CS Zlatna-Unirea Alba Iulia Juniori C32Nicolae Stanciu este numele auzit cel mai des în fotbalul românesc în ultima vreme. Acesta a fost lansat în fotbalul mare de Unirea Alba Iulia, descoperit fiind de Alexandru Kalanyos. Cum pe urmele lui Stanciu calcă adesea mulți copii, dar care se mai pierd pe drum, în acest sens, Absport.ro s-a gândit să dedice o rubrică ce va apărea de 3 ori pe săptămână prin care prezentăm câte un junior talentat al fotbalului județean. Astăzi, începem cu Andrei Roșu, fotbalist aflat tot în curtea profesorului Alexandru Kalanyos și care pare să se îndrepte către cariera idolului său – Nicolae Stanciu.

  • Carte de vizită

Nume: Andrei Daniel Roșu

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Data nașterii: 27.02.2001

Înalțime: 1,73

Greutate: 61 kilograme

  • Scurtă prezentare

Andrei Roșu este unul dintre cei mai cunoscuți fotbaliști juniori din județul Alba. Acesta a fost liderul ”Generației de Aur” a clubului Unirea Juniors Alba Iulia, a trecut apoi pe la CS Zlatna, iar acum și-a urmat antrenorul la Viitorul Sântimbru, unde va evolua la Juniori A1, dar în scurt timp îl vom vedea și în echipa de seniori. Roșu este un stângaci veritabil, care se remarcă prin execuții, are întotdeauna soluții pentru faza viitoare, controlează bine mingea și nu se pierde când presiunea îi apasă pe umeri. Singurul lucru la care putem să spunem că nu excelează – este faptul că la vârsta și înălțimea sa nu este foarte bine dotat din punct de vedere fizic, capitol care poate fi îmbunătățit în timp. Andrei a contribuit la toate trofeele cucerite de Unirea Juniors în anii precedenți, la titlul de campioană a juniorilor C la CS Zlatna, dovedind că are aliură de campion și că se află pe făgașul potrivit.

  • Stângaci de meserie!

Încă din vechi timpuri, pe când fotbalul nu era așa dezvoltat și mediatizat s-a spus despre fotbaliștii care joacă mingea cu stângul că sunt… ”meseriași”. Aceștia pot dezvolta abilități de lovire a balonului, dar și de drbling, care îi pot pune în mare dificultate pe apărătorii adverși, dar și pe portari, gândind fazele pe partea opuse decât dreptacii. La fel este și Andrei! Chiar dacă lovește mingea cu ambele picioare, stângul este cel de bază, iar de multe ori acesta reușit execuții fantastice, fapt pentru care viitorul său sună destul de bine!

  • Caracterizare prin… propriii ochi!

Cu toate că are doar 15 ani și încă visează la lucruri care poate nu se îndeplinesc, Andrei speră că va ajunge un mare fotbalist al României, iar pentru acest lucru trage și muncește zi de zi, doar pentru a ajunge și mai bun. Nu este modest și este conștient de faptul că ”are stofă” și nu se sfiește să spună că… ”sunt bun!”

„Cred că sunt un fotbalist bun, dar mai am mult de lucru. Îmi place foarte mult să fiu folosit la centrul terenului, deoarece încerc de multe ori să dau pase decisive, care îmi și reușesc, dar se întâmplă și să nu intre. Sunt un băiat isteț, sociabil și îmi place să îmi ajut colegii. Îmi doresc să ajung cel puțin la nivelul Ligii 1, la echipa mea preferată – Steaua București”, ne-a declarat Andrei Roșu, tânărul prezentat astăzi, în rubrica ”Junior de perspectivă”

  • Test de altruism!

O altă întrebre pe care i-am adresat-o lui Andrei și prin care am încercat să îi studiez personalitatea, suna așa: ”Ești pe final de meci, scapi singur cu portarul, dar un coleg vine în sprijinul tău. Ce faci în acel moment?”

Răpsunsul său: ”Îi pasez”

Scurt și la obiect, puștiul demonstrând că gloria personală nu este la fel de importantă precum bucuria întregului colectiv!

  • Alexandru Kalanyos: ”Este un geniu”

Alexandru Kalanyos, antrenorul care l-a descoperit pe Nicolae Stanciu, dar și alte nume importante din fotbalul ”albanez” îl vede și pe Andrei Roșu drept un fotbalist de mare viitor și îi face un portret interesant, care captează atenția tuturor. Dacă despre Stanciu declara Kalanyos că îl vom vedea la televizor și acest lucru s-a adeverit, tindem să credem că vorbele acestuia se pot transforma în fapte și în cazul lui Andrei.

”Andrei este un campion absolut, a câștigat toate trofeele posibile în 12 ani! Este un talent înăscut, are un stâng veritabil, dar și finețe de fotbalist. El este sclipitor CS Zlatna-Unirea Alba Iulia Juniori C34în momente de tensiune și de multe ori rezolva meciul individual prin execuții fabuloase. Chiar dacă este foarte tânăr, joaca orice, iar acest lucru este foarte bine pentru el, chiar dacă poziția pe care dă cel mai bun randament este cea de mijlocaș stânga sau în spatele vârfului. Se vorbește despre el că va fi noul Stanciu, însă această titulatură a fost deja predată în familia lui Nicu, fratelui său Rareș. Dar Andrei va ajunge fotbalist în Liga 1! Are tot ce îi trebuie, conduce bine mingea, o ține la picior când trebuie, este viclean, știe să scoată faulturi și lovituri de la 11 metri. În ultima vreme a stat foarte mult cu ochii pe Nicu (n.a. – Nicolae Stanciu) și îl copiază cu pasele în gaură. Are talent, carismă și se descurcă în orice situație! O să îl testez la seniori să văd cum se adaptează, dar vă spun sigur că îl vom vedea la televizor! Singurul său defect este faptul că nu a progresat din punct de vedere fizic, însă mai are timp”, a declarat Alexandru Kalanyos, mândru de elevul său.

  • A refuzat ”Curtea Regelui”

Un junior talentat, Andrei nu a dus lipsă de oferte în toată această perioadă. Acesta a fost la un stagiu de pregătire la Academia Gheorghe Hagi, însă nu s-a putut adapta și a revenit sub aripa lui Alexandru Kalanyos, antrenor pe care Andrei Roșu îl apreciază și îl respectă foarte mult.

  • Are tot viitorul în față!

La 15 ani, Andrei Roșu s-a dezvoltat în înălțime, și-a îmbunătățit tehnica, are un șut bun, iar o atentă supraveghere asupra exercițiilor fizice îi poate aduce un ”boom” așteptat de toată lumea. Nu este niciun semn rău că acum fotbalistul evolueză la Viitorul Sântimbru, deoarece acesta poate crește la Juniorii A1 ai clubului și poate să se întărească din punct de vedere moral, precum și fizic. Așadar, nu ne rămâne decât să așteptăm că Andrei Roșu să confirme portetul juniorului de perspectivă și să calce pe urmele idolului său, Stanciu în România, și bineînțeles… Messi de afară!

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.