Cugir - Cupa Prieteniei-138Metalurgistul Cugir este unul dintre cluburile județului care acordă o atenție sporită sectoarelor juvenile, astfel încât, peste foarte puțin timp trupa de sub Drăgana se va putea baza pe fotbaliști proprii la echipa de seniori. Marian Codrea este unul dintre jucătorii care strălucesc la echipele de juniori, acesta făcând pasul la echipa mare, unde se pregătește sub comanda lui Călin Moldovan. Atacantul este foarte masiv, are un control bun al mingii și o forță foarte mare, putând fi cu adevărat un junior de perspectivă al fotbalului cugiren și județean.

  • Carte de vizită

Nume: Marian Ștefan Codrea

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Data nașterii: 19.08.1999

Înălțime: 1,87

Greutate: 79

Post preferat: atacant

  • Scurtă prezentare

Prima dată când l-am văzut pe Marian a fost la Cupa Prieteniei, turneu care a oficiat inaugurarea Arenei Cugir. Acesta este liderul republicanilor cugireni, având un cuvânt greu de spus în vestiar. Marian are o viteză destul de bună chiar dacă este masiv, un control bun al mingii, însă excelează prin forță și stă foarte bine la duelurile unu la unu. Are o detentă bună, dar și șut puternic, calități care l-au recomandat s ăfacă pasul la prima echipă pregătită de Călin Moldovan.

  • ”Cum mă văd!?”

Pe lângă faptul că este un tip liniștit, Marian a arătat și o inteligență, atât pe teren cât și în afara acestuia. Chiar dacă i-a fost greu să se descrie, precizând că ar putea să nu fie obiectiv, atacantul Cugirului a făcut-o în cele din urmă.

„Am început fotbalul la vârsta de 7 ani, avându-l ca antrenor pe domnul Alexandru Kilin. Fotbalul pentru mine, înainte de toate, este un joc. Iar un joc cred că trebuie să facă plăcere privitorilor și să aducă plăcere participanților. Fotbalul este, în esență, și un joc de echipă, iar acest lucru înseamnă că trebuie să colaborez cu coechipierii mei pentru un țel comun (unii spun că victoria e cea mai importantă, alții că fair-play-ul; eu le-aș pune pe ambele ca făcând parte din țelul comun) și să ne bucurăm împreună de acest joc, jucând”, a precizat Marian.

Iată ce răspuns ne-a oferit când l-am întrebar referitor la calitățiile sale:

„Este întotdeauna extrem de dificil să te caracterizezi singur, rămânând și sincer și obiectiv. Cred că printre atuu-urile mele sunt, la nivel fizic: statura, forța, rezistența; la nivel psihic: concentrarea, echilibrul; iar la nivel de voință: determinarea, seriozitatea, dorința, dăruirea. Ar mai fi simțul jocului și așezarea în teren. Evident că la toate categoriile e nevoie de multă, multă muncă și dăruire. Aș mai vrea să lucrez în mod special la viteză și agilitate. Dintre jucătorii favoriți l-aș nominaliza pe Messi, dar mă identific oarecum cu Suarez”, a afirmat Marian Codrea.

Juniorul cugirean a vorbit și despre pasul său la echipa mare a clubului, precum și despre viiorul său în fotbal.

„Metalurgistul Cugir este echipa mea de suflet. Este echipa care m-a crescut, m-a format și m-a modelat ca sportiv încă din fragedă copilărie! Acest lucru a lăsat o amprentă de neșters în sufletul meu. La Metalurgistul Cugir suntem ca o mare familie. Este o atmosferă propice pentru creșterea și dezvoltarea fiecăruia dintre noi. Să fac parte din lotul echipei mari este pentru mine enorm de mult. Mi-am dorit acest lucru și este un vis îndeplinit. Mulțumesc celor care m-au crescut și format până acum, precum și celor care m-au încurajat constant și mi-au acordat încredere prin includerea în lotul echipei mari. Îmi doresc din tot sufletul să confirm prin prestațiile mele și să aduc un plus de valoare colegilor mei și întregului club. De asemenea, îmi doresc să produc tuturor bucuria unui joc frumos și fair-play, finalizat cu cât mai multe victorii pentru noi! Mi-aș dori să ajung cât mai departe în fotbal. Sus de tot. Aș putea nominaliza câteva echipe din campionatul intern și extern la care mi-ar plăcea să ajung, dar nu doresc să bravez. Pe de altă parte, cred cu tărie că dacă cineva muncește constant, cu dăruire, perseverență și seriozitate, poate ajunge în fotbalul mare. Acest lucru mi-l doresc și-l doresc fiecărui jucător de fotbal. Deocamdată sunt foarte fericit aici, unde sunt acum, la echipa mea de suflet, Metalurgistul Cugir. Cred că pot mai mult, dar îmi doresc acest ”mai mult” împreună cu echipa mea de acum!”, a adăugat Marian Codrea.

  • Cu golul în sânge

Născut în Germania, Marian mai are o soră geamănă, dar și câțiva frați care îmbracă tricoul echipei Metalurgistul Cugir, băieții din familia Codrea fiind împinși către acest sport de către tatăl lor. Acesta a fost în urmă cu câteva sezoane golgeter în Campionatul Juniorilor D, devenind principalul marcator al echipei de sub Drăgana la categoriile de juniori.

„Într-adevăr, suntem o familie frumoasă și binecuvântată. Este adevărat că sportul este oarecum împământenit în familia noastră. Băieții din familia noastră toți sunt acaparați de fotbal. Suntem toți o mare familie sportivă. Mama e cea mai implicată emoțional (a se citi „pătimașă”!), trăind la maxim toate competițiile la care participăm. Tata ne-a încurajat de mici să practicăm sportul, indiferent care dintre ramuri, pentru o dezvoltare a corpului, mentalului și spiritului. Fotbalul este extrem de atrăgător ca sport și mi-a plăcut. La fotbal ne-am întâlnit toți băieții din familie. Este deja ceva ce ne reprezintă. Toți din familie practicăm una sau mai multe ramuri sportive, iar când părinții vin să ne vadă este ceva cu totul aparte. Sportul este mai mult decât ca o a doua familie, și devine ca o extensie a propriei noastre familii”, a declarat Marian.

  • Călin Moldovan: ”Este foarte serios și muncitor”

Călin Moldovan a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Marisn și speră ca atacantul junior să își păstreze traiectoria pentru a deveni om de bază la echipă în viitorul apropiat.

„Este un copil bun, cu calități fizice foarte bune, care își dorește să muncească și este dispus să învețe, este docil. Marian este modest și dacă va fi în continuare la fel de serios, eu spun că va avea șanse să facă fotbal de performanță. Are de muncit mult la tehnica de joc, dar are baza și pe ce să construiești. Calitățile fizice și seriozitatea îl recomandă. În ultimul timp se vede un progres la el. Sperăm ușor, ușor să îi dăm încredere, dar trebuie să aibă răbdare. Sper ca în viitorul apropiat echipa mare să se poata baza pe el”, a declarat Călin Moldovan.

Seriozitatea, dorința de a munci zilnic mai mult, dar și fizicul său impresionant îl pot ”arunca” pe Marian în fotbalul mare. Acesta este într-adevăr un junior de perspectivă și produs 100% al fotbalului cugirean, care ridică steagul orașului de sub Drăgana.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.