14625306_1265073973524206_235293864_nAstăzi Absport.ro vă prezintă unul dintre juniorii de perspectivă aflat în afara țării! Crescut la Unirea Alba Iulia, pregătit de Adrian Bicheși și Raul Unchiaș, Daniel Vlad Lengel a evoluat deja pentru cluburi la care alții doar visează. 

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Real Madrid, Atletico Madrid, Getafe, Rayo Vallecano sunt formațiile în tricoul cărora Daniel Vlad Lenghel a reușit să se evidențieze.

  • Carte de vizită

Data nașterii: 08.02.2002

Înalțime: 1,72 metri

Greutate: 56 kg

Picior de bază: Dreptul, dar lovește bine mingea și cu stângul

  • Scurtă prezentare

Plecat de la 9 ani din țară, Daniel Vlad Lenghel a dorit să-și continue pasiunea începută la Unirea Alba Iulia, mai exact fotbalul. S-a mutat în Spania alături de părinți și a mers în probe în curtea unuia dintre cele mai mari cluburi din lume, Real Madrid. 

A trecut cu bine prbele și a reușit să-i impresioneze pe oficialii clubului madrilean, asta fără să cunoască pe nimeni de la gruparea de pe Bernabeu.

Se poate mândri cu faptul că este singurul fotbalist care a trecut pe la toate formațiile din Madrid.

  • Caracterizare prin ochii tatălui

Daniel se consideră un copil obișinuit și a evitat să-și facă o autocaracterizare, iar atunci am apelat la tatăl său pentru a-l descriep e Daniel.

„E un copil foarte ambițios, pune suflet în antrenamente și cred că are o putere teribilă de concentrare în momentele cheie ale jocului”, a declarat Daniel Manuel Lenghel, tatăl lui Daniel Vlad Lenghel.

  • Lobonț și Casillas favoriții lui Daniel

La fel ca orice portar, Daniel Vlad Lenghel are și el favoriții lui. Din România îl simpatizează pe Bogdan Lobonț, iar din afara țării îl idolatrizează pe goalkeeper-ul celor de la FC Porto, Ilker Casillas.

În Spania ca portar a obținut clasări notabile alături de formațiile pentru care a apărat. A început la Av Chiminea (locul 3 în campionatul juniorilor), Real Madrid, două sezoane la rând campion, Locul secund cu Atletico Madrid, dar și titluri de campion și vicecampion la diverse competiții din Spania, Olanda, Germania, acumulând până în prezent 15-16 medalii, precum și două titluri de cel mai bun portar.

În 2014 la Tenerife, Daniel Vlad Lenghel a parat două lovituri de la 11 metri în meciul cu Barcelona eliminându-i în semifinalele competiției pe Catalani, ulterior atletico pierzând finala.

  • Vecin cu Raț

La Rayo Vallecano, Daniel Vlad Lenghel este vecin cu fundașul stânga al echipei naționale, Răzvan Raț. Aceștia au povestit de câteva ori, iar fotbalistul român s-a arătat apropiat de conaționalul său.

Ba mai mult, Daniel Vlad Lenghel nu a putut compara condițiile de pregătire din România cu cele din Spania.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.