CS Zlatna-Unirea Alba Iulia Juniori C142SCM Unirea Alba Iulia începe să prindă contur. După numirea directorului Dan Opruța și scoaterea de noi posturi la concurs pentru a completa organigrama clubului, acum oficialii clubului trebuie să se orienteze spre antrenorii din județ, pentru a-i învesti în funcție. 

ABSport.ro vă prezintă o listă posibilă a antrenorilor care ar putea prelua una din funcțiile de la SCM Unirea Alba Iulia, ținând cont de faptul că noul club va avea nevoie de cel puțin 8 antrenori.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Șeful centrului de copii și junior, posibilități: 

  1. Mihai Dăscălescu – Ar putea fi cu lejeritate șeful centrului de copii și juniori, lucru la care a demonstrat că se pricepe foarte bine la Unirea Alba Iulia. Deși sărac, actualul club a continuat să producă talente pentru echipele din județ, în vreme ce câțiva jucători sunt în atenția cluburilor mari din țară și din afară. Experiența lui ca antrenor nu poate fi contestată, acesta reușind să se impună foarte ușor, indiferent de grupul pe care l-a întâlnit în vestiar.
  2. Ionel Danciar- Deși este puțin probabil să-și părăsească proiectul de la Zlatna, unde este deja responsabil de tot ceea ce înseamnă fotbalul juvenil din localitate, Ionel Danciar ar  avea și el calitățile necesare pentru funcția de șef al centrului de copii și juniori al SCM Unirea Alba Iulia. Proiectul implementat de el la Liberty Salonta este exemplul grăitor că e un profesionist în ceea ce face, însă șansele ca el să ajungă în Cetatea Marii Uniri sunt reduse, acesta având un proiect solid pe „Valea Ampoiului” .
  3. Alin Hancăș – Fără a mai avea nevoie de o prezentare, Alin Hancăș poate ajuta consistent clubul SCM Unirea, fiind unul din oamenii care nu își schimbă ideile în mers, având niște principii bine stabilite, în vreme ce experiența și pasiunea pe care o pune în tot ceea ce face l-ar putea pune chiar în fruntea listei pentru postul de șef al centrului de copii și juniori ai Unirii Alba Iulia.
  4. Mihai Adrian – A demonstrat în repetate rânduri că este un abil conducător de club, prezidând CSO Cugir, iar buna organizare și experiența în domeniul îl pot oferi și pe Mihai Adrian ca soluție al noului club din Alba Iulia.

Antrenor juniori A:

1. Neluțu Popa – este unul din antrenorii care a scos „generația de aur” a Unirii Alba Iulia. Din „mâna” lui s-au născut talente precum Gicu Grozav, Ciprian Selagea, Adrian Potopea, Andrei Ianc, Mihai Lasc, iar lista cu siguranță poate continua. În prezent este antrenor la Europa Alba Iulia, însă cu siguranță fostul atacant al Uniri poate fi atras lângă noul club cu un proiect serios și bine pus la punct.

2. Alexandru Kalanyos – Aflat într-o colaborare strânsă cu CS Zlatna, Sandu Kalanyos are șanse reduse de a veni la Unirea Alba Iulia, fiind implicat într-un proiect serios, însă acesta a cunoscut cele mai mari satisfacții ca antrenor al juniorilor de la Unirea Alba Iulia, lansând nume ca Stanciu, Florin Ilie, Paul Păcurar, Alex Man, Alexandru Giurgiu, iar lista poate continua. Ultimele „găselnițe” ale tehnicianului din Alba sunt Andrei Roșu și Andrei Crăciun, tineri de perspectivă de care cu siguranță vom auzi peste ani.

3. Doru Oancea – Actualul antrenor al juniorilor republicani de la LPS Sebeș, Doru Oancea, poate fi și el un nume care să-și folosească experiența în cinstea noului club, cu siguranță că antrenorul din Sebeș ar fi ușor de atras într-un proiect serios, stabil.

Antrenor pentru grupa de juniori B

1. Vasile Ursu – Unul dintre cei mai pricepuți antrenori în ceea ce înseamnă pregătrea juniorilor este Vasile Ursu. Doctor în fotbal, actualul tehnician al juniorilor B ai Unirii Alba Iulia a lansat și el câteva nume importante în fotbalul mare, unul dintre ele fiind Fabian Himcinschi, Nicolae Cârnaț, Cătălin Suciu sunt doar trei dintre numele șlefuite de Vasile Ursu, iar acesta cu siguranță poate fi o opțiune serioasă pentru SCMUAI.

