vatafuÎnainte ca Unirea Alba Iulia să devină echipa fanion a județului Alba, o altă formație purta drapelul județului în sportul rege la nivel național. Combinatele de la Cugir au permis dezvoltarea fotbalului, iar mulți jucători importanți au ajuns sub Drăgana. Cugirul a promovat în Liga a 2-a în 1962, eșalon în care a rezistat aproape 20 de ani și a scris istorie pentru fotbalul ”albanez”. Tudor Vătafu a ajuns la Metalurgistul Cugir în 1978, alegând cu inima, mai exact, și-a urmat viitoarea soție în orașul natal al acesteia, deși era fotbalist activ și bifase deja echipe precum U Cluj sau CFR Cluj. Care este desfășurarea poveștii? Aflați din materialul video postat mai jos!

Cugirul a fost un nume important pe harta fotbalului național începând cu anii 60. Mulți fotbaliști importanți au ajuns în orașul industrial, atrași fiind de condițiile oferite de conducătorii echipei de la acea vreme.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Tudor Vătafu și-a urmat soția în orașul natal imediat după terminarea studiilor superioare și a jucat în tricoul Metalurgistului Cugir sute de meciuri, în care a punctat peste 100 de goluri. Din 1978 până în 1985 Vătafu a fost om de bază pentru Metalurgistul, însă apoi a ales o echipă din Orăștie pentru ați 4 ani, dar dragostea pentru Cugir l-a făcut să revină pentru încă un sezon și mai apoi să agațe ghetele în cui.

Acesta a refuzat oferte importante din Liga 1, dar nu regretă, cu toate că putea să facă o carieră din fotbal și să se lupte în meciuri europene.

„Auzeam că se joacă tare la Cugir, dar nu a fost chiar așa. Am început o carieră aici, mi-a plăcut și chiar dacă am avut oferte destul de frumoase, am rămas aici. Am rămas la Cugir, unde mă aflu și în prezent, dar doar ca spectator! Mă bucur că s-a ridicat din nou ștacheta fotbalului, a sportului, pentru că se alesese praful într-un timp!”, a precizat Tudor Vătafu.

Întreg interviul îl puteți urmări în materialul video postat mai jos:

Mâine, la INTERVIUL ZILEI: Povestea sezonului în care Metalurgistul Cugir a retrogradat în Liga a 2-a și echilibrul fotbalistic dinainte de anii 90! De asemenea, aflați cum erau arbitrajele pe vremuri, precum și care era valoarea fotbaliștilor din acele timpuri.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.