Metalurgistul Cugir-Millenium Giarmata58Dacă în sezonul precedent am avut la ”Derby de Alba” Cugirul cu Industria Galda de Jos, în acest an, sorții (sau federalii) au decis ca cele 3 formații din Alba să nu fie repartizate în aceeași serie, motiv pentru care în acest sezon ne vom rezuma la două meciuri, tur-retur între conjudețenele Cugir și Performanța Ighiu. Primul duel va avea loc mâine, cu începere de la ora 14.00 pe Complexul ”Cetate” din Alba Iulia cu trupa lui Adorian Himcinschi în calitate de gazdă.

Despărțite de doar 3 puncte în clasament, Cugirul cu 22 de puncte, iar Ighiul cu 19, derby-ul județului a devenit un veritabil meci de foc al Seriei a 4-a din fotbalul profesionist. Cele două echipe sunt obișnuite cu astfel de dueluri directe, întâlnindu-se câteva sezon la rând în Liga a 4-a, luptând pentru locurile fruntașe. Cu toate aceste elemente amintite mai sus, toți factorii implicați la acest meci, au declarat că rivalitatea nu există, numai pe teren în cele 90 de minute.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

”Mă aștept la un joc dificil. Cunoaștem foarte bine valoarea adversarului, potențialul lor de exprimare și încercăm să ne ridicăm la standardele lor. Într-adevăr este și un derby al pozițiilor din clasament, suntem două echipe cu un parcurs bun. Cugirul a obișnuit județul cu clasări fruntașe. Noi, în calitate de nou-promovată, considerăm că am avut un traseu bun. Sper ca toți acești factori să își aducă semnificativ aportul, iar mâine să vedem un spectacol fotbalistic”, a declarat Adorian Himcinschi, antrenorul Performanței Ighiu, care va avea întreg lotul valid în vederea disputării partidei din etapa a 12-a.

De partea cealaltă, tehnicianul echipei de sub Drăgana, Călin Moldovan a recunoscut valoarea adversarilor, însă a precizat că vine în Cetatea Marii Uniri pentru a pune mâna pe toate cele 3 puncte.

”Pentru noi este iarăși un meci important în acest campionat, pe care ne propunem să îl câștigăm. Nu există nimic între cele două echipe în afară de rivalitate sportivă. Noi la fiecare meci încercăm să scoatem maximum, ne respectăm adversarul, dar vom încerca să câștigăm”, a punctat Călin Moldovan, care nu va fi sigur la ora meciului de prezența în teren a lui Neagu.

Partida va fi arbitrată la centru de Cristian Cosmin Brașovean (Cluj) ajutat la cele două tușe de Adrian Nasc (Cluj) și Andra Tănăsuc (Mureș). Observatorii partidei sunt Iulian Spătaru (Timiș) și Vasile Rad (Arad).

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.