Unirea - Ocna A173Apusenii au fost mereu o poartă importantă a fotbaliștilor din județ, ”moții” iubind fenomenul. Lucrurile s-au mai înstrăinat în ultima vreme, însă copiii continuă să crească cu mingea la picior. La fel au stat lucrurile și pentru Denis Dup, fotbalist din Baia de Arieș, care a ajuns în urmă cu 3 ani la Unirea Alba Iulia, loc în care a crescut foarte mult și s-a dezvoltat. Acesta a părăsit ”corabia” uniristă, dar acum încearcă să dea o mână de ajutorechipei antrenate de tatăl său, Arieșul Apuseni Baia de Arieș, să promoveze în Liga a 4-a, iar pe viitor să bată la porțile fotbalului de nivel înalt. Calitățiile sale îl recomandă spre a face acest pas, însă mai are mult de muncit pentru a ajunge acolo.

  • Carte de vizită

Nume: Denis Alexandru Dup

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Data nașterii: 21.03.1998

Înălțime: 1,69

Greutate: 60

Post favorit: mijlocaș ofensiv, mijlocaș de bandă (stânga sau dreapta)

  • Scurtă prezentare

Fotbaliștii care aplică tehnica în regim de viteză sunt la mare căutare în zilele noastre. Denis Dup s-a făcut remarcat prin viteza sa, dar și prin felul în care își depășea adversarii, precum și prin tehnica de lovire a balonului, fiind unul dintre cei mai buni fotbaliști din centrul de la Unirea Alba Iulia. În ultima vreme nu i s-au acordat foarte multe șanse la clubul unirist, iar Denis nu a stat foarte mult pe gânduri și s-a alăturat proiectului condus de tatăl său la Aireșul Apuseni Baia de Arieș, echipă la care are toate șansele să revină la parametri înalți și loc în care se simte foarte bine, punctând de 5 ori în două etape.

  • ”Cum mă văd eu?!”

Denis Dup a primit șasne pentru a-și etala talentul, dar nu este mulțumit și în fiecare zi își dorește tot mai mult, muncind pentru a deveni cel mai bun.

„Fotbalul înseamnă totul pentru mine, deoarece tot ce fac în fiecare zi are legatură cu acest fenomen. Am început acest sport la juniori, la Baia de Arieș, apoi am jucat puțin la echipa de seniori, și pe urmă am plecat la Sebeș, unde am evoluat în campionatul Juniorilor C. După acel sezon au urmat 3 ani la Unirea Alba Iulia. Calitatea mea principală este viteza și as vrea să îmi perfecționez lovirea mingii cu piciorul stâng și puțin poziționarea în teren. Am trecut cu bine peste perioada Unirea Alba Iulia. Chiar mă simt mai bine de când am plecat, sunt mai liniștit și am mai multă încredere în mine. Nu vreau să comentez ce a însemnat Unirea pentru mine, că nu are rost. La Baia vreau să joc cât mai bine, să ajut echipa să promoveze în Liga a 4-a și să fiu golgeterul ligii a 5-a. Îmi doresc să ajung până în Liga a 2-a sau chiar Liga 1 și dacă o să muncesc mult și o să fiu serios, o să pot să îmi îndeplinesc visul”, ne-a declarat Denis Dup.

  • Marius Dup: ”Joacă foarte bine alături de Florin Hidișan”

Denis a avut norocul ca tatăl său să se implice din nou în proiectul fotbalistic din Baia de Arieș. Marius ”Hagi” Dup și-a lăudat elevul, și a precizat că poate să ajungă în fotbalul mare, dar doar dacă va munci la fel cum o face în această perioadă. De asemenea, antrenorul Apuseniului a mai adăugat că Denis se înțelege perfect cu Florin Hidișan, cel mai bun jucător al echipei, fotbalist cu un CV impresionant la nivelul fotbalului național.

De la 6 ani l-am crescut pe Denis, fotbalistic vorbind. De la faza națională a Gheorghe Ola am început să îmi dau seama de calitățile sale, acum 8 ani. L-am promovat pe el și câțiva colegi de-ai săi din acea generație. Denis este un băiat foarte bun, atuurile lui sunt viteza și driblingul. Poate dribla ușor în regim de viteză, lucru ce nu prea îl găsești, cel puțin la noi în județ. Lovește foarte bine mingea, are o tehnică foarte bună, a crescut mult în perioada Unirea Alba Iulia. Eu am rămas uimit când l-am văzut cum joacă la Liga a 5-a. Doru Oancea l-a dus la Sebeș și are un merit în dezvoltarea copilului. Are șansa să joace alături de Florin Hidișan și să crească alături de el. La vârsta sa trebuia să joace mai mult. Poate să ajungă un mare jucător, dacă se menține în forma aceasta și dacă muncește la fel de mult precum o face zilnic”, a declarat Marius Dup, antrenorul și tatăl lui Denis.

Toate aceste aspecte prezentate mai sus îl certifică pe Denis Dup ca fiind un junior de perspectivă al fotbalului județean, un jucător care poate să bată la porțile echipelor importante din România. Pe lângă talent ar avea nevoie și de puțin noroc, însă cu siguranță dacă va continua pe drumul său va putea să își trăiască visul!

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

  1. Reclama este sufletul comertului iar puțină publicitate face mult la casa omului. Băiatul are deja 18 ani și joacă în Liga a V-a. Anul trecut juca cu Unirea Alba Iulia în Liga a IV-a iar campionatul acest a “progresat” și joacă în Liga a V-a. Să nu-mi vindeți gogoși că a venit să îl ajute pe tăticul lui la Baia de Arieș că nu vă crede nimeni. Va fi un bun jucător de Liga a IV-a, dar din păcate doar atât.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.