2.  Florian Brumaru- a renunțat la funcția pe care o avea la Unirea Alba Iulia invocând probleme de sănătate, însă a fost cooptat imediat într-un proiect juvenil la Sebeș. Deși e greu de crezut că va reveni la Alba Iulia, Florian Brumaru reprezintă un nume care ar putea conduce cu succes juniorii B ai Unirii Alba Iulia.

Juniori C

1. Silviu Miron – Este probabil unul dintre antrenorii care a știut mereu să strângă copii în jurul lui, având metode proprii de a motiva sau menține un grup unit.

2. Adrian Lopăzan- actualul antrenor al juniorilor C de la Unirea Alba Iulia poate constitui o variantă pentru SCM Unirea Alba Iulia.

Juniori D:

1. Costică Moldovan – Reprezintă o soluție viabilă pentru juniorii D ai Unirii Alba Iulia. Costică Moldovan a clădit un grup solid la Viitorul Abrud, de unde Radu Pocol a plecat la Viitorul Constanța, în vreme ce Paul Cioflică și compania au fost la mare căutare în zonă.

2. Cosmin Șuvaina – Experiența acumulată ca jucător și temperamentul lui Cosmin Șuvaina îl pot oferi ca favorit la un astfel de post, fiind un bun pedagog în rândul tinerilor și nu numai, iar calmul de care dă dovadă poate fi benefic în munca cu juniorii clubului albaiulian.

Juniori E:

1. Dumitru Martescu – „Mănel” așa cum este cunoscut în rândul oamenilor de fotbal din județ ar putea fi una dintre cele mai bune soluții pentru grupa de juniori E ai Unirii Alba Iulia. Experiența acumulată

2. Vasile Gheorghe – Experiența acumulată de acesta de-a lungul anilor ar putea fi folosită în mod benefic pentru Unirea Alba Iulia, mai ales că acesta este deja familiarizat cu tot ce înseamnă competițiile și modul de creștere a juniorilor.

Juniori F: 

  1. Iulian Doda – Deși a jucat ca portar, Iulian Doda poate fi o soluție pentru orice echipă care dorește să crească juniori, indiferent de ce vârstă au aceștia.
  2. Ioan Trăscăian- Reprezintă una din variantele bune pentru juniorii albaiulieni. Profesor de educație fizică și sport, cu siguranță că Ioan Trăscăian știe cum să lucreze cu copiii indiferent de vârsta acestora.
  3. Radu Nicula – reprezintă una din soluțiile antrenorilor din generația nouă. Cu principii bine stabilite, metode moderne de lucru și cu un bun spirit de a crea un grup unit, care să fie în primul rând bazat pe respectul reciproc, facând astfel din fotbal o plăcere pentru cei care sunt antrenați de Radu Nicula.

Antrenor cu portarii: 

  1. Raul Unchiaș – Este unul dintre puținii antrenori care au temperamentul și calmul necesar de a-i explica unui elev, indiferent de vârstă, modul în care trebuie să colaboreze cu el. Este un profesionist desăvârșit, iar rezultatele pregătirii sale s-au văzut imediat cu goalkeeperii pe care i-a antrenat.
  2. Marcel Rusu – experimentatul antrenor cu portarii poate constitui și el o soluție bună pentru SCM Unirea Alba Iulia. Ascensiunea lui Cătălin Suciu îi este datorată în mare măsură și lui Marcel Rusu, în vreme ce Mihai Mincă a fost antrenat în repetate rânduri de actualul antrenor secund de la Unirea Alba Iulia. Marcel știe să se facă plăcut prin glumele și ironiile sale, însă are anumite momente când devine ușor conflictual, acesta fiind singurul defect al antrenorului.
  3. Adrian Bicheși – Experimentat, plăcut și bine pregătit, Adrian Bicheși ar putea fi și el ales de noul staff al SCM Unirea Alba Iulia.

 

NOTĂ: Listele oferite de ABSPORT.RO nu sunt oficiale, iar acest material este unul de opinie. Cu siguranță la SCM Unirea Alba Iulia ar putea fi numiți și alți antrenori poate chiar mai valoroși decât cei menționați de noi.

 

 

 

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.