flavius-budin-3La numai 15 ani, un puști din județul Alba a ajuns să se antreneze cu echipa mare a Universității Cluj Napoca, fiind cuprins în proiectul de viitor condus de fostul internațional, Neluțu Sabău. Este vorba despre Flavius Budin, fiul președintelui de la Transalpina Șugag, un junior de perspectivă al fotbalului județean, fotbalist care a deprins tainele sportului rege în Spania și care visează la o carieră în tricoul ”alb-negru” într-un eșalon superior.

  • Carte de vizită

Nume: Flavius Budin

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Data nașterii: 10.06.2001

Înălțime: 1,82

Greutate: 70

Post preferat: mijlocaș central

  • Scurtă prezentare

Flavius a ajuns la numai 15 ani să măsoare peste 1,8 metri, fapt care îl ajută enorm în competițiile juvenile, fiind foarte dezvoltat la vârsta sa. Acesta lovește foarte bine mingea și se remarcă prin pasele sale, dar și prin calmul pe care îl arată pe teren. De aproape doi ani a ajuns în curtea celor de la ”U” Cluj, club despre care Flavius declară că ”este familia mea”, iar de curând, mijlocașul din Șugag a fost chemat la antrenamentele echipei mari, semn că antrenorii îl iau în calcul pentru o eventuală promovare.

  • ”Școlit” în Spania

Fotbalul Spaniol este într-o continuă creștere, iar puștii din această țară iubesc fotbalul, fiind atrași în special de vedetele care evoluează în La Liga. La fel a început și Flavius, fiind plecat pe meleagurile latine alături de familia sa, iar la vârsta de 6 ani a fost legitimat la CD Deportivo Azuqueca, unde a stat până la 11 ani când a revenit în România și s-a legitimat la Rival Alba Iulia. Deprinderile pe care le-a acumulat în Spania l-au ajutat să facă față nivelului fotbalistic din România, ieșind în evidență prin calitățile sale.

  • Proprie caracterizare

Flavius Budin este foarte mulțumit de cum arată cariera sa până în prezent și speră la debutul la echipa mare a Universității, alături de care vrea să ajungă până pe prima scenă a fotbalului românesc.

„Am început să joc fotbal de la vârsta de 6 ani, în Spania, într-un oraș din Madrid. Pentru mine fotbalul însemna totul, dacă nu ar fi acest sport nu știu ce aș face. De mic am urmat acest drum și flavius-budin-1o să-l urmez în continuare. Pentru mine Universitatea Cluj nu este doar un club de fotbal, ci o familie din care pot să învăț tot ce îi mai bun ca să ajung unde mi-am propus. Toți cei de aici mă încurajează și ne ajuta din toate punctele de vedere. Eu sunt la ”U” Cluj de 2 ani, iar în tot acest timp mi-am dat seama că la acest club se dorește performanță și disciplină. De 3 săptămâni mă pregătesc cu echipa mare și sunt foarte fericit de ceea ce se pretrece aici. Eu cred că cele mai importante calități ale mele sunt viziunea în joc și tehnica, iar apoi fizicul. Aș vrea să îmi mai îmbunătățesc viteza. În momentul de față vreau să debutez la echipa mare și să ajung până în Liga 1 cu ”U” Cluj, iar apoi vreau să ajung cât mai sus și nu exclud un transfer în altă țară, de asemenea ca și oricare fotbalist din România vreau să ajung la națională. Dacă nu aș ajunge fotbalist nu știu ce aș face, presupun că antrenor. Nu o să las acest vis niciodată și sper că o să reușesc”, a declarat plin de încredere Flavius Budin.

  • Traseu interesant – viitor promițător

Așa cum scriam și mai sus, experiența și deprinderile din Spania l-au ajutat enorm pe Flavius, acesta fiind lider de generație la toate echipele din România, chiar dacă a bifat numai două. În prezent evoluează la Juniorii A1 ai Universității Cluj, unde este decarul echipei și căpitan. Imaginea reușitei îi stă imprimată mereu în minte fotbalistului din județul Alba, iar acest lucru îl ajută să se depășească și să muncească la fel de mult zilnic. Faptul că visează la cele mai înalte culmi nu este un lucru greșit, ba dimpotrivă, acest lucru reprezintă un stimulator de performanță, iar ziua în care poți asculta imnul național de la nivelul ierbii se apropie cu pași repezi.

sursa foto: arhivă persoanlă

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.