Surianu Sebes-Viitorul Santimbru60Fotbalul din județul Alba a ieșit puternic din tunel în fața reflectoarelor, fiind o competiție apreciată inclusiv la nivel național. Acest lucru se datorează în mare măsură fotbaliștilor, care au un nivel de pregătire bun, însă nici conducătorii nu ar trebui neglijați din această ecuație, aceștia făcând eforturi financiare importante pentru a-și întări loturile cu jucători experimentați. Am încercat să facem un Top 3 al celor mai buni fotbaliști pe fiecare post în Liga a 4-a. Ce a ieșit aflați din rândurile următoare.

Top 3 portari – Liga a 4-a

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În momentul alcătuirii acestui TOP am luat în calcul rezultatele precum și randamentul jucătorilor.

I. Ovidiu Barna – Viitorul Sântimbru. Faptul că Viitorul Sântimbru a primit cele mai puține goluri în tur se datorează în mare parte și goalkeeper-ului Ovidiu Barna. Acesta este unul dintre cei mai experimentați portari din județul Alba, evoluând de-a lungul timpului la echipe precum CS Zlatna, Cisnădie sau Soda Ocna Mureș, fiind unul dintre cei mai apreciați jucători din Alba pentru felul în care joacă, dar și pentru seriozitatea sa.

II. Vlad Ignat – Mureșul Vințu de Jos. Școlit în Spania, la Valladolid, Ignat este un lider al echipei Mureșul Vințu de Jos, excelând prin paradele sale. Se zvonește că acesta ar fi deja căutat de echipe din eșaloanele superioare, Vlad mai trecând pe la Dinamo II, Corona Brașov sau Berceni. Siguranța din poartă a ajutat Mureșul Vințu de Jos să rămână în lupta pentru promovare.

III. Cătălin Suciu – AFC Unirea 1924 Alba Iulia. Portarul Unirii Alba Iulia este cel mai tânăr dintre goalkeeper-ii județului, demonstrând între buturi o maturitate fotbalistică. Evoluțiile sale au fost alternante, însă intervențiile lui Suciu au contribuit la parcursul bun al Unirii până în prezent. Pentru eforturile sale, dar și pentru talent, Suciu a devenit component de bază al naționalei U19 a României.

Top 3 fundași dreapta – Liga 4-a

I. Dan Nemeș – Mureșul Vințu de Jos. Venit de la Performanța Ighiu, echipă la care a fost om de bază în returul campionatului trecut, contribuind din plin la realizările trupei lui Adorian Himcinschi, Dan Nemeș s-a impus și în lotul condus de Mihai Manea. Evoluțiile sale au fost mai mereu apreciate, aducându-și aportul atât pe plan defensiv cât și ofensiv.

II. Cătălin Drăghiciu – Viitorul Sântimbru. Unul dintre cei mai vechi jucători din otul Sântimbrului, precum și unul dintre cei mai tineri, Cătălin și-a făcut junioratul la Unirea Unirea Alba Iulia, fapt care se vede în duelurile din Liga a 4-a. Fotbalistul a fost reprofilat de Dan Comșa, excelând la viteză, precum și la tehnicitate.

III. Ionuț Rahovean – Șurianu Sebeș. Tânăr, curajos și rezistent la efort, fundașul dreapta al Sebeșului este unul dintre cei mai apreciați și constanți fotbaliști din trupa condusă de Doru Oancea. Acesta contribuie des la faza de construcție și deși are o vârstă fragedă se poziționează admirabil în defensivă.

Top 3 fundași centrali – Liga a 4-a

I. Cosmin Oltean – ASC Pianu 2013. Unul dintre cei mai buni fundași centrali din județul Alba, cu un joc foarte bun de cap, precum și tehnicitate. Nu se sfiește să iasă din defensivă cu balonul la picior și reprezintă un real pericol în careul advers la fazele fixe. Jocul său, precum și seriozitatea i-a adus banderola de căpitan la echipa din Pianu.

II. Zoltan Borșoi – Mureșul Vințu de Jos. Asemănător cu Oltean, Borșoi este ”generalul” defensivei vințene. Posedă un joc foarte bun de cap și își păstrează calmul în situații dificile. Unul dintre cei mai apreciați fotbaliști din lotul lui Manea. De asemenea, fundașul contribuie des și la faza de construcție.

III. Eugen Hălălae – Viitorul Sântimbru. La fel ca și în cazul lui Ovidiu Barna, Cornel Hălăle este direct responsabil pentru performanța Sântimbrului – aceea de a primi cele mai puțin goluri din turul de campionat. Cu o experiență bogată în spate la nivelul Ligii a 4-a, Hălălae este căpitanul liderului actual și una dintre cele mai puternice voci din vestiar. Posedă o detentă bună deși nu este foarte înalt. Nu îi place să se complice în situații extreme.

Top 3 fundași stânga – Liga a 4-a

I. Andrei Mărginean – ASC Pianu 2013. Un jucător care demonstrează pe teren ce înseamnă să pui suflet la un joc. Din păcate pentru ASC Pianu, fundașul s-a transferat la liderul Ligii a 4-a din Sibiu, plecarea s-a reprezentând o mare pierdere pentru trupa lui Fușle-Țana. Acesta și-a pus serios amprenta pe jocul formației de pe locul al 3-lea din Liga a 4-a Alba.

