grozavCând România freamătă înainte de Campionatul European 2016, primul turneu final după o pauză de 8 ani pentru fotbalul românesc, un jucător ofensiv își urmează visul și trage tare pentru a redeveni fotbalistul important dintr-o echipă. La peste 2000 de kilometri de casă, Gicu Grozav a reușit în cele din urmă să își impună stilul la formația rusească Terek Groznîi, iar la partida cu Anzhi de acum 10 zile a marcat primele goluri în tricoul alb-verde, moment de descătușare pentru unul dintre cele mai bune produse ale defunctei Unirea Alba Iulia.

Gicu Grozav a acceptat să acorde un interviu pentru Absport.ro între două antrenamente. Timpul său este prețios, iar acum totul pare mai dificil și trebuie să tragă din răsputeri pentru a rămâne la nivelul actualul – bifând 6 partide ca titular în anul 2016 în tricul lui Terek.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Și naționala rămâne în gândurile atacantului albaiulian, însă acesta consideră că ”cei care au dus greul în preliminarii vor fi la Euro”, chiar dacă Gicu se simte foarte bine și se află pe o pantă ascendentă în aventura sa din Rusia. Cu toate că a avut evoluții bune în ultima perioadă și a reușit chiar să marcheze o dublă cu Anzhi, Gicu nu a fost contactat de nicio persoană din staff-ul lui ”tata Puiu”, însă fostul fotbalist al Unirii Alba Iulia nu se dă bătut și își dorește multă sănătate pentru a-și păstra forma actuală.

Despre toate aceste lucruri, dar și alte aspecte interesante puteți citi mai jos, într-un interviu tranșant realizat cu Gicu Grozav, unul dintre cei mai buni fotbaliști ofensivi pe care îi are sportul rege românesc sub comandă.

– Felicitări pentru dubla cu Anzhi! Cum ai simtit acesta descătușare?

–  Mulțumesc, așteptam să marchez, era momentul…

– Ai deja 5 meciuri (n.r. – la data interviului, acum a ajuns la 6) ca titular în 2016 în partidele oficiale, ai început să dai și goluri. Crezi că se îndreptă privirile dinspre națională spre tine?

– Nu știu dacă da sau nu, dar cel mai important lucru pentru mine este să fiu sănătos, să pot să mă antrenez și să joc în continuare.

– În iarna spuneai că îți dorești să dai totul pentru a ajunge la Euro. Ce ar însemna o convocare la turneul final pentru tine?

– Pentru mine ar însemna mult, pentru că mi-aș demonstra că nu am muncit degeaba să revin acolo unde am fost odată, dar mai vreau să spun că în primul rând pentru campionatul ăsta european au prioritate cei care au „dus greul” în preliminarii și pe urma ceilalți care au forma aceea de moment! Așa mi se pare corect.

– Alba Iulia ar putea avea doi reprezentanți la Euro, pe Gicu și Nicu Stanciu. Ce părere ai despre fostul tău coleg de la Unirea?

– Stanciu este un jucator cu un real talent, este cel mai bun din campionatul nostru la momentul actual, cel mai în formă. Sper să fie sănătos și să ajungă nu doar la Euro, ci și la o echipă bună din Europa.

– Cum ai compară fotbalul din Rusia cu cel din Romania?

– În fotbalul din Rusia se investesc mulți bani, dovada este că an de an au 3-4 echipe care joaca în Europa… Pe când la noi dispar din ce în ce mai multe echipe cu tradiție din cauza asta! Păcat!

– Ce ti-a trecut prin minte dupa ce ai marcat cu Anzhi?

– Bunicul meu… Ar fi fost ziua lui, dar el s-a stins acum câțiva ani! Știu că ar fi fost foarte mândru de mine, el m-a dus prima dată la fotbal.

– Unirea, U Cluj si Petrolul, 3 din fostele tale echipe se zbat in agonie. Ce parere ai despre aceste lucruri?

– Da, cum am spus și mai sus, îmi pare foarte rău de aceste echipe unde eu m-am simțit foarte bine și am avut bucurii care îmi vom rămâne în minte, dar ce putem face? Doar să așteptăm, sperând că într-o zi se va trezi cineva să le readucă acolo unde le este locul…

– Cui ai dedicat golurile de sambata?

– Lui Kalanyos! (n.r. – Alexandru Kalanyios, antrenor la Unirea Alba Iulia în perioada în care Gorzav activa ca junior)

– La ce să ne așteptăm de la Gicu în următoarea perioadă?

– Să nu vă faceți iluzii, ca să nu aveți deziluzii… O să îmi văd de treabă în continuare, sper să progresez de la meci la meci.

– Ai vorbit cu cineva de la națională în ultima perioadă? Ai primit mesaje din staff-ul tehnic?

– Nu!

– Te rog să le transmiți un mesaj tuturor celor care te susțin!

– Aici vreau să spun așa: Nimeni nu te ajută să ajungi acolo, dar toți vor apărea când ești gata să celebrezi. Mulțumesc!

După aceste rânduri reiese faptul că sinceritatea este principala calitate a lui Gicu Grozav, o virtute des uitat în zilele noastre. Presărată cu puține seriozitate și puțin talen, Groav a ajuns din nou în atenția tuturor, cu evoluții bune la Terek Gronzîi. Astfel, Alba este aproape să ducă doi oameni la Euro 2016 după ce Grozav și Stanciu au avut evoluții bune și foarte bune în 2016, însă selecția o va face ”tata Puiu”.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.