Viitorul Santimbru-Industria Galda de Jos60Faptul că România suferă la capitolul fotbal juvenil este cauzat în primul rând de proasta legislație aflată în vigoare, precum și de lipsa fondurilor destinate acestui sector. Copiii vin tot mai rar și în număr tot mai mic la fotbal, idolii vremurilor trecute, precum Hagi, Maradona, Zidane fiind trecuți din iarbă direct în jocurile de pe calculator. Pentru a spori aria de selcție în principal a juniorilor, Federația Română de Fotbal a venit cu o opțiune, pe cât de interesantă pe atât de greu de realizat – folosirea juniorilor inclusiv în campionatele Ligii a 4-a.

Comitetul Executiv a luat act de informarea efectuată de FRF cu privire la situația juniorilor U21 – U23 la nivelul campionatelor naționale în România și pachetul de măsuri care vor conduce la creșterea numărului de jucători la această grupă de vârstă cu titlu de propunere, care urmează a fi comunicată spre analiză.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Astfel, se dorește ca în viitorul apropiat cluburile să folosească în acest fel fotbaliști din sectorul juvenil:

  • LIGA 1: un jucător în teren U21
  • LIGA a 2-a: 3 jucători U21
  • LIGA a 3-a: 3 jucători U19

De la acest paragraf intervine și problema care ar putea scurtcircuita fotbalul de masă, obligativitatea de a folosi minim 3 juniori U19 la echipele din Liga a 4-a ce își propun participarea la barajul de promovare în eșalonul terț.

La ultima întâlnire a celor care conduc fotbalul din țară s-a hotărât ca acestă propunere să fie amânată pentru următoarea ședință a Comitetului Executiv.

La ședința de lucru organizată de Biroul Executiv al AJF Alba propunerea le-a fost adusă la cunștință cluburilor care își doresc să participe în acest an la baraj, nefiind exclus ca de la simplă propunere hotărârea să devină un proiect.

Probleme pentru Sântimbru și Mureșul Vințu de Jos?!

În acest moment, Viitorul Sântimbru și Mureșul Vințu nu excelează la capitolul juniori U19, la nivel de AJF Alba fiind luată decizia ca echipele să folosească un singur jucător din această categorie de vârstă. Dacă propunerea ar fi validată două dintre echipele cu pretenții la câștigarea locului de baraj ar avea dificultăți. Viitorul Sântimbru s-ar baza pe Ștef, Biro și Prundar, în timp ce Vințu i-ar avea la dispoziție pe Culda și Tat. Șurianu Sebeș nu ar fi ”lovită” de această propunere, Mihai Manea având sub comanda sa mai mulți fotbaliști care s-ar încadra în acest criteriu.

Această propunere este una cu două tăișuri pentru fotbalul județean, având în vedere că măsura nu s-a dovedit a fi de succes la nivelul Ligii a 3-a, lipsa de experiență a tinerilor jucători reprezentând puncte nevralgice în jocul echipelor. Pe de altă parte, dorința de întinerire a fotbalului, inclusiv cel județean poate reprezenta un puternic impact pentru fotbaliștii tineri dornici de afirmare.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

3 COMENTARII

  1. Orice decizie si măsura privind juniorii nu poate fi impusă in actualul sezon, daca se va lua vreo decizie in acest sens poate fi pusă in vigoare cel mai devreme in vara! Dle jurnbalist nu mai fa analiza pe ceva ipotetic care nu poate fi pus in practica in actualul sezon, ultimul tau paragraf nu isi are rostul! Restul ca si informare e ok!

  2. BA TU AI O PROBLEMA CU SINTIMBRU? NOI TE ANUNTAM CA AVEM MAI MULTI JUNIORI DECAT SEBESU! SI MAI BUNI!
    PASCU,HULEA,CRISTEA,STEF,BIRO,PRUNDAR IS LA PRIMA ECHIPA IN LOT! NOI NU ADUCEM MAIMUTOI CA ALTII!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.