stanciu123Revista Ligii Profesioniste de Fotbal, condusă de Marius Mitran, unul dintre cei mai buni jurnaliști ai României, a publicat echipa sezonului 2015-2016 în Liga 1. Albaiulianul Nicolae Stanciu a prins primul 11 în acest top, munca sa fiind răsplătită, după un sezon foarte bun în tricoul Stelei. Mai mult, Stanciu a fost convocat și la naționala României, unde a bifat 8 selecții și 4 goluri, jucând două partide la Euro 2016 sub tricolor.

Nicolae Stanciu a fost ales și el în echipa sezonului, rubrică semnată de revista LPF. După 28 de jocuri pe plan intern, Stanciu a izbutit 12 goluri și 7 pase decisive, acesta fiind printre cei mai apreciați jucători din campionatul României.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Chiar dacă este un titlu onorific, albaiulianul Nicolae Stanciu merită această încununare a muncii sale, acesta fiind unul dintre cei mai importanți oameni ai Stelei în sezonul precedent, devenind piesă importantă și în angrenajul echipei naționale.

Iată echipa sezonului aleasă de revista LPF:

PORTAR

Florin Niţă (Steaua / 29 de ani / 29 jocuri) – Clasarea Stelei pe poziţia secundă la finalul campionatului i se datorează în bună parte şi lui Niţă, care a avut în multe momente intervenţii decisive. A fost portarul care a prins de cele mai multe ori echipa etapei, de șapte ori.

APĂRĂTORI

Romario Benzar (Viitorul / 24 de ani / 31 jocuri) – Şi-a dominat majoritatea adversarilor. S-a remarcat şi prin jocul ofensiv de calitate, dovadă că în contul său s-au înregistrat două goluri şi patru pase decisive. Este o soluţie pentru naţională.

Cristian Săpunaru (Pandurii / 32 de ani / 22 jocuri) – Decizia de a semna cu Pandurii s-a dovedit a fi una foarte bună, asta deoarece a revenit după patru ani la naţională, cu care a participat la Euro. A marcat cinci goluri, a oferit o pasă decisivă şi a prins de șase ori echipa etapei.

Valerică Găman (Astra / 27 de ani / 28 jocuri) – Căpitanul giurgiuvenilor din 2016 şi-a condus echipa spre un succes istoric în Liga 1 Orange. Pe lângă prestaţiile excelente din defensivă, acesta a şi marcat de șase ori, majoritatea reuşitelor venind în momente dificile.

Bogdan Vătăjelu (CS Craiova / 23 de ani / 36 jocuri) – Foarte bun atât în defensivă, cât şi în ofensivă, unde s-a remarcat prin cele cinci goluri şi patru pase decisive. Ne aminteşte tot mai mult de Nae Ungureanu. A fost fundaşul stânga care a prins de cele mai multe ori echipa etapei, de opt ori.

MIJLOCAȘI

Dorin Rotariu (Dinamo / 20 de ani / 32 jocuri) – A fost sezonul în care a confirmat aşteptările. A înscris opt goluri, a oferit trei pase decisive şi a încântat în multe momente cu tehnica sa. A prins de șapte ori echipa etapei.

Nicolae Stanciu (Steaua / 23 de ani / 28 jocuri, FOTO) – A avut un sezon formidabil, încununat cu primele selecţii la naţională, unde a devenit întâiul stelist care a purtat numărul 10 la un turneu final, după Gică Hagi. A marcat de 12 ori şi a oferit șapte pase decisive, cifre care l-au propulsat de nouă ori în echipa etapei.

Jugurtha Hamroun (Steaua / 27 de ani / 26 jocuri) – Indiscutabil, a fost cel mai reuşit transfer al Stelei din sezonul 2015-2016. A încântat prin driblingurile sale, cel mai bun din Liga 1 la acest capitol, şi prin pasele de calitate adresate colegilor. A înscris șapte goluri şi a izbutit patru pase decisive.

Florin Tănase (Viitorul / 21 de ani / 32 jocuri) – A avut o creştere fantastică în ediţia 2015-2016 a Ligii 1 Orange, în care a reuşit să marcheze de 15 ori, a oferit șase pase decisive şi a scos trei penalty-uri. Liderul tinerilor jucători din campionatul trecut.

ATACANȚI

Ioan Hora (Pandurii / 27 de ani / 35 jocuri) – Cele 19 goluri reuşite i-au adus lui Ioan Hora titlul de golgheter, primul câştigat de un jucător care a îmbrăcat tricoul gorjenilor în Liga 1 Orange. Un fotbalist cu execuţii foarte bune.

Denis Alibec (Astra / 25 de ani / 26 jocuri) – A marcat 16 goluri, a oferit 7 pase decisive şi a scos patru penalty-uri, toate acestea contribuind enorm la titlul câştigat de Astra. A prins de cele mai multe ori echipa etapei, de 10 ori, ceea ce confirmă faptul că a fost jucătorul campionatului.

ANTRENOR

Marius Şumudică (Astra / 45 ani) – A reuşit să formeze un grup, cu care a trecut peste momentele dificile, câştigând primul titlu din cariera de antrenor. Sub îndrumarea sa, Astra a condus clasamentul încă din primele etape ale sezonului regulat.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.