Unirea Alba Iulia ne reprezintă cu cinste în cea mai valoroasă competiție a fotbalului romanesc la nivel de juniori. Sub motto-ul: „Creștem Fotbalul Românesc”, Liga Elitelor, este un proiect al Federației Române de Fotbal și adună anual la start cele mai bune echipe din țară. Competiția este destinată tinerilor născuți în anul 2000 sau mai mici. 


Confruntată cu o problemă, pe care o au mai toate echipele din România și anume lipsa banilor, Unirea Alba Iulia a aflat destul de târziu, abia la începutul lunii august, că va participa în cea mai titrată competiție rezervată juniorilor. Astfel că, obiectivul propus pentru turul de campionat, respectiv clasarea în prima jumătate a clasamentului, n-a mai putut fi realizabil, deoarece pregătirea a început cu un oarecare decalaj. Repartizată în seria de vest a Ligii Elitelor U17, serie cu 14 echipe, Unirea Alba Iulia a adunat, după șaisprezece etape trecute (trei etape din retur s-au jucat în acest an) o victorie, patru rezultate de egalitate și unsprezece înfrângeri. Cu cele șapte puncte acumulate, Unirea Alba Iulia ocupă penultima poziție a clasamentului.


Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

”S-au întâmplat foarte multe lucruri bune”

În opinia antrenorului Unirii Alba Iulia, Adi Lopăzan, suma lucrurilor pozitive a primat. ” După acest tur de campionat și cele trei etape din retur, am tras linie, am analizat și am constatat că au fost lucruri bune, printre care aș enumera: jocurile bune făcute cu echipele din fruntea clasamentului, apoi evoluția jocului a fost una pozitiv ascendentă, cu rezultate strânse, am început să stabilim și să perfecționăm traseele de joc pregătite la antrenamente, am folosit, în fiecare meci, jucători mai mici cu un an, semn că la anul vom avea speranță pentru o evoluție mult mai bună, iar lucrul cel mai bun, care confirmă toate aceste aspecte pozitive, este interesul unor echipe de tradiție pentru 3-4 jucători din lotul nostru. La capitolul minusuri, aș putea trece inconstanța în joc, lipsa de pragmatism, mai ales la finalizare, cumulul de cartonașe galbene și cartonașele roșii, care au apărut pe fondul lipsei de experiență la acest nivel. Cu toate acestea, sperăm ca la primăvară să avem o evoluție mult mai bună și să ne atingem obiectivul propus, asta în condițiile unei pregătiri de iarnă bune și dacă reușim să păstrăm actualul lot”, a mai conchis acesta.


Etapa cu numărul 17 și prima din noul an, se va disputa pe data 18 martie, iar Unirea Alba Iulia va întâlni în propriul fief pe LPS Bihor.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.