david-popa-1O altă poveste de succes a unui puști din Alba care face furori în Albion, este cea a lui David Popa, un tânăr fotbalist din Aiud, care le-a furat ochii englezilor încă de mic, ajungând în curtea celor de la Birmingham City. David a început fotbalul la Metalul Aiud, a fost transferat de Atletico Arad și în cele din urmă a ajuns în Anglia, unde evoluează pe postul de atacant și are cifre frumoase la echipa Under 23 a clubului său, cu toate că a trecut printr-o accidentare la debutul sezonului.

  • Carte de vizită

Nume: David Popa

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Data nașterii: 09.12.1997

Înălțime: 1,84

Greutate: 80

Post preferat: atacant central

Picior de bază: dreptul


  • Scurtă prezentare

David ”a spart” pentru prima dată poarta unui stadion de fotbal la o vârstă fragedă, în orașul natal, la clubul Metalul Aiud, un fost ”colos” al fotbalului județean. Au urmat evoluții bune pentru aiudeni, iar ”parfumul” său de viitor fotbalist a fost adulmecat rapid de reprezentanții clubului Atletico Arad, un nume greu în sportul rege din România în ceea ce privete creșterea copiilor. Acesta a ajuns și la juniorii ”Bătrânei Doamne”, UTA Arad, iar în cele din urmă a fost transferat de Birmingham City, în Anglia. A urmat o perioadă bună pentru el, cu jocuri la echipele juvenile ale clubului și primul contract de profesionist, semnat în toamna anului trecut. David este un atacant central, cu o forță incredibilă, care excelează la duelurile aeriene, dar stăpânește foarte bine și mingea, fapt pentru care este un produs de perspectivă al echipei din Anglia.


  • Start cu accidentare, dar cifre bune la revenire!

David a început sezonul cum nu se putea mai rău în tricoul albastru, suferind o accidentare, care l-a ținut departe de gazon aproximativ două luni, Însă, a dat totul din el la revenire, iar acum se mândrește cu 5 goluri și 3 asisturi în 8 meciuri disputate.


  • „Cum mă văd eu?!”

Pornind în fotbal de la cel mai mic nivel, David a învățat să prețuiască sportul rege, având în vedere condițiile din România. Acum beneficiază de pregătire ”high class” în Anglia, însă nu a uitat de unde a plecat, fiind extrem de fericit în momentul convocărilor la lotuile naționale de juniori.

„De mic copil, fotbalul a fost o pasiune și un loc unde puteam să mă exprim cel mai bine, indiferent că eram fericit sau nervos era locul unde uitam de toate și mă bucuram doar de el. Cred că eu l-am găsit, văzând pasiunea fraților mei jucând și iubirea oamenilor pentru fotbal. Eu ca fotbalist m-aș descrie unul tehnic, cu viteză și detentă bună, cu niște decizii gândite înainte de executarea lor. Cred că singurul meu defect este agresivitatea fotbalistică, pentru că în general sunt o persoană calmă, dar lucrez din greu pentru a deveni mai bun la acest capitol. Aș vrea să lucrez cât mai mult pe partea mentală a jocului, pentru că se pune mare bază pe asta, și cred că mai am nevoie de puțina muncă la mentalitatea mea. Și cât pe plan tactic, probabil să mai perfecționez lucrurile pe care le fac bine, și să îmbunătățesc locurile unde nu sunt atât de bun, încă, precum faza defensivă defensiva sau fazele fixe”, a declarat David Popa.


  • Vrea să devină ”tunar”

David Popa îi are ca idoli pe Therry Henry și Robin van Persie, doi fotbaliști care au scris istorie pentru Arsenal, echipă la care și aiudeanul visează să ajungă.

„Obiectivul meu este de a evolua cât mai sus în Premier League, preferabil la Arsenal, dar până atunci vreau să iau lucrurile pas cu pas și să joc la Birmingham City în Championship. Mi-aș dori să joc în orice primă ligă din țările puternice ale Europei, cum ar fi Anglia, Spania, Germania sau Franța. Dar nu aș zice nu nici Ligii 1 din România”, a mai declarat David Popa.


Cristian Păcurar, unul ditnre foștii antrenori care l-au pregătit pe David a avut cuvinte mari la adresa acestuia, într-o intervenție pentru Gazeta Sporturilor, la debutul aiudeanului în prima echipă a lui Birmingham City.

„David are o detentă impresionantă, un fuleu fantastic şi o tehnică destul de bună pentru un atacant”, a precizat Cristian Păcurar.


  • Mândrie a județului!

Chiar adcă nu este foarte cunoscut la nivelul Albei, având în vedere că a plecat de ceva timp în fotbalul mare, David Popa și-a încadrat numele în galeria selectă a puștilor de viitor, pe care județul Alba îi propune sportului rege, iar David, alături de Nicușor Carnat sunt văzuți cu ochi buni în fotbalul englez, semn că… totuși… prin astfel de reprezentanți… fotbalul românesc mai are o speranță!

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.