Turneu Zonal Juniori A162Astăzi, în cadrul rubiricii ”JUNIOR DE PERSPECTIVĂ” vă prezentăm unul dintre cei mai interesanți fotbaliști tineri de pe raza județului Alba, jucător care a devenit piesă importantă la una dintre echipele puternice ale fotbalului județean. Chiar dacă nu mai este junior ”cu acte în regulă”, Claudiu Marcu poate acoperi postul impus de AJF Alba – cel Under 19 ani, acesta putând să evolueze și în Liga a 3-a. Au fost multe oferte pe numele său, însă Șurianu Sebeș nici măcar nu s-a gândit să-l lase să plece. Claudiu Marcu este un stângaci letal, cu o viteză foarte bună și o tehnică foarte bună, lucruri care l-au ajutat să devină unul dintre cei mai apreciați tineri fotbaliști din județul nostru. 

  • Carte de vizită

Nume: Claudiu Marcu

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Data nașterii: 11.11.1997

Înălțime: 1,68

Greutate: 63

Picior de bază: stângul

  • Scurtă prezentare

Claudiu Marcu s-a transformat din promisiune în certă valoare într-un timp foarte scurt. Acesta i-a uimit pe toți din jurul său cu dorința de a ajunge sus în fotbal, a tras din dinți de multe ori și chiar dacă a fost lovit a insistat să joace. Este imposibil să nu îl recunoști dacă ajungi la un meci de-al Sebeșului, deoarece Claudiu Marcu aleargă din primul până la ultimul minut, driblează și ară banda stângă a formației sale. Având în vedere că este un jucător foarte tehnic, Claudiu primește de multe ori libertate totală pe teren. La fel s-a întâmplat și la derby-ul din prima etapă cu Viitorul Sântimbru, când Marcu a preluat la marginea careului, a doborât 3 adversari din fentă și a șutat cu șpițul fără șanse pentru Barna. Claudiu a fost înzestrat și crescut cu o răutate în joc, o răutate sportivă, acesta luptând pentru orice balon indiferent că este minutul 3 sau minutul 84.

  • Marco Reus de Alba

Raidurile pe care le face Claudiu Marcu în banda stângă de atac a Șurianului Sebeș îți lasă impresia că te uiți la un meci al Borussiei Dortmund și îl vezi pe Marco Reus în plină acțiune, bineînțeles comparația este făcută la o scară mai mică. Dar cei doi fotbaliști se aseamănă mult: au stâng de temut, vitează copleșitoare, execuții – și poate cel mai important – tenica în regim de viteză, care scoate repede adversarii din joc.

  • Prezentare proprie

Claudiu Marcu nu se dă în vânt după declarații și întotdeauna îi place să iasă în față doar dacă este eroul echipei, fără alte arfe sau figuri de fotbalist, fiind un băiat modest și cu bun-simț.

”Cred că sunt un fotbalist destul de bun. Cel mai mult îmi place să joc mijlocaș stânga. Nu știu până unde pot să ajung, eu mă gândesc minim la Liga a 2-a. La calități aș aminti: viteză, tehnică și execuție. Mai am mult de lucrat, în prinipal la forță și la jocul aerian. Echipa mea preferată este Real Madrid, iar idolul meu – Cristiano Ronaldo”, a declarat Claudiu Marcu.

  • Doru Oancea, antrenorul care l-a descoperit: ”Am văzut din prima că are stofă”

Doru Oancea l-a descoperit pe Claudiu Marcu în urmă cu 10 ani, la școala din Câlnic. Profesorul și-a dat seama rapid de potențialul fotbalistului și l-a luat sub aripa sa.

„A fost și este un fotbalist ambițios, care a crescut an de an și de prima dată de când l-am văzut mi s-a părut serios. Este foarte serios, ambițios și intră foarte bine în duelurile unu la unu. Joacă bine pe toate posturile, dar în bandă se simte cel mai bine și rupe ritmul! A început să aibă încredere în el, folosește și dreptul acum și are tehnică în regim de viteză. La defect aș puncta piciorul drept, aici ar mai trebui lucrat și jocul cu capul! Sper să joace cât mai sus, în Divizia A, Liga Campionilor, dar totul depinde de el și de șansă, pentru că valoare are. Dacă rămâne pe același drum și își păstrează explozia sper să ajungă în Divizia A. Am văzut meicuri în Liga 1 cu jucători nu la fel de buni ca Marcu. Trebuie să se impună la echipă, să promovăm în Liga a 3-a și de aici totul va fi bine, inclusiv pentru el”, a declarat Doru Oancea, antrenorul lui Claudiu Marcu la Șurianu Sebeș.

  • Om de bază la Șurianu!

Având în vedere că Șurianu Sebeș este obligată să evolueze cu un jucător Under 19 pe toată durata meciului, Claudiu Marcu pare să fie avantajat de această regulă, însă după ultimele sale evoluții, mijlocașul din Sebeș ar prinde un loc de titular în orice condiții. Fotbalistul este apreciat de toată lumea, iar cunoscătorii fenomenului din județ au declarat fără să ezite că… ”este cel mai bun la vârsta sa”.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.