talnar  Istoria minifotbalului din Alba Iulia își are începutul odată cu apariția terenurilor sintetice. Atunci a apărut si un cadru organizat de desfășurare a meciurilor. În foarte scurt timp, boom-ul cu aceste suprafețe sintetice, au devenit o modă, câștigând tot mai mulți adepți. Se întampla în anii 2004-2005, la noi în oraș, alții au fost mai precoce. Necesitatea și extinderea acestora a dus la apariția unui cadru și mai organizat, prin înființarea Federației Române de Minifotbal. Astfel, au apărut campionatele organizate sub egida Federației. Astăzi, avem la Alba Iulia două campionate afiliate si cu drepturi depline, Campionatul Fair Play si Campionatul Regional de Minifotbal Bergenbier, de la Winner s Țalnar.

  • Campionatul Fair Play Alba Iulia. La a 10-a ediție.

Construită în anul 2005, cocheta baza sportivă Fair Play se mândrește cu unul dintre cele mai longevive campionate din țară. În fiecare an, a reușit să capaciteze la start un număr important de echipe. Locația foarte bună, este situat lângă Colegiul HCC, dar și faptul ca terenul este acoperit cu o structură metalică, prevazută cu copertină, au fost atuurile pentru o rețetă de succes. De-a lungul timpului, mai multe echipe cunoscute la nivel local, dar și la nivel național, au câștigat laurii și au reprezentat campionatul cu brio la edițiile naționale. La Boltă, echipă reprezentativă din Campionatul Fair Play, a reușit,în acest an, să caștige Cupa României, desfășurată la Bistrița, devansând cele 64 de echipe prezente la start. La ediția din acest an, în campionat s-au înscris un numar de 29 de echipe, care în această săptămână vor fi împarțite în trei serii valorice, respectiv Liga 1, Liga a 2-a și Liga 3-a sau Liga Onoare.         

  • Campionatul Regional Bergenbier. La baza Winner ‘s Țălnar.
Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

A fost primul teren sintetic construit în Alba Iulia. Campionatul organizat la baza Winner’s din Alba Iulia este la a 11-a ediție. De-a lungul timpului a reușit să atragă destule echipe dornice de afirmare pe plan local, dar si pe plan național, cu importante rezultate. În 2016, la start s-au aliniat un număr de 10 echipe, cele mai puține din ultimii ani, formând Liga 1. Week-end-ul trecut a fost unul de debut pentru noua competiție. În prima etapă s-au întalnit Sara Gold cu Edromec scor 2-11, Sportul Țelna cu STH-Baumit scor 6-5, CTC Alba cu Wilo scor 2-6 , Real Alba cu Pâclișa City scor 2-6, iar Beer Hunters cu Joga Bonito a fost amânat pentru data de 21.09.2016 de la ora 21. Etapa a 2-a este programată în acest week-end.

 Începand din această săptămână redacția absport.ro vine în sprijinul dumneavoastră, oferindu-vă, în fiecare zi de miercuri, cele mai calde informații despre acest sport, cu rezultate, marcatori, clasamente și alte statistici. 

Sursa foto: Facebook

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.