muresul ludus 1Județul Alba va întâlni în acest an la lupta pentru promovarea în Liga a 3-a, județul Mureș, cele două campioane ale fotbalului județean din Alba și Mureș urmând să se dueleze în dublă manșă, pe 18 și 25 iunie pentru un loc în fotbalul profesionist. Întrecerile interne au fost echilibrate în ambele județe, însă Ludușul a ieșit în evidență cu un golaveraj ”astronomic”, punctând 149 de goluri și primind doar 21 în cele 34 de etape din Mureș. De cealaltă parte, Vințu de Jos a avut un parcurs aproape perfect în retur, cu 14 victorii și o singură remiză, și un golaveraj de 100 cu 20. Trupa condusă de Dan Mănăilă a fost ca un ”panzer” în retur, marcând nu mai puțin de 61 de goluri în 15 meciuri și primind doar 5.

Mureșul Luduș este o formație de tradiție a fotbalului din județul vecin, o formație care a avut mai multe participări în Liga a 3-a, de-a lungul celor 94 de ani de activitate. Clubul este condus de Ioan Orosfoian, manager general al formației, responsabil și cu antrenamentele echipei. La formația din Luduș este legitimat și fostul portar și antrenor al Unirii Alba Iulia, Gabriel Rotaru, un personaj recunoscut și îndrăgit la nivelului județului Alba. ”Roti” este decanul de vârstă al formației ludușene, campioana Ligii a 4-a din Mureș având un lot tânăr, dar plin de dorință de afirmare și ambiție.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Mureșul Luduș a adunat în cele 34 de etape din Liga a 4-a, 88 de puncte, din 28 de victorii și 4 egaluri, suferind doar două înfrângeri. Ludușul se mândrește cu Flaviu Chișu, un atacant tânăr, care a marcat nu mai puțin de 58 de goluri din tatalul de 149 reușite de formația din Mureș.

Chiar dacă are un buget modest, de 100.000 de lei împărțiți în mai multe secții de sport, Ludușul dorește promovarea în Liga a 3-a, însă oficialii echipei din Mureș sunt conștienți că vor avea parte de o dublă manșă extrem de dificilă în compania Vințului. La ultimul meci al trupei lui Dan Mănăilă din actualul sezon, Ioan Orosfoian a fost prezent în tribunele stadionului din Vinț, însă tehnicianul formației din Alba a aliniat o garnitură surpriză la duelul cu Teiușul, iar managerul formației din Luduș nu a putut să tragă concluzii după acest joc.

„Pornim la luptă cu gândul de a câștiga barajul și de a promova în Liga a 3-a. A fost un sezon foarte bun pentru noi, cu 148 de goluri marcate, avem un campionat destul de echilibrat în Mureș cu 10-12 echipe bune și ne dorim să mergem cât mai sus. Am mai avut o tentativă acum 4 ani, am câștigat brajul, dar problemele financiare nu ne-au lăsat să mergem mai departe. Și anul acesta avem promisiuni că vom fi sprijiniți, dar întâi să ajungem acolo. Am auzit că Vințu are o echipă bună, dar în fotbal se poate întâmpla orice. Sperăm să fim noi cei care înving. Avem un lot tânăr, o echipă modestă în comparație cu ceea ce am auzit că este la Vințu de Jos. Noi avem un buget 100.000 de lei, dar ne descurcăm cu tot ceea ce avem. La Luduș sunt jucători tineri, proveniți din centrul nostru sau din împrejurimi, care nu ne costă foarte mulți bani”, a decalrat Ioan Orosfoian, managerul general al echipei Mureșul Luduș.

Lotul de jucatori

Portari: Rotaru Gabriel, Eremias Rares, Islai Jozsef

Aparatori: Sasa Denis, Sandor Lucian, Pop Andrei, Papp Csaba, Marcus Paul, Moldovan Adrian, Costea Alin, 

Mijlocasi: Socaci Florin, Litean Andrei, Carpaci Mihai, Nesan Alexandru, Nesan Sebastian, Mailat Alexandru, Otvos Florin, Lechintan Ionita, Șanta Sergiu, Pop Bogdan, Covaci Valer,

Atacanti: Chisu Flaviu, Malna Sorinel, Mărginean Sergiu

Așadar, cu o formație tânără, Mureșul Luduș are misiunea dificilă de a trece de ”colosul” creat la Vințu de Jos, o altă formație care stă… pe Mureș. Nu ne rămâne decât să așteptăm ora dublei manșe pentru a realiza care… ”Mureș” se va vărsa în Liga a 3-a.

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.