dragos damianÎn urmă cu mai bine de doi ani, mai exact pe 22 mai 2014, fotbalul din Alba a primit o veste tragică. Unul dintre cei mai serioși jucători, fundaș al echipei Inter Ciugud, Dragoș Damian a suferit un accident mortal în Franța și și-a pierdut viața la doar 22 ani. S-a așternut umbra doliului în fotbalul județean de atunci, însă amintirea lui Dragoș este păstrată mereu vie. Astfel, foștii lui prieteni au organizat la Ciugud, a doua ediție a Memorialului ”Dragoș Damian”, turneu de fotbal, care va avea loc sâmbătă, de la ora 12.00. Vor participa Inter Ciugud, Limbenii Limba, juniorii republicani ai Metalurgistului Cugir și ”Prietenii lui Dragoș”.

Este arhicunoscută vorba: ”Fotbalul naște prietenii de o viață”. La fel a fost și în cazul lui Dragoș, care prin fotbal și-a găsit cei mai mulți prieteni. Cei din urmă nu l-au uitat pe Dragoș chiar dacă au trecut doi ani de la moartea sa, și îl pomenesc în fiecare an, păstrându-i memoria vie, cum altfel decât prin fotbal.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

La cea de a 2-a ediție a Memorialului ”Dragoș Damian” sau Cupa ”Dragoș Damian”, cum le place organizatorilor să spună, vor participa 4 echipe: Inter Ciugud – fosta echipă a lui Dragoș, Limbenii Limba, juniorii Metalurgistului Cugir și ”Prietenii lui Dragoș”, echipă în care vor evolua Dani Lupșan, dar și frații lui Dragoș, Răzvan și Rareș Damian.

Turneul se va desfășura sub o singură grupă, fiecare echipă va evolua cu fiecare, iar primele două își vor disputa finala. Au fost pregătite trofee, diplome, medalii și tricouri personalizate.

Fiecare echipă va evolua cu echipamente inscripționate cu chipul lui Dragoș Damian, fiind pregătite astfel de tricouri inclusiv pentru arbitri, semn că ziua de mâine, memoria fostului fotbalist al Interului Ciugud va înflori și va rămâne mereu vie printre prieteni, dar și în fotbal.

Imediat după plecarea lui Dragoș Damian din această lume, Asociația Județeană de Fotbal Alba a decis ca turneul dedicat micuților fotbaliști din Campionatul Speranțelor să poarte numele fostului fotbalist.

Nu te vom uita niciodată! – prietenii

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.