CS Zlatna-Unirea Alba Iulia Juniori C57La doar 15 ani, Andrei Crăciun a reușit deja să își croiască un nume în fotbalul județean, fiind apreciat pentru simțul pe care acesta l-a dezvoltat în fața porții. Atacantul crescut de Alexandru Kalanyos a fost golgheterul campionatului Juniorilor C în sezonul trecut cu peste 60 de goluri marcate, iar acum, Crăciun luptă la Juniori A1 pentru Viitorul Sântimbru. Andrei face parte din galeria select a juniorilor de perspectivă din județul Alba, iar dacă traiectoria sa va rămâne identică cu cea din prezent, numele său va fi rostit de crainici în transmisiunile TV.

  • Carte de vizită

Nume: Andrei Ioan Crăciun

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Data nașterii: 03.01.2001

Înălțime: 1,82

Greutate: 69

  • Scurtă prezentare

Pe lângă faptul că are peste un metru și 80 de centimetri la nici 16 ani împliniți, Andrei Crăciun a fost înzestrat și cu tehnică, dar și cu un simț incredibil al porții. Atacantul este as la duelurile aeriene, însă reușește să facă diferența și prin dribling. Crăciun este și un fotbalist care joacă pentru echipă, acesta punând grupul în fața reușitelor personale, fapt pentru care cariera sa poate exploda în orice moment.

  • Îl idolatrizează pe Suarez, îi place Stanciu, dar seamănă cu Gicu!

Andrei Crăciun este fan Luis Suarez, urmărind fiecare meci în care starul Barcelonei evoluează. Cu toate astea, Andrei ar dori să calce pe urmele lui Nicu Stanciu, un albaiulian care a reușit să își creeze un nume important în fotbalul românesc. Nu este mirare că mai toți copiii antrenați de Alexandru Kalanyos îl admiră pe Stanciu și vor să îi calce pașii, având în vedere că tehnicianul care l-a descoperit pe fostul decar al Stelei vorbesște mult și des despre fostul său elev. Chiar dacă îi apreciază pe cei doi, Alexandru Kalanyos îl aseamănă pe Andrei Crăciun cu Gicu Grozav, un alt nume important din fotbalul albaiulian și cel național.

  • ”Cum mă vad eu?!”

Așa cum scriam anterior, Andrei Crăciun nu este ”nebun” după goluri, nu își dorește să fie mereu în centrul atenției. Acesta crede despre că mai are mult de muncit, în ăeste sigur pe forțele sale și ca va reuși să facă la un moment dat pasul în fotbalul mare.

„Fotbalul pentru mine înseamnă mai mult decât un simplu sport. Înseamnă educație și disciplină. Am început fotbalul de la 7 ani sub îndrumarea domnului profesor, Alexandru Klanyos, ca atacant la Unirea Juniors. Pot juca și alte posturi, dar cea mai mare satisfacție este atunci cand joc atacant și marchez. Atuul meu este că nimeresc foarte bine poarta și că marchez multe goluri. Eu îmi propun să ajung în Liga 1, apoi în Europa League . Domnul profesor mi-a spus să obțin posibilul trebuie sa îmi doresc imposibilul, iar posibil pentru mine înseamnă: Liga1, naționala României sau Europa League, pe când imposibilul: Barcelona, Real Madrid, Juventus”, a precizat Andrei Crăciun, care a spus și care este cel mai mare defect a lsău în momentul de față: ”încă sunt copilăros, mă enervez repede, dar încep să mă maturizez, simt asta”.

  • Kalanyos: ”Este un golgeter ce va ajunge în Liga 1”

Alexandru Kalanyos, cel care l-a descoperit pe Andrei Crăciun, crede că atacantul va ajunge cel puțin în Liga 1 la calitățile pe care le are.

„Este un atacant foarte puternic, deși are doar 15 ani. Pot să spun că la vârsta sa este un fotbalist complet. Are viteză, este tehnic, și lovește balonul cu ambele picioare fără nicio problemă. Andrei s-a născut să fie golgeter, iar eu îi prevăd un viitor frumos și sunt sigur că va ajunge cel puțin în Liga 1. Are toate calitățile necesare să fie acolo sus! Cred că seamănă puțin cu Gicu Grozav, dar de asta ne vom convinge pe parcurs. Oricum, va fi primul junior din această generație care va debuta la Liga a 4-a”, a declarat Alexandru Kalanyos.

Pe lângă faptul că muncește mult pentru a atinge imposibilul, Andrei este și un băiat foarte serios, cu o educație bună, respectuos și plin de viață! Acesta îndeplinește toate condițiile ca ”perspectiva” să devină ”certitudine” și are toate șansele să ajungă… FOTBALIST!

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.