O bănală ieșire la fotbal cu prietenii se putea sfârși grav pentru un bărbat din Sebeș. Marius Răcean (40 de ani) a suferit un infarct pe terenul sintetic din zona „Pielarul”, însă momentan este la spitalul din Cluj, unde a fost stabilizat. 

Șocantul eveniment a semănat izbitor de mult cu cazul lui Patrick Ekeng spun cei prezenți, aceștia l-au văzut pe Marius oprindu-se pe teren și dintr-o dată a căzut pe spate începând convulsiile. Trei echipaje SMURD au sosit imediat la fața locului și după 25 de minute au reușit să-l întoarcă din morți pe Marius Răcean.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

„L-am văzut căzând, fără să fie nimeni lângă el, nu era în duel la minge sau ceva de genul acesta. Noi am fost șocați, însă am încercat să acordăm primul ajutor așa cum am putut, a dat să-și înghită limba”, a declarat un martor la nefericitul eveniment.

Conform apropiaților, lui Marius  i s-a pun un stent la inimă și este stabilizat, însă medicii sunt rezervați în a-i oferi vreun verdict.

Județul Alba sub semnul blestemului la sintetic. Asistența medicală devine o necesitate

Asistența medicală la arenele sintetice devine o necesitate, asta pentru că de-a lungul timpului pe astfel de terenuri au avut loc accidentări grave, iar câteva persoane și-au pierdut viața pe terenul de fotbal, cauza comună fiind infarctul.

Cert este faptul că încet, încet ar trebui ca clientela acestor arene sintetice ar trebui să beneficieze de asistență medicală permanentă și asta deoarece uneori ambițiile duse la extrem duc la evenimente nedorite.

Un alt eveniment nefericit a avut loc la Sport Arena din Alba Iulia în 2015, atunci când Iani Mitracu a suferit un infarct, în urma căruia fosta glorie a Unirii Alba Iulia s-a dus la cele veșnice.

Tot un caz de acest gen s-a petrecut și la Zlatna în urmă cu câțiva ani când un tânăr și-a pierdut viața tot pe terenul sintetic.

foto: arhivă

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.