Surianu Sebes-CS Ocna Mures Juniori A132CS Ocna Mureș continuă să se bazeze pe un centru de copii și juniori destul de dezvoltat, continuă să scoată fotbaliști și să îi arunce în fotbalul mare, indiferent că ne referim la eșaloanele superioare sau ligile din județ. Andrei Spânu este un produs ”autentic” de Ocna Mureș, un fotbalist foarte bun, care își îmbină calitățile de forță și viteză cu șutul bun și poziționarea corectă. Andrei a plecat în această vară, în vacanță, în Anglia, unde a jucat și puțin fotbal, iar oficialii unei echipe au fost încântați de ceea ce au văzut și i-au propus un contract. Andrei a ajuns la Tooting&Mitcham United Football Club în liga Isthmian League Division One South din Marea Britanie.

  • Carte de vizită

Nume: Andrei Spânu

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Data nașterii: 08.02.1999

  • Scurtă prezentare

Andrei Spânu iubește fotbalul mai mult ca orice. Tocmai de aceea este extrem de devotat echipei când se află pe teren, se luptă pentru orice balon și este mereu cu capul sus, atât la joc cât și la prestanță, reușind să treacă cu zâmbetul pe buze peste un eșec, conștient fiind că are șansa unui succes ulterior. Banda stângă a terenului tremură sub picioarele sale, acesta fiind un fotbalist care se bazează mult pe forță, dar care și lovește bine mingea și o controlează fără să se precipite. Atuul său, așa cum scrie anterior, este faptul că reprezintă echipa. Mai mult, Andrei este un stângaci autentic, acesta având câteva reușite frumoase în campionatul de Juniori A1 din sezonul trecut.

  • ”Cum mă văd eu?!”

Băiat modest, dar cu un simț al umorului foarte dezvoltat, Andrei este conștient că este greu de pătruns în lumea fotbalului mare, dar încearcă din răsputeri să facă acest lucru și muncește pentru a deveni cel mai bun.

„Sper ca această șansă pe care am primit-o în Anglia, să mă ajute să ajung cât mai sus. Cu toții ne dorim să facem pasul cel mare, dar visul meu este să joc în Liga 1 din România”, a precizat Andrei, cel care a dezvoltat și subiectul ”Fotbal în Marea Britanie”: „Momentan joc la echipa Under 18 a clubului, însă sunt ăn vizorul formației Under 21. Sunt folosit atât fundaș stânga, cât și mijlocaș. Au condiții foarte bune, chiar dacă sunt într-o ligă inferioară, cu o bază sportivă dezvoltată, două terenuri pentru antrenament și 3500 de locuri în tribune”, a conchis Andrei.

  • Gabriel Cotoară: ”Unul dintre cele mai bune produse ale clubului nostru”

Gabriel Cotoară este ultimu antrenor care a lucrat cu Andrei Spânu la Soda Ocna Mureș, la echipa de Juniori A1, în sezonu trecut, când ocnamureșenii au cucerit argintul. Cotoară spune despre Andrei:

„Andrei Spânu este unul dintre cele mai bune produse ale clubului nostru. L-aș asemăna cu Neluțu Cociș, ambii se bazează pe forță și viteză, dar Andrei are și atuul că este stângaci. Este un copil de perspectivă, are calităţi tehnice, viziune de joc şi va avea de câştigat mai ales ca e foarte serios și iubeste mult fotbalul. Plecarea sa în Anglia a reprezentat o pierdere mare la echipa noastră”, a precizat Gabriel Cotoară.

Andrei Spânu se concentrează doar pe fotbal în aceste momente în Anglia, urmând ca din anul viitor să se înscrie și la școală, după ce va stăpâni mai bine limba engleză. Chiar dac ăa ajuns într-o ligă inferioară din Marea Britanie, fundașul ocnamureșean nu dezarmează și este conștient că prin muncă va reuși să ajungă acolo unde își dorește cel mai mult. Faptul că fotbalul a devenit ”marea iubire” pentru el, acest lucru îl poate trimite pe cele mai înalte culmi ale sportului. Și o educație bună primită de la englezi în sportul rege, cu siguranță o să îl ajute pe viitor.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.