Soda Ocna Mures-Viitorul Santimbru12Soda Ocna Mureș a fost mai tot timpul un izvor de talente, ieșind jucători care s-au afirmat inclusiv la nivel național. A fost și un antrenor care avea ochi pentru tinerii talentați, Gicu Domșa, a cărui memorie este păstrată în cutia de onoare a clubului. Neluțu Cociș a atras toate privirile le meciurile de juniori, iar regretatul Gicu Domșa l-a debutat în Liga a 4-a la numai 15 ani, tânărul atacant demonstrând odată cu trecerea timpului că este un fotblist important și poate să decidă meciuri. Acum, la 18 ani, Neluțu este titular în echipa mare a orașului, fiind golgeterul de anul trecut al formației pregătite de Ionuț Pereat și Ovidiu Maier. Și la juniori A1 Neluțu a contribuit din plin la câștigarea titlului de vicecampioană, acesta punctând 40 de goluri pentru CS Ocna Mureș. Atacantul se remarcă prin forță, viteză, dar și tehnică – un capitol la care mai are însă de lucrat!

  • Carte de vizită

Nume: Ioan Iulian Cociș

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Data nașterii: 17.07.1998

Înălțime: 1,78

Greutate: 80

  • Scurtă prezentare

Neluțu Cociș iubește fotbalul enorm! Dovadă stau evoluțiile sale, implicare sa în joc și devotamentul pentru culori. Chiar dacă încă nu este copt și mai pierde mingi sau rămâne șters în joc, Cociș este conștient că mai are mult de lucrat pentru a deveni o certitudine și speră să devină tot mai bun pe zi ce trece. Viteza sa bagă frica în mai mulți fundași din Liga a 4-a, iar la juniori, Neluțu face diferența de unul singur, fiind căpitanul, golgeterul și vocea numărul unu în vestiarul echipei pregătite de Gabriel Cotoară. Mai mult de atât, Neluțu se bazează și pe execuție, având un șut precis și puternic, calitate ce i-a adus anul trecut titlul de golgeter al echipei Soda Ocna Mureș, dar și pe cel al campionatului juniorilor A1.

  • „Ibrahimovic de Ocna Mureș”

Chiar dacă idolul lui Neluțu Cociș este Cristiano Ronaldo, acesta aduce în joc mai mult cu Zlatan Ibrahimovic, remarcându-se prin forța sa și puterea cu care luptă pentru fiecare balon. Tânărul fotbalist este masiv, însă ascunde o viteză fantastică și o tehnică destulă bună – capitol la care dorește să mai lucreze. Chiar dacă are o personalitate puternică, Neluțu încă este tână și nu a ajuns un lider la seniori, însă antrenorii Soda-ei îi acordă toată încrederea și îl folosesc titular meci de meci.

  • Interviu: ”Îmi doresc să ajung cel puțin în Liga a 2-a”

Pentru a afla mai multe lucruri interesante despre Neluțu Cociș, i-am adresat acestuia un set de întrebări. Ce a ieșit? Aflați în rândurile următoare:

– Ce înseamnă fotbalul pentru tine?

– Pentru mine fotbalul reprezintă totul. După familie, fotbalul este cel mai important lucru. Este activitatea prin care trăiesc, pe care o practic cu pasiune și placere, la care nu aș renunța niciodată pentru nimc. Sunt sigur că am facut cea mai bună alegere când am decis să mă apuc de acest sport.

– Unde te vezi în sportul rege? Cât de sus crezi că poți să ajungi?

–  Perforamanța este cea mai importantă în acest sport. Cred că pot ajunge până în Liga a II-a, sau de ce nu Liga I?! Îmi doresc să joc la o echipa bună, cu nume în fotbalul mare, îmi doresc să ajung în Liga I. Dar pentru asta trebuie multă muncă și seriozitate.

– Idol și echipa preferată?

–  Idolul meu, de când eram mic, este Cristiano Ronaldo din perioada în care juca la Man. United. Îmi facea mare plăcere să urmăresc meciurile echipei sale și mai ales schemele și driblingurile lui. Echipa mea preferată din România este Steaua București, iar din străinătate Real Madrid.

– Care crezi că sunt calitățile tale și cum te-ai descrie ca fotbalist?

– Ca fotbalist am și eu câteva calități: Prima este fizicul, sunt destul de bine dezvoltat la vârsta mea și toată lumea spune că am un fizic bun pentru acest sport. A doua calitate este forța, deoarece am și un fizic bun. Ca fotbalist m-aș descrie în următorul fel: Un atacant bătăios, care luptă pentru orice minge, pe forță și pe viteză, mai puțin tehnic, luptător și ambițios.

– Ce îți place să faci în timpul liber?

– În timpul liber prefer să merg cu prietenii la ”o mișcare pe sintetic” sau dacă nu este posibil, prefer să mă uit la un meci de fotbal sau să petrec timpul cu familia. Timpul liber e puțin, dar când îl am încerc să îl petrec în cele mai frumoase moduri posibile.

  • Părerea antrenorilor

Neluțu Cociș este coechipier cu toți antrenorii cu care lucrează. Acesta evoluează la prima echipă a CS Ocna Mureș alături de Ionuț Pereat, Ovidiu Maier, dar și Gabriel Cotoară, antrenorul Juniorilor A1. Iată cuvintele lui Ionuț Pereat despre Neluțu:

„Un jucător bun, de viitor, muncitor, un jucător de forță. A avut avantajul că a debutat la 15-16 ani la echipa de seniori, fiind promovat de Gicu Domșa. A acumulat multă experiență în acești 3 ani și asta se vede pe terenul de joc, mai ales în meciurile de juniori A1, unde Neluțu este cu două clase peste ceea ce avem noi în județ la ora actuală. Totuși, el trebuie să fie conștient că fără sacrificii, pregătire bună și seriozitate, în fotbal nu prea ai șanse de reușită. Este jucătorul nostru și ne bucurăm să-l avem în echipa, îi dorim succes și așteptăm să faca pasul spre un eșalon superior”, a declarat Ionuț Pereat.

Gabriel Cotoară, antrenorul echipei de juniori A1 are numai cuvinte de laudă la adresa elevului și colegului său.

„Este un jucător foarte bun! Are forță, viteză și lovește foarte bine mingea. Ca antrenor nu poți decât să te mândrești că lucrezi cu astfel de fotbaliști, serioși, muncitori și care dau totul pentru echipă. Sper ca traiectoria lui Neluțu să fie una bună, deoarece are toate calitățile să faca un pas mare în fotbal”, aprecizat Gabriel Cotoară.

  • Răbdare, răbdare, răbdare!

Neluțu este conștient de calitățile sale și de faptul că a ajuns o piesă importantă în puzzle-ul de la Soda Ocna Mureș, însă cu toate astea, ”faima” nu i s-a urcat la cap și a rămas cu picioarele pe pământ, același jucător cu aceeași dorință de victorie și același devotament. Cu siguranță va veni și ziua când va da tricoul alb-albastru pe alt echipament, unul mai important, din eșaloanele superioare ale României.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.