cs-zlatna-unirea-alba-iulia-juniori-c98A început fotbalul la o echipă modestă din județul Alba, Gaz Metan Valea Lungă, făcând primii pași pe dreptunghiul verde sub îndrumarea lui Radu Bulugea. A fost transferat mai apoi la Unirea Alba Iulia, după care a intrat în atenția celor de la Centrul de Excelență Deva, grupare pentru care evoluează în prezent. 

  • Carte de vizită

Data nașterii: 29.04.2001

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Înălțime: 1,74 metri

Greutate: 64 kg

  • Scurtă prezentare

Dragoș Varga reprezintă una dintre soluțiile de viitor pentru echipele din Liga 1. A început fotbalul ca orice copil în zona orașului natal. Născut în Blaj, Dragoș Varga a ales să evolueze pentru Gaz Metan Valea Lungă și nu pentru CIL Blaj, formația de top din „Mica Romă”.

A fost rapid sesizat și a făcut pasul la Unirea Alba Iulia formație în poarta căreia s-a impus rapid ca titlular, dar nu avea să stea mult nici în Cetatea Marii Uniri și asta pentru că destinul i-a zâmbit lui Dragoș și după mai multe luni în care a fost urmărit pe terenul de fotbal a fsot selecționat la Centrul Național de Excelență de la Deva.

„La centru este foarte frumos, avem parte de pregătire profesionistă, este altceva. Lucrăm cu oameni trecuți prin prima divizie și ne pot împărtăși și nouă din experiența lor”, a declarat Dragoș Varga.

  • Caracterizare prin proprii ochi

„Consider că sunt un portar cu reflexe bune, am un joc de picior destul de bun, dar cu siguranță mai am foarte mult de muncă, trebuie să-mi perfecționez calitățile”, a mai punctat Dragoș Varga.

Din fotbalul mare îi preferă pe Manuel Neuer și De Gea, iar într-o zi speră să apere poarta celor de la AS Roma, dar este fan declarat al Barcelonei.

  • Vrea la Steaua, dar a dat probe de joc la Dinamo

Ca orice copil Dragoș Varga își dorește să evolueze pentru cele mai bune formații din țară. A fost în probe de joc la Dinamo, dar apoi a fost luat la Centrul de Excelențp de la Deva, însă a mărturisit că și-ar dori ca peste 2-3 ani să evolueze în locul lui Florin Niță sau Răzvan Stanca la Steaua.

  • Unirea Alba Iulia rampa de lansare

Chiar dacă acum se află la Deva, Dragoș Varga a fost evidențiat în poarta Unirii Alba Iulia, unde de pregătirea specifică s-a ocupat Marcel Rusu.

„La Unirea am întâlnit oameni minunați care mi-au dat încredere și m-au ajutat foarte mult să progresez. Un alt merit foarte mare îl au și părinții mei care m-au susținut necondiționat, în special în perioadele mai dificile”, a mai punctat Dragoș Varga.

Cu siguranță Dragoș Varga este unul dintre portarii de care vom mai auzi și pe viitor, acesta având foarte multe partide bune atât la Unirea Alba Iulia , cât și la Valea Lungă. 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.