Hidromecanica Sugag-Del Dodo Alba Iulia43O echipă de tradiție a fotbalului județean, o formație care a reușit în trecut să crească fotbaliști și să înfrunte rigorile Ligii a 4-a cu tineret, Del Dodo Alba Iulia s-a retras din campionat. Nu banii sunt motivul pentru care s-a ridicat steagul de predare, ci lipsa fotbaliștilor și dezinteresul tinerilor pentru sportul rege. Cu mult regret, Gheorghe Zidaru, întemeiatorul echipei din Liga a 5-a a precizat pentru Absport.ro că nu a mai suportat ca echipa sa să aibă fotbaliști… doar pe foaie și să nu reușeasă să adune cel puțin 11 jucători pentru meciurile din Liga a 5-a!

Totul a pornit din ambiție. Era cu puțin timp înainte de anii 2000. Gheorghe Zidaru și-a convocat angajații la un meci de fotbal contra unei echipe din locurile sale natele, de lângă Curtea de Argeș. A luat o mamă de bătaie zdravănă și din ambiția de a-și lua revanșa fotbalul a devenit prioritar și s-a trecut la antrenamente. Încet, încet s-a născut și Del Dodo Alba Iulia, iar în anul 2001 a fost înscrisă în Liga a 5-a.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

S-a bătut mingea pe maidan, însă Gheorghe Zidaru nu s-a mulțumit cu ”liga sătească” și a forțat promovarea în Liga a 4-a, lucru ce l-a și reușit. Del Dodo a rămas 4 sezoane în fotbalul mare din Alba și într-un an s-a luptat pentru promovarea în Liga a 3-a cu Metalul Aiud.

Acum, în 2016 Del Dodo Alba Iulia a întâmpinat probleme în a mai aduna jucători. Tinerii nu mai pășesc pe calea sportului, iar fotbaliștii experimentați sunt luați de echipele mai puternice. Și astfel s-a ajuns la acest moment negru pentru fotbalul juețean, când Del Dodo Alba Iulia a predat armele și după 15 ani a spus ”ADIO” stadioanelor din județul Alba.

„Ne-am retras din lipsă de efectiv, lipsă de interes. Am avut probleme cu mulți care erau pe clasa a 12-a și se pregătesc pentru facultate, am încercat să continuăm, deși am dorit să facem pasul retragerii înainte de începerea returului. Am făcut câteva transferuri, dar tot nu a mers. Nu au mai dorit să vină la fotbal. Nu au mai venit jucători, portarii. M-am prezentat cu 7 oameni la ultima etapă. Din 2000-2001 nu mi s-a întâmplat așa ceva. Nu am mai întâmpinat așa ceva. Așa lipsă de interes pentru sport nu am mai văzut! Am stat 4 sau 5 ani în Liga a 4-a. Am avut echipă bună în trecut, am luptat și pentru promovarea în Liga a 3-a. A fost pentru plăcere, pentru mișcare. Mi-au spus și copiii să punem pușca jos. Nu s-a pus problema banilor sau a respectului!”, a declarat Gheorghe Zidaru, președintele echipei Del Dodo Alba Iulia.

Del Dodo Alba Iulia și-a păstrat rezultatele înregistrate în tur – 8 puncte, urmând ca în retur toate meciurile să fie omologate cu scorul de 3-0 în fața adversarelor.

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.