gicu-grozavDupă o serie de evoluții bune în tricoul celor de la Terek Groznîi, Gicu Groav a fost convocat din nou la națională după o perioadă de secetă, albaiulianul urmând să bifeze la meciul cu Polonia cea de a 18-a selecție în ”tricolor”. Gicu a muncit mult pentru a reveni în atenția selecționerilor, iar acest lucru i-a fost răsplătit fotbalistului albaiulian. Totodată, Gicu a precizat că urmărește ce face Unirea Alba Iulia în Liga a 3-a și speră la o victorie contra polonezilor. Este de altfel un moment istoric pentru fotbalul județean, care dă doi fotbaliști în același timp la naționala mare de fotbal – Gicu Grozav și Nicolae Stanciu, lucru care îi satisface enorm inclusiv pe cei doi uniriști.

Barajul de calificare la Cupa Mondială din 2014 a fost ultima convocare pentru Gicu Grozav la națională, acesta revenind în atenția selecționerilor după o perioadă bună la echipa de club din Rusia. Gicu Grozav a acceptat să răspundă la un set de întrebări din partea Absport, ieșind un interviu interesant, amuzant, care merită citit:

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

– Cum ai primit vestea convocării după o perioada în care ai fost “uitat” de antrenorii federali?

–  M-am bucurat foarte mult! (n.a. – scurt și la obiect fără să intre în detalii)

– Înainte de meciul cu Polonia, cu câteva ore mai devreme, Unirea Alba Iulia are meci în Liga a 3-a. Ce mesaj ai pentru tinerii fotbaliști ai echipei fanion, care văd în tine un exemplu?

– Le doresc multă baftă, îi urmăresc, să tragă tare de ei și să nu renunțe niciodată la ceea ce fac cu plăcere!

– Cum ai descrie în 3 cuvinte… Unirea Alba Iulia?

– Aș vrea să descriu într-un cuvânt: ACASĂ!

– Ce înseamnă pentru tine acest come-back la echipa națională?

– Mi-am demonstrat faptul că sunt puternic mental și nu am renunțat niciodată la ideea asta, de a reveni la națională, apropo de mesajul pe care l-am transmis jucătorilor tineri de la Unirea!

– Ai fost o vreme “singur” la lot, apoi a fost Nicu în situația ta și acum… Albaiulienii împreună! Cum ai descrie acest aspect?

– Mă bucur că suntem amandoi aici, sper să și jucăm împreună, și cred că ar fi o premieră pentru Alba Iulia ca doi jucători din oraș să joace în același timp sub tricolor.

– Continuă acest scenariu: Stanciu îl deschide excelent pe Grozav, iar acesta marchează în poarta Poloniei!

– 3 zile nu mai încăpeți de noi prin ziare… hahaha, glumesc!

– Câteva cuvinte despre Nicolae Stanciu!

– Un băiat liniștit, cu un real talent, în care am încredere că va ajunge departe! Are tot ce-i trebuie pentru a reuși acest lucru!

– Un gând pentru suporterii albaiulieni, cei din Alba și nu numai, care vă sunt alături la acest meci!

–  Sa aibă încredere că putem reuși să învingem polonezii! Împreună putem reuși lucrul acesta!

Plecat în fotbalul mare pe poarta Stadionului ”Cetate” din Alba Iulia, Gicu Grozav nu își uită locurile natale și stadionul unde a învățat primele pase din sportul rege. Acum, Grozav se concentrează pe meciul contra Poloniei, un duel extrem de dificil, însă fotbalistul albaiulian nu mai este singur la națională în aceste momenete! Îl are pe Stanciu alături, un titular incontestabil al trupei conduse de selecționerul Cristoph Daum, iar fotbalul județean din Alba freamată cu sufletul la gură pentru a vedea două ”bijuterii” ale clubului fanion pe Național Arena la un moment crucial pentru noua generație de fotbal a României.

Urmează partea a 2-a a interviului, de această dată cu Nicolae Stanciu!

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.