cs-ocna-mures-css-blaj-juniori26Deși are doar 16 ani, Sebastian Robert Miclea este cunscut în sfera fotbalului din județ, acesta debutând de mult timp la seniori, în Liga a 5-a, la Viitorul Unirea, pe vremea în care antrenor era chiar tatăl său, Florin Miclea, fotbalist care a evoluat printre altele la ASA Târgu Mureș și CS Zlatna. Robert Miclea are un fizic impunător la vârsta sa, vede foarte bine jocul, are un șut bun, iar aceste calități l-au promovat deja la prima echipă a formației CS Soda Ocna Mureș.

  • Carte de vizită:

Nume: Sebastian Robert Miclea

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Data nașterii: 05.01.2000

Înălțime: 1,84

Greutate: 76

Post preferat: Mijlocaș central / ofensiv

Picior de bază: dreptul

  • Scurtă prezentare

Provenind dintr-o zonă care a dat mulți jucători fotbalului important din țară, printre care Ovidiu Maier, Mircea Stanciu și chiar Florin Miclea, Robert a început fotbalul la juniorii echipei din localitatea Unirea. A urmat apoi traseul normal, la Soda Ocna Mureș, însă a revenit la Viitorul Unirea și a devenit jucător de bază la formația din Liga a 5-a, deși avea abia 14 ani împliniți. L-am văzut cu propiii ochi când controla linia mediană, impunânu-se prin statura sa, dar și prin calmul arătat în joc. Fizicul său este de invidiat, ajungând să măsare la numai 16 ani – 1,84 de metri. Robert evoluează constant la echipa de Juniori A1 a clubului Soda Ocna Mureș, fiind convocat în repetate rânduri, și chiar folosit la echipa mare, primind încredere din partea oficialilor ocnamureșeni, care au realizat că ”puștiul” este într-adevăr un junior de perspectivă.

  • Fără complexe!

Acesta a fost selecționat în urmă cu un an la Centrul de Excelență de la Târgu Mureș, devenind imediat piesă de bază în angrenajul clubului federal. La scurt timp a pierdut contactul cu prima echipă, iar acest lucru l-a determinat să plece, conștient fiind de faptul că are nevoie de evoluții pentru a progresa, chiar dacă făcea parte dintr-un mediu în care se dorește performanța.

  • Caracterizare proprie

Robert Miclea realizează că a fost înzestrat cu multe calități, însă este conștient că fără muncă nu poate sparge barierele fotbalului județean, acesta muncind din greu atât la antrenamentele echipei de juniori, cât și la echipa mare, având în față un orizont colorat și plin de suișuri și coborâșuri.

„Oficial am început fotbalul cam acum 6-7 ani, dacă nu mă înșel, la Viitorul Unirea, echipa din comună. Nu știu care ar fi cuvantul perfect care să poată descrie ceea ce înseamnă acest sport pentru mine, am crescut cu el, acasă învățam, auzeam doar despre fotbal, afară la fel, la școală la fel… se învârtea cumva în jurul meu acest sport. Mereu l-am pus pe primul loc și așa o să și rămâna. Îmi doresc să ajung până acolo unde îmi permite valoarea. Nu am un așa zis țel, dar dacă muncesc, știu că e inevitabil să nu ajung măcar la Liga a 2-a. Am învățat că fotbalul îți răsplătește munca”, a precizat Robert Miclea.

Mijlocașul celor de la CS Ocna Mureș nu se sfiește să vorbească despre perioada Centrului de Excelentță de la Târgu Mureș, despre care consideră că a fost o experiență bogată pentru cariera sa, precizând că făcea parte și în zi de astăzi din lotul clubului federal dacă nu era un fotbalist capricios.

„Nu cred că sunt eu în stare să fac o evaluare a calităților, însă mă ajută lovirea mingii, înălțimea și tehnica. Aș vrea să îmi îmbunătățesc sectarele forță și viteză. Aș descire perioada Centrului de Excelență drept o experiența frumoasă. Am învățat multe acolo, tactic vorbind, însă, neavând șansa să le pun și în practică m-am debarasat de tot ceea ce însemnă acel centru de excelență, fiind un jucător capricios, în unele meciuri refuzam să mai intru, consideram că nu avea rost să intru pentru 10-15 minute, știam că nu e bine, nu-mi este în avantaj, și că greșesc, dar ăsta sunt! Am învățat să nu-mi schimb caracterul, oricine mi-ar fi antrenor”, a mai adăugat Robert Miclea.

Faptul că este convocat și la echipa mare din orașul salin îl ambiționează și mai mult pe tânărul fotbalist, dorind să calce pe urmele legendelor ocnamureșene.

„La echipa mare sunt jucători de valoare, jucători care au jucat la un nivel mai înalt decât competiția noastră din județ. Contează foarte mult, deoarece acolo îmi pot scoate în evidență mult mai ușor calitățile, evoluând în teren alături de niște jucători cu valoarea și experiența lor”, a conchis Robert.

  • Gabriel Cotoară: ”Este într-adevăr un junior de perspectivă”

Gabriel Cotoară, antrenorul echipei de Juniori A1 din cadrul clubului CS Soda Ocna Mureș, dar și colegul lui Robert la echipa mare, a vorbit în termeni mari despre mijlocașul pe care îl pregătește, însă i-a atras acestuia atenția că fără muncă nu poate face pasul cel mare.

„Robert este un jucător cu reale calități! Are un fizic bun, de invidiat pentru vârsta sa, posedă o tehnică bună, are forță, dar și coordonare. Este inteligent în joc și stăpânește foarte bine mingea. Este un băiat serios, care muncește mult la antrenamente, însă nu este de ajuns pentru a face pasul în fotbalul mare. Dar am încredere că va ajunge sus în fotbal, dacă își păstrează seriozitatea de astăzi”, a declarat Gabriel Cotoară.

Robert Miclea este fanul lui Mesut Ozil, încercând să fure cât mai multe ”artificii” de la fotbalistul german. Calitățile sale, dar ș iseriozitatea îl îndrumă pe o potecă a fotbalului, iar faptul că sportul rege este o ”religie” în familia sa, acesta dorește să atingă culmile cele mai înalte pe dreptunghiul verde.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.