ioan marin petruseASC Pianu 2013 se pregătește să intre în rândul formațiilor cu baze sportive cochete din Liga a IV-a.  Primăria din Pianu a aplicat un proiect bazat pe fonduri europene, iar suma care va fi investită nu este deloc de neglijat, fiind vorba despre 70.000 de euro. 

Dacă în acest moment suprafața de joc este un impediment inclusiv pentru jucătorii echipei ASC Pianu, acum proiectul întocmit de Primăria Pianu cuprinde amenajarea suprafeței de joc, construirea unei parcări pavate, dar și ridicarea unei clădiri noi, care să cuprindă vestiare noi, magazie, dar și alte utilități necesare unei echipe de fotbal.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Principalul promotor al acestei acțiuni este primarul localității, Ioan Marin Petruse. Edilul a conștientizat dezvoltarea fenomenului în comună și a decis să vină în sprijinul celor două echipe. „Pot să spun că suntem mulțumiți și motivați, noi reprezentanții administrației publice și locale. Pentru că nici măcar nu am sperat să ajungem acolo unde suntem acum, cu această echipă de fotbal. Eu chiar cred că va trebuie să găsim surse de finanțare și să sprijinim real echipa. Pentru că meritul nu este al nostru deloc. Noi am reușit să împrejmuim acel teren și să-l reparăm  cumva. Văzând ceea ce se întâmplă avem justificare și în fața consilierilor locali și a finanțatorilor și chiar întenționăm să implementăm un proiect prin fonduri europene, proiect ce se va ridica în jurul sumei de 70.000 de euro. Am purtat discuții vis-a-vis de ceea ce însemnă programele operaționale sociale, iar dacă vom folosit terenul și în alte scopuri s-ar putea să fim eligibili și pe alte tipuri de finanțări pe sume și mai importante”, a declarat Marin Petruse, primarul comunei Pianu.

Nocturna și suprafața de joc vizate de noul proiect

Cel ma probabil din sezonul viitor, ASC Pianu 2013, își va disputa jocurile de pe propriul teren în nocturnă. Asta deoarece instalația actuala va suferi modificări și va fi adaptată la nevoile unui meci oficial.

O altă problemă majoră se numește suprafața de joc. Terneul din Pianu de Jos este denivelat, însă noul proiect cuprinde și modificare suprafeței de joc .

„În primul rând trebuie să ne gândim la o sursă de apă, irigarea lui, trebuie să construim tribune, vestiare și binențeles să modernizăm suprafața de joc. Nocturna aceea nu satisface nevoile unui meci pe timp de noapte. Nocturna va trebui modernizată anul acesta și mi-aș dori ca echipa să simtă din partea noastră un pic de sprijin și să aibă încredere că mergând cu noi spre mai bine”, a mai punctat primarul localității.

Întrebat când vor fi toate aceste lucruri posibile, primarul Marin Petruse a fost tranșant. „Eu zic că într-un an de zile ASC Pianu va juca pe un teren mult mai bun”. 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.