Unirea - Santimbru7După ce în episodul trecut al rubricii ”JUNIOR DE PERSPECTIVĂ” ați aflat detalii și lucruri interesante despre Cătălin Suciu – ”mâna de aur” a Unirii Alba Iulia, astăzi, rămânem în curtea clubului alb-negru, unde am stat de vorbă cu Andrei David, unul dintre cei mai apreciați fotbaliști de la echipa fanion a județului Alba. Atacantul este foarte bine conturat, bine proporționat, are viteză, forță, însă știe și cu ”obiectul”, așa cum le place profesioniștilor să numească mingea. Andrei David a fost descoperit la una dintre edițiile Campionatului Munților Apuseni și a fost atras spre cel mai galonat club al județului Alba.

  • Carte de vizită

Nume: Andrei Lazăr David

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Data nașterii: 03.04.1999

Înălțime: 1,80

Greutate: 73

  • Scurtă prezentare

Andrei este un moț din Apuseni, nebun după fotbal, care se integrează rapid într-un mediu nou. Are toate atuurile de partea sa pentru a visa la o adevărată carieră de fotbalist, driblează bine în regim de viteză, are fuleu, explozia necesară vâfurilor, este puternic și rezistă bine la duelurile fizice, protejează bine balonul, și poate cel mai important, este un jucător de echipă. Chiar dacă a fost convocat la câteva acțiuni ale naționalei Under 18 a României, Andrei David a rămas cu picioarele pe pământ și își vede în continuare de treabă. Un mic defect, văzut bineînțeles prin ochii suporterului, ar fi lipsa de constanță, acesta alternând prestațiile bune cu altele mai șterse, fapt care îi poate afecta gândirea prematură a jucătorului.

  • ”Cum mă văd eu?!”

Băiat modest, Andrei a venit în Alba Iulia de pe clasa a 8-a, după ce a fost văzut de către oficialii uniriști la un meci de la Campionatul Munților Apuseni. A trecut sub comanda lui Vasile Ursu și a devenit golgeterul echipei, pe numele său venind oferte de la cluburi importante din țară. Andrei consideră că mai are mult de muncit, însă se laudă cu jocul de picior, fiind un stângaci veritabil.

„Am fost văzut la Campionatul Munților Apuseni, iar Unirea Alba Iulia m-a dorit și am ajuns aici sub comanda domnului antrenor Vasile Ursu. Îmi aduc aminte că domnul Brumaru a insistat pentru aducerea mea la Alba Iulia. Atuurile mele sunt viteza, jocul bun cu spatele la poarta și stângul letal (n.r. – se amuză). Mai am de îmbunătățit lovirea mingii cu piciorul drept și sa mai lucrez la partea fizica. Îmi doresc sa ajung cât se poate de sus cu putință, mai exact la un nivel unde pot trăi din fotbal”, a declarat Andrei David pentru Absport.ro

  • Dăscălescu: ”L-aș asemăna cu Marius Niculae, un adevărat număr 9”

Mihai Dăscălescu are un mare merit în progresul sportiv al juniorului din Apuseni. Acesta i-a dat încredere în sezoanele precedente, atât la juniorii republicani, însă și în campionatele de seniori, indiferent că ne referim la Liga a 5-a sau Liga a 4-a. Președintele Unirii Alba Iulia este de părere că Andrei poate să ajungă în fotbalul mare, însă doar cu condiția să muncească mai mult și să fie serios.

„Este un jucător cu multe calități, un atacant veritabil, dar trebuie să muncească mult mai mult pentru ceea ce a făcut până acum și să încerce să se lupte pentru un loc de titular în Liga a 3-a. Are simțul porții foarte bine dezvoltat, protejează bine mingea, este un adevărat număr nouă, un jucător care în ultima vreme a cam dispărut din lumea fotbalului, are viteză, forță. Faptul că este component al naționalei Under 18 spune multe despre calitățile sale. Sunt sigur că dacă va munci mai mult ar putea debuta în Liga 1 în 2-3 ani. L-aș compara cu Marius Niculae, pentru că este un stângaci foarte bun și protejează bine balonul”, a afrimat Mihai Dăscălescu referitor la Andrei David.

  • Dorit de CS Universitatea Craiova!

Un club important din România care pune mare accent pe juniori, CS Univeritatea Craiova l-a dorit pe Andrei David în urmă cu mai multe sezoane, când vârful unirist a convins la o fază superioară din cadrul Campionatului Juniorilor C. Atunci șefii Unirii Alba Iulia au considerat că nu e momentul ca Andrei să plece, iar astăzi, jucătorul este unul dintre cele mai importante porduse ale secției de juniori, iar odată cu convocările sale la loturile naționale, cota acestuia a crescut, iar fotbalistul din Apuseni ar putea fi un bun produs pentru ”export” pentru Unirea Alba Iulia.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.