Industria Galda de Jos-FC Csikszereda Miercurea Ciuc49Promovat în campionatul trecut de la echipa a 2-a a Industriei Galda de Jos, Cristian Vonya s-a impus rapid în garnitura de start alcătuită de Paul Ciucă, acesta fiind una dintre surprizele plăcute ale perioadei de transfer. Nu a venit din prima la lotul principal, însă în cele din urmă a fost convins, mutarea dovedindu-se a fi câștigătoare pentru viitor. Cristi este un mijlocaș central de forță, dar care știe cu mingea, destabilizând multe apărări cu pasele sale. 

  • Carte de vizită

Nume: Cristian Ioan Vonya

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Data nașterii: 10.05.1998

Înălțime: 1,75

Greutate: 75

Post favorit: mijlocaș central

Picior de bază: dreptul


  • Scurtă prezentare

În sezonul trecut, Industria Galda de Jos a surprins pe mai multe planuri, atât în Liga a 3-a, cât și în Liga a 5-a, unde satelitul divizionarei mergea ceas, bazându-se pe fotbaliști localnici. Unul ditnre aceștia, Cristian Vonya a fost promovat la prima echipă, furându-i privirile lui Paul Ciucă. Devotamentul său din joc, precum și stăpânirea de sine l-au transformat rapid în titular, acesta contribunind din plin la fenomenul ”Pnaică la Galda”. Cristi are un fizic impresionant pentru vârsta sa, dar și un șut puternic, însă prinicpalele sale calități sunt recuperarea baloanelor la centrul terenului și aerisirea zonei mediene. Acesta a mai evoluat pentru FC Micești și o scurtă perioadă pentru juniorii Unirii Alba Iulia.


  • Proprie prezentare

Atras de jocul lui Luka Modric, Cristian face parte din ”galeria selectă” a Industriei, cea a fotbaliștilor localnici. El se consideră un jucător destul de bun, însă continuă să muncească pentru a ajunge la un nivel mai înalt și pentru a face carieră în fotbal.

„Eram îndrăgostit de acest sport de când eram mic, iar la 12 ani am început să-l practic. Face parte din viața mea și înseamnă foarte mult pentru mine. Consider că sunt un jucător destul de bun, dar întotdeauna este loc de mai bine și aș vrea să lucrez la mai multe capitole.  Nu vreau sa visez foarte departe, dar dacă se va ivi vreo ocazie, aș profita de ea să ajung cât mai departe în lumea fotbalului”, a precizat mijlocașul Industriei Galda de Jos.

Cristian a vorbit și despre atmosfera de la Industria Galda de Jos, dar și despre convocarea sa le echipa mare, care s-a petrecut în urmă cu un an.

„Faptul că am fost chemat la prima echipă a fost un pas important în cariera mea și m-a ambiționat său tot ce e mai bun din mine. Suntem o echipă unită și încercăm să ieșim cu capul sus din orice situație”, a concluzionat tânărul fotbalist din Galda de Jos.


  • Paul Ciucă: ”Este un real talent”

Paul Ciucă, antrenorul Industriei Galda de Jo a vorbit frumos despre elevul său, însă i-a transmis să muncească și mai mult pentru a ajunge pe culmile înalte ale fotbalului.

„Este un jucător talentat, cu stăpânire de sine și inteligență în joc ca principale calități. Viitorul îi aparține și va fi cu siguranță unul frumos dacă muncește, rămâne modest și are grijă de ceea ce face în viața extrasportivă”, a declarat Paul Ciucă.

Una peste alta, Cristian Vonya a făcut un pas imens în fotbal, provenind de la satelitul divizionarei terțe și profitând de regula juniorilor din teren, reușind să se impună la puternica echipă condusă de Paul Ciucă.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.