unirea-alba-iulia-uta-arad-242Astăzi, la rubrica ”JUNIOR DE PERSPECTIVĂ” îl vom descoperi cu amănunt, pe fundașul unirii Alba Iulia, Radu Scrob. Un junior talentat, cu gândul doar la fotbal, care a crescut în spiritul echipei din Cetatea Marii Uniri, ce își dorește să ajungă la nivel înalt și să își urmeze liderii – Vlad Chiricheș și Sergio Ramos. Radu a debutat la echipa mare a clubului unirist, făcând jocuri bune inclusiv în Liga a 3-a.

  • Carte de vizită

Nume: Radu Iosif Scrob

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Data nașterii: 29.11.1998

Înălțime: 1,86

Greutate: 72

Post preferat: fundaș central

Picior de bază: dreptul

  • Scurtă prezentare

Radu Scrob a ajuns în curtea Unirii Alba Iulia în urmă cu 10 ani, bifând toate categoriile de juniori ale echipei. Fizicul său îi permite să evolueze în centrul apărării, având o statură impresionantă, un joc foarte bun de cap, dar și stăpânire de sine, făcând față duelurilor adverse, indiferent de adversarul întâlnit. Chiar dacă mai are nevoie de puțină forță, precum și experiență, Radu are un viitor frumos în față, crescând în aceste momente lângă doi fotbaliști experimentați în defensiva uniristă – Mardare și Oprea.

  • Caracterizare proprie

Radu Scrob precizează că are o ambiție puternică să reușească în acet sport, ghidându-se după idolii săi – Vlad Chiricheș și Sergio Ramos, dorind să spargă barierele fotbalului semiprofesionist pentru a-și clădi un nume în sportul rege la nivel înalt.

„În urmă cu 10 ani aflasem că varul meu s-a înscris la fotbal, iar după 2-3 săptămâni părinții mei au decis să merg și eu. Pentru mine, fotbalul este lucrul pe care îl fac cu plăcere de când mă știu, un mod de viață pe care îl trăiesc cu mare drag. Vreau să ajung cât de sus se poate, chiar și în campionatul ligii întai. Calitatile mele principale… sunt ambițios și am o dorință mare de afirmare, iar ca și calități fizice: înalțimea, care mă ajută foarte mult în duelurile aeriene. Despre alte calități îi las pe ceilalți să tragă concluzii, însă vreau să îmi îmunătățesc foarte mult capitolul forță. Faptul că sunt convocat și la echipa mare îmi oferă foarte mare încredere, lucru foarte important în dezvoltarea mea ca fotbalist. Îmi doresc să joc mai bine de la meci la meci!”, a declarat Radu Scrob.

  • Și… arbitru de perspectivă!

Chiar dacă încă nu a împlinit 18 ani, Radu este unul dintre arbitri de perspectivă din cadrul județului, acesta fiind un central bun, care iubește fir-play-ul și nu se sfiește să-i mustreze pe fotbaliștii mai în vârstă decât el.

„Arbitrez cu mare plăcere indiferent de competiție. Arbitrajul cu fotbalul se împacă foarte bine, toată experiența mea de jucător de fotbal mă ajută foarte mult în deciziile mele ca arbitru din timpul meciului. În primul rând îmi doresc să ajung fotbalist la un nivel mult mai înalt, ceea ce îmi doresc încă de mic. Arbitrul este conducătorul unui joc de fotbal, nu fug de responsabilități niciodată!”, a mai precizat Radu.

În încheiere, acesta a ținut să mai adauge un lucru esențial, care a dat sens carierei sale: „de la fiecare antrenor pe care l-am avut, am avut de învățat multe!”.

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.