Neluțu Budin şi Ioan Marcu s–au despărțit în această vară, pe cale amiabilă, de vicecampioana județului Alba, Voința Stremț. Cei doi și–au găsit rapid angajamente, continuând în Liga a IV-a, dar în județul vecin, la Club Sportiv “Gloria” a orașului Geoagiu.

Cum Gloria a renunțat la serviciile tehnicianului Mirel Biriș, iar Ioan Marcu a rămas liber de contract, conducerea clubului hunedorean a apelat la tehnicianul cugirean, care a acceptat oferta primită.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Ioan Marcu a condus deja primele antrenamente la noua sa echipă, având de altfel deja şi două victorii în campionat. Echipa se clasează pe poziția secundă în ierarhia Ligii a IV-a Hunedoara, cu maximum de puncte. Rezultatele au fost: 4-2 cu CSM Vulcan și 2-1, în deplasare cu LPS Cetate Deva.

La Gloria Geoagiu a ajuns și fostul președinte al Transalpinei Șugag și director sportiv al Voinței Stremț, Neluțu Budin, în calitate de director tehnic al entității sportive.

La nivel de lot și transferuri, un număr de trei foști jucători ai vicecampioanei județului Alba, Voința Stremț, au semnat angajamente cu Gloria Geoagiu: Mihai Barb, Gheorghe Lucian Râșniță şi Ioan Cristea, lor alăturându-se în pauza competițională și Alexandru Cioban, fost component al echipelor de juniori și al echipei de seniori de la Metalurgistul Cugir.

“Am fost sunat de către oficialii clubului din Geoagiu, de către domnul primar Vasile Cărăguț, și am acceptat cu mare plăcere invitația să vin să antrenez aici. Știu că este un club foarte bun, care sezonul trecut s–a bătut la promovarea în Liga a III-a, cu jucători buni, unii dintre ei cu multă experiență. Am îmbunătățit lotul cu jucători pe care eu i–am antrenat la Stremț și pe care îi cunosc foarte bine. La Gloria se vrea și se face performanță de la nivelul de juniori până la cel de seniori, conducătorii de aici punând la dispoziție toate condițiile în acest sens. Va fi un campionat greu, cu echipe puternice, vorbesc aici de Retezatul Hațeg, Aurul Brad, Jiul Petroșani, și să nu uităm nici celelalte echipe din Valea Jiului, un exemplu în acest sens fiind Inter Petrila. Noi trebuie să muncim, să fim modești să tratăm serios fiecare partidă și să dăm tot ce putem să câștigăm fiecare meci. Jucătorii trebuie să învețe să fie modești, să muncească și să aibă atitudine în teren, trebuie să înțeleagă că antrenându-se și jucând bine vor obține rezultate”, a declarat Ioan Marcu, noul antrenor al Gloriei Geoagiu.

Este o experiență nouă pentru mine, am venit să construim ceva la acest club. Țin să mulțumesc conducerii de aici, mai ales domnului primar Cărăguț pentru invitația oferită, care pot să spun că mă onorează. Mie îmi place să fac peste tot unde mă duc performanță la cel mai înalt nivel, acest lucru s-a văzut la toate echipele pe care le-am condus atâta vreme în județul Alba. Pe noul antrenor, pe Ioan Marcu, îl cunosc foarte bine, am lucrat cu el la nivelul băncii tehnice atât la Transalpina Șugag cât și la Stremț și unde mergem vom fi întotdeauna împreună. Noul antrenor va avea din partea mea susținere totală. Clubul este unul bun, sper să ne batem acolo sus. Ce pot eu să influențez este moralul jucătorilor prin experiența pe care o am, prin personalitatea mea, să le ofer încrederea de care au nevoie. Cel mai important lucru la un club de fotbal este atitudinea jucătorilor, iar principiile mele în ceea ce privește acest subiect sunt simple: respect reciproc,  respect faţă de spectatori, respect faţă de cei care finanţează echipa, respect faţă de jucători şi, evident, de conducerea tehnică.  Am lucrat și la transferuri, patru jucători care au lucrat cu mine atât la Șugag cât și la Stremț s –au alăturat lotului Gloriei. Sunt niște băieți de caracter, serioși, au confirmat de-a lungul timpului peste tot unde au fost sub comanda mea. Am obținut rezultate foarte bune împreună și mă bucur că au rămas alături de mine și că au venit aici“, a declarat Neluţu Budin.

Ne bucurăm foarte mult de venirea celor doi, mă refer aici la domnul Neluțu Budin, care ne va ajuta cu experienţa sa, şi a antrenorului Ioan Marcu. Le mulţumim pentru că au ales să vină la Gloria, să ne ajute în noua ediție de campionat. Din partea și a colaboratorilor mei din cadrul Consiliului de Administrație vor avea tot sprijinul în acest demers. Avem în față un campionat al Ligii a IV-a greu, cu echipe de tradiție (Jiul Petroșani, echipă cu state vechi în Liga ! și Liga a II-a, Retezatul Hațeg, Aurul Brad sau Inter Petrila), puternice, care își doresc an de an același lucru, să termine în primele poziții. Alături de cei doi au mai venit jucători noi, care sper să se integreze în vechiul nucleu și să ne ajute pe parcursul campionatului, sunt convins de fapt că se va întâmpla asta”, a declarat primarul oraşului Geoagiu, Vasile Cărăguţ.

În cariera sa, noul tehnician al Gloriei, Ioan Marcu, a obținut locul 2 în cadrul Campionatului Județean de Fotbal în Sală (finală pierdută cu CIL Blaj 5 -4), titlul de vicecampioană a județului Alba (după un sezon perfect în Liga a IV-a, ce cuprinde 17 victorii în meciuri oficiale, fără înfrângere) și câștigătoare a Cupei României, faza județeană, după finala câștigată cu CS Universitatea Alba Iulia, scor 2 – 1, precum şi câștigător al Supercupei AJF Alba, cu Voința Stremț.

Ioan (Neluțu) Budin a dobândit alături de Voința Stremţ titlul de vicecampion și cel de câștigător al Cupei României, faza județeană, precum şi cel de și câștigător al Supercupei AJF Alba, după cele două finale pierdute în anul 2016 și 2018, din postura de președinte și totodată finanțator al fostului club Transalpina Șugag.

Neluțu Budin este unul dintre cei mai vechi, apreciați și cunoscuți conducători de club, putem spune un om bun la toate. A susținut, în proporție covârșitoare, din fonduri proprii, activitatea fotbalistică a fostei echipe de Liga IV-a Transalpina Șugag, fiind implicat printre altele și în amenajarea stadionului din localitate.

articol scris de Sorin Giurcă

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.