Galda - Hunedoara33Aflat în ultimul an de juniorat, Filip Morar pare să își fi găsit liniștea la Industria Galda de Jos după experiența mai puțin reușită de la Performanța Ighiu. Micuțul mijlocaș a dat culoare jocului echipei din Seria a 5-a a Ligii a 3-a, arând banda dreaptă, loc în care a fost folosit de tehnicianul Paul Ciucă. Nu cunoaște motivul pentru care nu a primit mai multe șanse la Ighiu, însă vrea să rupă norii și să contribuie din plin la fenomenul ”Panică la Galda”.

Crescut în curtea Unirii Alba Iulia, Filip Morar a avut un parcurs interesant, alegând să plece de la formația fanion a județului Alba în momentul în care privirile staff-ului primei echipei se îndreptau către el. A ales calea Ungariei, iar la Honved, spune el, a învățat altfel de fotbal. O lege aspră dată în fotbalul maghiar l-a repatriat pe Filip, acesta fiind transferat cu mare ”tam-tam” de Performanța Ighiu, Adorian Himcinschi fiind convins că a tras lozul cel mare în privința folosirii juniorului în teren.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Contactul cu fotbalul de seniori i-a încurcat puțin planurile lui Morar, care nu a fost folosit prea des la divizionara terță, acesta alegând să plece pentru a avea mai multe jocuri în picioare.

Filip Morar a vorbit într-un interviu acordat pentru Absport despre planurile sale pe termen scurt, acomodarea la Industria Galda de Jos, dar și despre relația de ”frăție” pe care o are cu Nicușor Stanciu, fotbalistul Stelei București. Ce a ieșit? Aflați mai jos!

– Cum te simți și ce atmosferă ai găsit la Industria Galda de Jos?

– Mă simt excelent! Am găsit un grup unit, modest și dornic de afirmare.

CIL Blaj-Industria Galda de Jos amical23– Toată lumea știe că a fost alegerea ta să pleci de la Performanța Ighiu. De ce ai luat această decizie?

– Am ales să plec de la Ighiu deoarece îmi doresc să am șansa să joc mai mult și am fost atras de fenomenul ”Panică la Galda”.

– Cum vezi tu fotbalul din Alba?

– Fotbalul din Alba este într-o puternică ascensiune. Toate echipele din eșalonul terț, dar și din Liga a 4-a au în componență jucători valoroși care pot oricând să facă pasul spre eșaloanele superioare.

– La Industria Galda de Jos pare să îți priască jocul în bandă. Care este postul tău preferat?

– Da, este adevărat, mă simt bine în bandă. Nu am neapărat un post preferat, de la mijloc în sus pot juca pe orice post, dar parcă în spatele unui vârf împins mi-ar plăcea să evoluez deoarece aș avea mai multă libertate de mișcare.

– Te-ai format ca fotbalist la Unirea Alba Iulia, apoi ai plecat la Honved. Descrie-mi te rog cele două experiențe!

– La Unirea Alba Iuia a fost o perioadă bună din cariera mea, unde mai tot timpul evoluam la o categorie mai mare, ba chiar am debutat și la echipa de seniori la vârsta de 15 ani într-un meci din Cupa României. Singurul regret este că nu am apucat să debutez și într-un meci de campionat. La Honved a fost o altă etapă din cariera mea, unde am învățat lucruri noi, unde am făcut antrenamente total diferite față de cele din România. Am fost nevoit să plec din cauza legii care s-a dat în Ungaria, aceea de a evolua cu cel mult 3 străini în echipa în primele 3 ligi.

– Care sunt obiectivele tale pentru returul de campionat?

– Îmi doresc să evoluez cât mai mult și să o fac foarte bine. Îmi propun să câștigăm cât mai multe meciuri, iar la final, noi să fim cei care sărbătorim.

– Care este visul tău ca fotbalist?

– Visul meu este, cred, identic cu al tuturor fotbaliștilor. Acela de a juca în Liga 1 și de a îmbrăca tricoul reprezentativei mari.

– Cum au fost cele 6 luni petrecute la Ighiu și cum ai caracteriza parcursul?

– Au fost primele 6 luni în care m-am antrenat doar cu seniori, ceva nou pentru mine. A fost un parcurs neașteptat de bun pt o nou promovată.

– Cum te descrii ca fotbalist? Care sunt atuurile și defectele tale?

– Sunt un fotbalist modest, care mai mereu e responsabil cu buna dispoziție în vestiar. Atuurile mele sunt viteza și tehnica în viteză. Defectele sunt forța nativă și faptul că nu prea atac poarta cum ar trebui să o facă un fotbalist de banda.

– Ți-ai dori să mai îmbraci tricoul Unirii Alba Iulia? Știe toată lumea că ai plecat mai greu de acolo.

– Într-adevăr am plecat mai greu de la Unirea Alba Iulia. Nu pot spune că mi-aș dori sau nu, în momentul acesta mă simt bine la Industria, dar cine știe ce ne rezervă viitorul?

– Care este fotbalistul tău preferat?

– Fotbalist preferat? ”fratele meu”, Nicolae Stanciu. Este un băiat modest, un fotbalist care își vede de treaba lui atât în teren cât și în afara acestuia. Este genul de fotbalist de la care poți învăța foarte multe lucruri bune.

– Ai fost printre cei mai buni oameni de la Galda în amicale. Cum explici acest lucru?

– Acest lucru i se datorează în mare parte domnului antrenor, Paul Ciucă. Dânsul mi-a dat încredere încă de la primul meci de pregătire, iar acest lucru este foarte important pentru un jucător.

– De ce crezi că nu te-ai impus la Performanța Ighiu?

– Eu cred că am jucat bine în meciurile în care s-a apelat la serviciile mele. Aceasta a fost decizia antrenorului. Eu nu cunosc motivul.

– Pe final te-aș ruga să caracterizezi tot ceea ce ai găsit la noua ta echipă.

– Industria Galda de Jos este o echipa muncitoare, cu jucători care trag toți la aceeași căruța, un antrenor care te mobilizează foarte bine și o conducere serioasă, care face tot ceea ce promite!

– Își multumec și își urez multă baftă alături de noua ta echipă!

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.