CS Ocna Mures-Rapid CFR Teius Juniori A34Fotbalul juvenil din Alba a crecut în ultimii ani, după ce fosta și actuala conducere a Asociației Județene de Fotbal Alba și-a îndreptat privirea către acest sector, facilitând accesul la competiții precum și înscrierea în campionate. Astfel, fotbalul juniorilor din Alba s-a dezvoltat, însă fără prea mari realizări la nivel național. Cu toate astea, în actualul sezon sunt deja 12 echipe care au trecut de borna celor 100 de goluri marcate, semn că Alba se bazează pe un fotbal ofenisv încă de la o vârstă fragedă. În comparație cu juniorii… seniorii se bazează pe stilul Catenaccio, majoritatea echipelor fiind echilibrate valoric între ele:).

La Juniori A1, Seria I, CS Ocna Mureș a marcat nu mai puțin de 114 goluri în campionatul regulat plus o reușită în play-off. Campioana de anul trecut a acestei categorii a avut un parcurs excelent sub comanda lui Gabriel Cotoară, acesta preluând echipa imediat după decesul fostului antrenor Gicu Domșa. Ocnamureșenii nu au cunoscut gustul înfrângerii sub comanda noului antrenor și au reușit o clasare neașteptată în play-off de pe primul loc. În 19 partide Juniorii A1 ai Sodei au punctat de 115 ori, principalul marcator fiind Ioan Cociș, jucător și la echipa mare.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Tot la Juniori A1, însă în Seria a 2, Unirea Alba Iulia a punctat de 108 ori în 17 partide, 106 goluri în sezonul regulat și două în prima etapă a play-off-ului contra surprizei Euro Șpring. Echipa pregătită de Robert Sicoe are un real avantaj în acest campionat, bazându-se pe jucători căliți la echipa mare de Mihai Dăscălescu și Marcel Rusu, trupa din Cetatea Marii Uniri fiind văzută drept favorită la câștigarea acestui campionat în actualul sezon, bineînțeles dacă se va baza pe serviciile juniorilor de Liga a 4-a.

Campionatul Juniorilor C este dominat la toate capitolele de CS Zlatna, formație care s-a încununat campioană în urmă cu două etape. Echipa condusă de Ionel Danciar și Alexandru Kalanyos a marcat în acest sezon 220 de goluri și a primit doar 5, necunoscând gustul eșecului, și nici măcar cel al remizei. În pauza competițională echipa de pe Valea Mureșului a participat la mai multe jocuri de pregătire cu forțe ale României la această categorie de vârstă, având rezultate excelente care o pot propulsa în elita fotbalului românesc. Zlatna mai are la dispoziție 3 etape pentru a-și ”îmbunătăți” golaverajul.

Tot la Juniori C, alte 4 formații au marcat peste 100 de goluri în acest campionat, competiție aflată spre final. Este vorba de viceliderul Unirea Alba Iulia, care a punctat de 136 de ori în proțiile adverse, echipa lui Adrian Lopăzan fiind una dintre formațiile de temut ale acestui eșalon. Rival Alba Iulia, echipă pregătită de fostul unirist Adrian Bicheși a marcat nu mai puțin de 110 goluri, reușite care păstrează echipa pe loc fruntaș. Metalurgistul Cugir a izbutit 102 goluri în actuala stagiune, semn că trupa din Liga a 3-a se va putea baza în viitorul apropiat pe o adevărată pepinieră fotbalistică. Aflată pe locul al 6-lea în campionat, Olimpia Aiud a marcat 109 goluri, fiind una dintre echipele puternice din această serie. Viitorul Aiud și CS Ocna Mureș sunt la doar 4, respectiv două goluri de borna 100, cel mai probabil acest lucru urmând să se întâmple în următoarele etape.

O altă echipă care domină fotbalul județean de o bună perioadă de timp la juniori, Europa Alba Iulia este liderul Campionatului Juniorilor D, având 112 goluri marcate și doar 5 încasate. Neluțu Popa nu mai are nevoie de nicio certificare în ceea ce înseamnă pregătirea micilor fotbaliști pentru rigorile sportului rege, acesta având sub comandă o generație de temut la Europa.

Trecem la cei mai mici fotbaliști legitimați la cluburile din Alba – Juniori E. Navobi Alba Iulia a devenit campioană la această categorie, având 109 goluri marcate și 64 de puncte acumulate. Chiar dacă sunt campioni, micii fotbaliști de la Navobi nu au cel mai bun atac din campionat, acest premiu revenindu-le jucătorilor de la Metalurgistul Cugir, formație care a perforat de 123 de ori porțile adverse și se bazează pe o generație puternică. Pe locul secund în clasament, Juniorul Aiud are 108 goluri marcate și un punct peste cugireni, iar finalul de sezon se anunță unul extrem de disputat, la fel cum sunt și întânirile între acești minunați fotbaliști. La fel ca ”frații” lor mai mari, micuții fotbaliști de la Europa Alba Iulia se mândresc cu al doilea cel mai bun atac al seriei, având 121 de goluri în dreptul lor, dar și un joc plăcut ochiului, văzându-se și aici mâna antrenorului Neluțu Popa.

Acum, pe final de sezon lupta se anunță una interesantă și în competițiile de seniori, niciuna dintre reprezentante nereușind până în prezent să bifeze borna celor 100 de goluri marcate. Acest fapt denotă faptul că fotbalul județean este unul puternic, în care se marchează greu și puțin, în stil Catenaccio, cu mai multe echipe extrem de echilibrate și apropiate valoric.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.