cs-zlatna-cuprirom-abrud98Astăzi, la rubrica ”JUNIOR DE PERSPECTIVĂ” îl vom prezenta pe Vlad Truță, un alt tânăr extrem de talentat din cadrul centrului CS Zlatna. Vlad se remarcă prin viteză, dorința de a învinge, luptând pentru fiecare balon indiferent de adversar, o tehnică foarte bună la vârsta sa, dar și prin seriozitate. Ionel Danciar a declarat în mai multe rânduri că acest copil este noul Nicușor Stanciu al fotbalului județean și îi prevede lui Vlad un viitor frumos în sportul rege.

  • Carte de vizită

Nume: Ovidiu-Vlad Truță

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Data nașterii: 07.05.2001

Înălțime: 1,67

Greutate: 52

Post preferat: extremă dreapta, mijlocaș dreapta

  • Scurtă descriere

La prima vedere, Vlad Truță pare încă un copil pe terenul de fotbal, însă în momentul în care îl vezi jucând mingea părerea ți se schimbă automat. Chiar dacă nu are un fizic impunător, viteaza îl ajută să facă diferența, iar driblingul îi mărește cu mult aria de orizont, juniorul zlătnean având și o capacitate de efort foarte mare. Titular în echipa din Liga a 5-a a Clubului Sportiv Zlatna, Vlad face ambele faze în banda dreaptă, unde este folosit ca mijlocaș. L-am surprins pe acesta foarte arțăgos la duelul cu Cuprirom Abrud, făcând foarte multe faulturi, un lucru interesant, având în vedere diferența de forță dintre el și adversarii direcți, dorindu-și întotdeauna să fie primul la minge și să aibă ”obiectul muncii” sub control.

  • În vederile ”federalilor”

Vlad a participat vara trecută la o selecție a lotului național Under 15, și chiar dacă nu a fost reținut la națională, feed-back-ul pe care l-au primit oficialii din Zlatna a fost unul extrem de pozitiv, ”federalii” rămânând impresionați de calitățile ”decarului” de pe Valea Ampoiului.

  • „Cum mă văd eu?!”

Vlad este un copil liniștit, însă se transformă când este pe teren, fiind foarte arțăgos și conectat la partidă, indiferent că vorbim despre meciurile juniorilor, sau cele ale echipei mari.

„Fotbalul l-am început de mic, îmi plăcea, și am rugat-o pe mami să mă duca la antrenamente. Sunt în plină creștere în acest sport, iar aces lucru i se datorează în mare măsură domnului profesor Ionel Danciar, căruia îi mulțumesc. Fotbalul înseamnă totul pentru mine și vreau să muncesc cât mai mult pentru a ajunge departe. Vreau să continui să mă pregătesc sub comanda domnului Danciar, iar dacă voi da totul din mine sunt sigur că voi ajunge departe, în Liga1. Calitățile mele sunt viteza și tehnica, dar știu că mai am mult de muncă pentru a ajunge fotbalist. Viața de fotbalist îi scurta, dar foarte frumoasa”, a declarat Vlad Truță.

Acesta a mai precizat că, din punctul său de vedere, un fotbalist se bazează pe 20 la sută talent și 80 la sută muncă, accentuând de mai multe ori cuvântul ”muncă” în afirmația sa, ceea ce denotă că ”puștiul” este conștient că fără să tragă tare la antrenamente și în joc nu poate compensa doar din talent.

  • Ionel Danciar: ”Este noul Stanciu”

Ionel Danciar, coordonatorul centrului de copii de la CS Zlatna și antrenorul lui Vlad, crede despre acestă că este un copil foarte talentat și că va ajunge departe în fotbal, îndrăznind să îl compare cu Nicolae Stanciu.

„Are calități extraordinare de fotbalist adevărat. Eu când am afirmat că la Zltana s-a născut noul Nicușor Stanciu m-am referit la el. Are talent nativ, și este de foarte mare perspectivă. Sunt sigur că va pătrunde în lotul național. Excelează printr-un dribling foarte bun în regim de viteză, mare capacitate de efort, aleargă din primul până în ultimul minut. Are și un mod bun de viață, învață bine, este un exemplu în colectivul nostru. Trebuie să încărcăm forță pe el, dar cu răbdare și cu multă muncă. Eu am făcut un pariu: pe Truță, Mărginean și Kiraly îi vom vedea jucând fotbal la televizor și sunt sigur că așa va fi”, a precizat Ionel Danciar.

Vlad Truță l-a bifat în caseta ”Idolul meu” pe Lionel Messi, starul Barcelonei și își dorește ca pe viitor să ajungă să îmbrace tricoul Stelei. Vlad este încă un exemplu viu că fotbalul din județul Alba are un viitor frumos și că Valea Ampoiului rămâne în continuare un izvor nesecat de talente.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.