Cugir - Cupa Prieteniei-141Cugirul a fost mai tot timpul o pepinieră importantă a fotbalului județean, loc din care au plecat mulți jucători în sportul rege mare. De o bună bucată de timp, conducerea Metalurgistului Cugir a înțeles că fotbalul se construiește prin juniori, iar secția de republicani a fost reactivată. Acolo a fost descoperit un adevărat talent, un jucător tehnic și cu foarte multe calități – Mihai Udrea, care a ajuns deja în lotul echipei mari, și care, dacă va munci mult mai mult decât o face acum, va putea să își facă un nume în fotbalul mare.

  • Carte de vizită

Nume: Mihai-Emanuel Udrea

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Data nașterii: 18.08.1999

Înălțime: 1,74

Greutate: 69

Picior preferat: dreptul

  • Scurtă prezentare

Prima dată când Mihai Udrea mi-a sărit în ochi a fost astă-vară, la inaugurarea Cugir Arena, când Metalurgistul Cugir a organizat un turneu amical, Cupa Prieteniei. Mijlocașul din trupa lui Cosmin Șuvaina are un control foarte bun al balonului, scoate cu ușurință adversarii din joc și citește foarte bine fenomenul, fiind omul cu ultima pasă, responsabil de creația traseelor în formație. Evoluțiile bune l-au propulsat în lotul echipei mari, unde Călin Moldovan i-a dat câteva minute de încredere aproape la fiecare joc și l-a responsabliziat cu fotbalul eșalonului terț. Însă pentru a face față la un nivel superior, Mihai are nevoie de mai multă masă musculară, mai ales că în vremurile noastre se pune mare accent pe duelul fizic.

  • ”Cum mă văd?!”

Mihai este conștient că mai are mult de muncit pentru a face pasul mai sus, însă precizează că nu se dă de o parte și nici nu se mulțumește cu puțin.

„Am început să joc fotbal de mic, de la 7 ani, iar acest sport reprezintă totul pentru mine și îmi doresc foarte mult să excelez în domeniu. Calitatea mea de bază este tehnica, pe langă dribling și o viziune bună a jocului. Poziția mea preferată este de mijlocaș central, dar pot fi folosit și pe benzi. Aș vrea să îmi îmbunătățesc viteza și masa musculară. Îmi doresc să ajung cât mai sus posibil în fotbal. Niciodată nu mă voi mulțumi cu cât am, îmi doresc mereu mai mult. Timpul liber îmi place să mi-l petrec cu prietenii, prin diferite activități”, a precizat Mihai Udrea, juniorul de perspectivă al Cugirului.

  • Călin Moldovan îl laudă, dar îl și ”urechează”

Antrenorul Metalurgistului Cugir, Călin Moldovan ”l-a mirosit” pe Mihai Udrea și a constatat că ”puștiul” are un talent nativ. Acesta a fost chemat la echipa mare, însă Călin Moldovan așteaptă ca Udrea să muncească mai mult pentru a reuși să se impună în viitorul apropiat.

„Este un copil talentat, dar dacă nu va înțelege că trebuie să muncească îi va fi foarte greu să ajungă în fotbalul mare. Are calități native, talent, dar mai are nevoie de multă muncă pentru a ajunge la un nivel superior. Tocmai pentru talent l-am luat în lotul echipei, îi dăm încredere, a și jucat, dar trebuie să aibă o dorință mult mai mare. Are un control bun de minge, orientare destul de bună în teren, îndemânare, este tehnic, dar trebuie să crească și fizic pentru a se impune”, a specificat Călin Moldovan.

  • Cosmin Șuvaina: ”Este un jucător complet, dar crud”

Și Cosmin Șuvaina, antrenorul republicanilor are cuvinte de laudă la adresa elevului său, însă și acesta precizează că Mihai are nevoie de mai multă forță fizică.

„Este un jucător bun, de perspectivă și a crescut foarte mult în ultimul an. Este tehnic, aleargă bine, disciplinat. Este clar, Cugirul se poate baza pe el ca titular într-un an, doi. Încă este crud, dar sunt sigur că va face față pe viitor la echipa mare. Muncește mult, iar acest lucru se vede în progresul său. Și-a schimbat atitudinea odată cu convocareaa la prima echipă. Are voință foarte mare, tehnică și faptul că își dorește foarte mult să facă față îl poate ajuta. Este un jucător complet, dar depinde de el dacă va ajunge sus. Se află pe un drum. Dacă își vede de drumul său o să ajungă sus, peste nivelul diviziei a 3-a”, a punctat Cosmin Șuviana.

Acest lucruri enumerate de antrenorii Cugirului le cunoaște și Mihai, însă poate fi declicul care să îi permită să crească și fizic. Un jucător foarte bun, care citește destul de bine jocul la vârsta sa și care are tot timpul și viitorul în față. Dacă presare și multă muncă peste talent, Mihai Udrea va junge departe și va confirma perspectiva juvenilă care planează asupra sa în momentul de față.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.