campionatul-sperantelor-dragos-damian-2016138A început fotbalul încă de la patru ani și jumătate și are un singur țel, să ajungă fotbalist! Astăzi vă prezentăm povestea lui Iustin Alex Doda, un junior care în ciuda vârstei izbutește să surprindă. 

  • Carte de vizită

Anul nașterii: 25 iunie 2007

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Greutate: 35 kg

Înălțime: 1,43 metri

Picior de bază: stângul

  • Scurtă prezentate

Iustin Alex Doda a început fotbalul la patru ani și jumătate, iar prima echipă pentru care a evoluat a fost Doria Alba Iulia, grupare la care a fost antrenat de către Dumitru Martescu. Provenit dintr-o familie în care tatăl său, Iulian Doda, a fost portar la Unirea Alba Iulia.

Nu a călcat pe urmele tatălui și nu a îmbrățișat mănușile de portar, asta pentru că dorința de a înscrie era mai mare decât cea de a stopa înscrierea unui gol, iar acum, după aproape cinci ani de fotbal, Alex Doda este un produs promițător al fotbalului din județul Alba.

  • Tatăl lui Alex este și antrenorul lui alături de Vasile Gheorghe

Unul dintre avantajele lui Alex Doda este dat și de avantaul faptului că este antrenată de tatăl său, acesta putând să-l supravegheze și să corecteze în permanență greșelile.

„Este un copil ambițios, puternic mental, dar și capricios”, l-a descris scurt tatăl lui Alex Doda.

Printre idolii lui Iustin Alex Doda îi putem aminti pe Messi, Lewandowski, și Arjen Robben.

campionatul-sperantelor-dragos-damian-2016137

  • Și-a șocat părinții:Vreau la școala germană pentru că o să joc la Bayern

În urmă cu puțin timp micuțul fotbalist Alexandru Doda a reușit să-și șocheze părinții. Acesta a mers și le-a spus că vrea să fie mutat de la Licel cu Program Sportiv la Școala Germană.

„A venit într-o zi și ne-a spus că el vrea să îl mutăm la școala germană pentru că vrea să joace la Bayern și vrea să cunoască limba. Am rămas uimit, m-am gândit că nu va insista, dar nu am avut încotro și l-am mutat, am văzut că îi place foarte mult”, a declarat Iulian Doda.

Până la vârsta de 9 ani, Alex Doda a primit diverse distincții la turneele la care a mai participat, acesta fiind desemnat de câteva ori cel mai bun jucător, dar a cucerit și titlul de golgheter în repetate rânduri.

13450170_848751728590616_8623851594661856674_n

Iulian Doda: „Peste cinci ani îl văd la Academia Hagi”

Întrebat unde își vede fiul, Iulian Doda a fost tranșant. „Îl văd jucând la Academia Hagi, este  vârful fotbalului juvenil pentru țara noastră”, a mai punctat Doda.

În urmă cu un an, pe masa părinților lui Alex au apărut două oferte extrem de interesante. Luceafărul Cluj și Sporting Cluj îl doreau pe fotbalistul albaiulian, cele două grupări oferind cazare, loc de muncă pentru mama lui Alex, dar și o grupă de juniori pentru Iulian, aceștia refuzând din dorinț de a juca pentru echipa „fanion” a județului Alba, Unirea Alba Iulia.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.