Unirea Alba Iulia a reușit mai tot timpul să dea câte un portar bun fotbalului românesc. După Cătălin Suciu, care excelează între buturile porții alb-negre, clubul fanion al județului Alba îl promovează și pe Andrei Petric, titularul echipei de elită, de juniori A1 și rezerva lui Suciu în Liga a 3-a. Andrei este un produs a lui IOSIF LUCA, care a ajuns în poartă pentru că a lipsit titularul de drept și a rămas acolo până în prezent.

  • Carte de vizită

Nume: Andrei Petric

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Data nașterii: 06.10.2000

Înălțime: 1,85

Greutate: 80

Picir de bază: dreptul


  • Scurtă prezentare

Andrei Petric a urmat traseul altor portari și a ajuns să ia mănușile în mâini după ce titularul de drept lipsea la antrenamente. O simplă joacă își poate trasa destinul, iar cel mai ”nebun” post din jocul de fotbal te face să te îndrăgosteși să aperi golurile, decât să le dai. La doar 16 ani, Andrei Petreic a devenit o piesă de bază în cadrul clubului unirist, având o statură impresionantă și meciuri bune făcute la echipele de juniori ale clubului, cu reflexe fantastice și multă stăpânire de sine.


  • Prezentare proprie

Andrei Petric este conștient de valoarea sa, însă nu se oprește să muncească, pentru a deveni și mai bun, având o bază solidă pe care poate să construiască. Aceste dorește să își facă o carieră din fotbal și nu se mulțumește cu ceea ce are, dorind tot timpul să devină mai bun!

„Fotbalul l-am început la vârsta de 7 ani, la FC Rival, iar la un antrenament nu am avut portar și am intrat eu. De atunci am rămas în poartă, însă pe parcurs am început să nu îmi mai placă acest post și doream să joc pe teren. Antrenorii nu erau împacați cu ideea, dar nu aveau ce să îmi facă și m-au lăsat pe teren. Țin minte că la un meci la Cugir am jucat atacant, iar în a doua repriză am înscris un gol și după aceea am luat cartonaș roșu. Atunci mi-am dat seama că nu era de mine și am rămas în poartă. Pentru mine, fotbalul înseamna mai mult decât un simplu sport. Înseamnă educație și disciplină, unde cel mai bun câștigă”, a declarat Andrei Petric.

Portarul unirist a vorbit și despre calitățile sale, despre viitorul său și despre… ”nebunia” portarilor!

„Cea mai mare calitate a mea este ambiția, iar restul vine de la sine. Aș vrea să îmi îmbunatățesc jocul de picior, ieșirile pe centrări și personalitatea. Nu pot să mă limitez cu gândul… să zic dacă ajung în Liga 1 să rămân acolo, pentru că tot timpul vreau să fiu mai sus și mai bun. Cu cât muncesc și sunt serios mai mult, cu atât o să fiu mai bun. Vreau să îmi câștig pâinea din fotbal, să nu îmi fie frică de ziua de mâine”, a mai precizat Andrei.

Cât despre ”nebunia portarilor: „Este ceva ideal! Simți acel lucru, trebuie să ai tupeu, trebuie să fii barbat”.

Andrei a vorbit și despre idolul său din fotbal, dar și despre faptul că a fost convocat des la echipa mare a Unirii Alba Iulia.

„Idolul meu este Manuel Neuer, deoarece este un portar cu experiență și unul dintre cei mai buni din lume. Îmi place foarte mult jocul lui de picior și ieșirile lui din poartă. Să fiu în lotul echipei mari este ca un fel de bonus, deoarece am foarte multe de învățat de la jucatorii cu experiență, cum ar fi Vlad Răducanu, care a plecat din păcate, Ștefan Mardare, Mircea Oprea, Ciprian Selagea, pentru ce ei mă încurajează și mă sprijină la antrenament când greșesc și sincer greșesc foarte des”, a afirmat Andrei Petric.


  • Adrian Lopăzan: ”Rezultatele bune din acest sezon i se datorează în mare măsură”

Adrian Lopăzan, antrenorul formației de ”Elită” a Unirii Alba Iulia este foarte mulțumit de randamanetul lui Andrei Petric, căruia îi prevede un viitor frumos.

„Andrei Petric a început junioratul la echipa Rival Alba Iulia, ajungând în curtea Unirii din Alba Iulia abia în anul 2014, chiar dacă a mai cochetat cu echipa noastră şi în anii anteriori. A fost foarte greu să ajungem la o înțelegere cu echipa ,,Rivală” din cauza faptului că sunt arhicunoscute duelurile la nivel de copii şi juniori ale acestor două echipe, care se zbat să aducă cei mai buni jucători din acest oraş, pentru a evolua sub culorile cluburilor lor. Indiscutabil are calități fizice foarte bune, mai ales că, cel puțin la nivelul județului nostru, este o criză foarte mare de jucători pe acest post. Chiar dacă la grupa la care el joacă ca titular „U 17 Elită” nu ne clasăm pe un loc unde noi ne-am dori, jocurile bune şi rezultatele strânse pe care le am obținut cu echipe din partea superioară a clasamentului i se datorează în mare măsură şi evoluțiilor sale foarte bune care au dat încredere echipei. Nu de puține ori intervențiile sale în duelurile 1 la 1 cu atacanți adverşi şi reflexele sale au facut să fie apreciat de oamenii de fotbal. Desigur, mai are de lucrat la jocul cu piciorul, dar asta se poate regla în timp. Coordonează foarte bine coechipierii, mai ales apărătorii, are reflexe bune pe linia porții și nu numai, intervenții bune în duelurile 1 la 1, calități foarte bune la vârsta lui, ținând cont că portarii ajung la un nivel maxim de exprimare, abia după vârsta de 25 de ani. Toate aceste calități îl recomandă ca fiind un portar de perspectivă în următorii ani, dacă acest talent este șlefuit prin multă muncă şi seriozitate”, a apreciat Adrian Lopăzan, antrenorul echipei Unirea Alba Iulia.

Cu multă tărie de sine și mult antrenament, cu o coordonare bună și sfaturi subțiri, dar oferite la timp, Andrei poate să spargă bariera juniorului de perspectivă și să pătrundă în lume certitudinilor fotbalistice, mai ales că portarii sunt la mare căutare în zilele fotbalistice de astăzi.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.