CS Ocna Mures-Olimpia Aiud Juniori A130Aiudul a dat mulți jucători fotbalului mare. Chiar dacă sportul rege s-a înscris la capitolul ”și altele” în municipiul Aiud, câteva cluburi încearcă să respire în această lume, printre ele fiind și Olimpia, club care are înscrise echipe la toate categoriile de vârstă în fotbalul județean. În curtea Olimpiei se află un adevărat talent, un jucător extrem de serios și care își dorește să ajungă pe cele mai înalte culmi, un adevărat pericol pentru echipele adverse când este cu mingea la picior – Sebastian Șimandi, care la doar 16 ani a fost debutat de Remus Țălnar în Liga a 4-a.

  • Carte de vizită

Nume: Sebastian Marius Șimandi

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Data nașterii: 14.07.2000

Înălțime: 1,70

Greutate: 55

Picior preferat: dreptul

  • Scurtă descriere

Sebastian Șimandi provine dintr-o familie numeroasă, fără prea mari posibilități financiare, care locuiește în Aiudul de Sus. Aflat la peste 3 kilometri distanță de Stadionul Aiudelul, Sebi nu lipsește la niciun antrenament, acesta fiind foarte serios și implicat în tot ceea ce face, iubind extrem de mult fotbalul. Sebastian Șimandi te face să îți dorești să îl privești cât mai mult în momentul în care are mingea la picior, driblează scurt și stă foarte bine în teren. Adversarii sunt în alertă atunci când Sebi se apropie de poarta lor, iar faptul că evoluează la mai multe categorii de vârstă, Juniori A1, B1, dar și seniori, îi dau ”puștiului” încrederea necesară.

  • Exemplu de dorință: ”În timpul liber exersez cu mingea”

Pentru Sebi fotbalul reprezintă totul. Chiar ș iatunci când trebuie să mai lucreze prin gospodăria, acesta se gândește ce ”schemă” să mai lucreze cu mingea. Iar când are puțin timp liber, ia balonul și dă drumul la creativitate.

„De mic am iubit fotbalul și am început să îl practic. Acest fenomen înseamnă o parte din viața mea. Știu că am calități native, că țin bine de minge și sunt tehnic, dar mi-aș dori să lucrez mult mai mult și să îmi îmbunătățesc jocul de pase. Dacă vreau să ajung în fotbalul mare sunt conștient că trebuie să depui foarte mult efort și să muncești foarte mult, fără să te abați de la acest drum. Faptul că domnul Țălnar m-a debutat la priam echipă îmi dă încredere și satisfacție. În timpul liber îmi place să exersez cu mingea”, ne-a declarat Sebastian Șimandi.

  • Remus Țălnar: ”Este talentat, dar și extrem de serios”

Antrenorul Olimpiei Aiud, Remus Țălnar nu a dorit să sublinieze forte mult talentul lui Sebastian, ci faptul că acesta este extrem de serios, nelipsind de la niciun antrenament, indiferent că este al juniorilor sau al echipei mari. Mai mult, Remus Țălnar este convins că Sebi poate să ajungă la… ”televizor” dacă va reuși să rămână concetraat pe fotbal și să muncească la fel cum o face în prezent.

Este un junior născut în 2000! Puțini știu cu o astfel de tehnică la noi în județ. Este de bun simț, se pregătește foarte bine, vine la toate antrenamentele, este foarte serios, simplu și extrem de talentat. Știe foarte bine cu mingea! Nu l-am forțat pentru că era firav, dar acum i-a venit și lui rândul la echipa mare. Eu nu cred că este junior la 16 ani să se pregătească cum o face el, bineînțeles, în condițiile nostre. Vine și la echipa mare și la juniori la antrenamente. Dacă muncește sunt sigur ca va ajunge în fotbalul mare”, a precizat Remus Țălnar referitor la elevul său.

Numele ”puștiului” din Aiud ar trebui notat în carnețelele echipelor de Liga a 3-a, care de la nul vor trebui să caute din nou fotbaliști juniori. Pregătirea bună, plus dezvoltarea în aria fizică îi pot aduce lui Șimandi o intrare bună pe scena fotbalului din județ, plus că în acest campionat va acumula și experiență având în vedere că va mai evolua la echipa mare a Olimpiei Aiud.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.