Sedinta Liga a 4 a44Miercuri, la sediul Federației Române de Fotbal din capitală a avut loc examenul pentru alcătuirea corpului de observatori de joc ai FRF pentru sezoanele 2016/2017 și 2017/2018. Județul Alba a avut 5 candidați înscriși, pe Cristian Petropulos (președinte AJF Alba), Mihai Țîra (secretar general AJF Alba), Virgil Lup, Cătălin Pașcanu și Iulian Valer Nichimiș, însă cel din urmă nu a participat la testare. După testare, toți cei 4 observatori au fost declarați admiși, iar astfel Mihai Țîra devine cel mai tânăr observator de joc din România la 30 de ani împliniți în luna iunie. 

Peste 150 de candidați s-au înscris la examenul pentru ocuparea unui post de observator de joc din corpul condus de FRF. Dintre cei 5 reprezentanți ai județului Alba, Cristian Petropulos a susținut o verificare, președinții de AJF-uri având alt statut, iar Iulian Valer Nichimis nu a participat la testare.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Ceilalți 3 reprezentanți ai județului Alba s-au clasat în primii 15 dintre cei 100 declarați admiși cu următorul punctaj.

 • Cătălin Pașcanu – (grilă – 29, probă video – 8) total: 37 de puncte
 • Virgil Lup – (grilă – 28, probă video – 9) total: 37 de puncte
 • Mihai Țîra – (grilă – 28, probă video – 9) total: 37 de puncte

Examenul a constat într-un test grilă cu 30 de întrebări, fiecare cu trei variante de răspuns, dintre care una singură a fost corectă și evaluarea unei situații practice.

Mihai Țîra, la 30 de ani împliniți în luna iunie devine cel mai tânăr observator de joc din România, acesta urmând să fie delegat la jocuri de Liga a 2-a și Liga a 3-a.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

5 COMENTARII

 1. cel mai pampas tanar de perspectiva.are si asta atata experienta incat da pe afara. nu i de mirare,asa conducatori,asa echipe,asa arbitriii,asa observatori. a avut grija nasul,ca finul sa ajunga bine. halal tara de 2 bani.

 2. Ghita draga, asa se intampla cand vorbesti in necunostinta de cauza…o dai in penibil.
  A fost arbitru si a condus din mai multe functii subcomisia de arbitri Alba Iulia (unde a fost votat), sau comisia jud ca vice, toate benevol. A fost arbitru 8-10 ani, timp in care daca nu ma insel a fost la examene de promovare de mai multe ori, dar nu a promovat. Atunci nu ai comentat ca romania e corecta?
  Permite-mi sa iti spun ca esti un mare frustrat, care nu ar misca un deget fara sa fie recompensat, asa cum a facut el in mai multe domenii in care a activat benevol, din pasiune. Ii cunosti macar capacitatile? Sau macar pe a tale le cunosti? Ma indoiesc
  Felicitari Mihai, prietenii sunt mândri de tine, pt ca doar ei stiu cat ai muncit.
  Felicitari si spor tuturor!

  • Apoi cum sa l promoveze mai departe in arbitraj cand el e pasta de tomate….doar “prietenii” care au fost la meciuri stiu si de ce!Exista aceasta posibilitate ca obs,a avut si o ”tira” de ajutor, omenie,acolo e mai putina responsabilitate,dar intrebarea mea pt prietenii fileli ar fi: ce sa observe unul care n a fost capail sa treaca la alt nivel in arbitraj? Cu ce unitate de masura va analiza lucrurile.E retoric.In Ro orice este posibil,chiar sa ajunga selectionerul Ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.