II. Adrian Matei – AFC Unirea 1924 Alba Iulia. Unul dintre cei mai buni fotbaliști din lotul lui Mihai Dăscălescu, fotbalist implicat, curajos și care nu evită să facă faza ofensivă, contribuind din plin la parcursul formației uniriste.

III. Darius Năcreală – Mureșul Vințu e Jos. Fotbalistul din lotul Vințului a evoluat în sezonul precedent și pentru Industria Galda de Jos în Liga a 3-a. Acesta are o viteză foarte bună, însă sunt momente în care nu își ajută echipa la nivelul potențialului său. Urcă des în atac și stă foarte bine pe linia de fund.

Top 3 mijlcoași dreapta – Liga a 4-a

I. Adrian Lăcătuș – Șurianu Sebeș. Unul dintre cei mai buni mijlocași drepta din campionatul județean, fotbalist școlit la Liceul Sportiv din Sebeș. Mijlocașul de bandă antrenat de Doru Oancea intră de foarte multe ori în centru și creează superioritate pe flancul drept. Deși nu excelează la forță compensează la tehnicitate și la execuții.

II. Daniel Lasconi – Unirea Alba Iulia. Cu toate că apare de foarte multe ori în gura porții adverse, Lasconi evoluează ca mijlocaș dreapta în trupa lui Mihai Dăscălescu. Acesta ete un fotbalist cu foarte multă forță, însă excelează și la viteză. Lipsa de concentrare îl lasă fără idei în unele momente, însă faptul că este un fotbalist tânăr primează în alegerea sa.

III. Bogdan Ștef – Viitorul Sântimbru. Cu toate că a venit mai târziu la Viitorul Sântimbru, Ștef a demonstrat că este un fotbalist bun pentru nivelul Ligii a 4-a. Acesta a stat mai mulți ani la Unirea Alba Iulia, jocul său de picior fiind foarte bun, precum și viteza. Chiar dacă este foarte tânăr nu se dă înapoi de la contactele tari. A pus umărul la parcursul liderului din acest ezon.

Top 3 mijlocași centrali – Liga a 4-a

I. Ionuț Bărculeț – ASC Pianu 2013. Unul dintre cei mai tehnici fotbaliști din Liga a 4-a, jucător de bază în echipa pienarilor. Ionuț este creierul echipei de pe locul al 3-lea contribuind din plin la jocul echipei sale. Pe lângă faptul că aproape toate mingile trec pe la el în momentul construcției, Bărculeț se și apăra foarte bine, recuperând multe baloane la centrul terenului.

II. Gabriel Tănase – Euro Șpring. Campionul mondial de la Minifotbal coordonează jocul Șpringului, iar parcursul bun al echipei din startul de sezon i se datorează în mare măsură. Tănase este ”prieten” cu mingea, are o rezistență mare la efort și se apară foarte bine.

III. Marius Cristea – Mureșul Vințu de Jos. Faptul că mijlocașul s-a accidentat s-a văzut din plin în jocul echipei Mureșul Vințu de Jos, care a fost nevoită să improvizeze în mai multe meciuri. Cristea era responsabil cu ”desenarea” traseelor în teren fiind înzestrat cu finețe și execuții de efect. Un fotbalist cu personalitate și cu un cuvânt greu de spus în vestiarul Vințului.

Top 3 mijlocași stânga – Liga a 4-a

I. Alexandru Circov – Șurianu Sebeș. Chiar dacă în ultima vreme a evoluat pe toate posturile la Sebeș, Circov te unul dintre cei mai buni stângaci din județul Alba. De asemenea fotbalistul posedă și tehnică, dar și stăpânire de sine, mult calm și răbdare pe faza de construcție. A fost om de bază la toate echipele pe la care a trecut, impunându-se fără probleme și în garnitura Șurianului.

II. Ionuț Biro – Viitorul Sântimbru. Unul dintre cei mai buni fotbaliști de viteză din actualul sezon al Ligii a 4-a. De asemenea, mijlocașul adus de la Unirea Alba Iulia lovește forte bine mingea și are destul de multă forță, chiar dacă este mai mic de înălțime. A demonstrat în turul de campionat că îi place golul, însă nu puține au fost situațiile când i-a servit pe colegii săi cu pase ideale. Unul dintre cei mai constanți fotbaliști din lotul lui Dan Comșa

III. Raul Răcătăian – Mureșul Vințu de Jos. Chiar dacă nu mai este la forma din sezonul precedent, Raul Răcătăian rămâne unul dintre cei mai buni mijlocași stânga ai județului. Acesta este tehnic, îi place să dribleze în viteză și lovește foarte bine balonul. A rămas un jucător important pentru echipa lui Mihai Manea deși a lipsit mai mult timp din cauza accidentărilor.

Top 3 atacanți – Liga a 4-a

I. Valentin Drăgan – Șurianu Sebeș. Golgheterul actual al Ligii a 4-a este unul dintre cele mai bune vârfuri ale județului nostru, aflându-se în ultimii ani în topul marcatorilor. Pe lângă faptul că este un fotbalist tehnic, Drăgan a lovit din toate pozițiile, inclusiv din lovituri libere sau goluri cu capul. Piesă de bază în angrenajul lui Doru Oancea la Șurianu Sebeș, având 15 goluri marcate, practic o medie de un gol în fiecare partidă.

II. Claudiu Coltor – Viitorul Sântimbru. Fotbalistul liderului a explodat în returul sezonului trecut la Olimpia Aiud, iar în actualul campionat a reușit 14 goluri, cu unul mai puțin decât Drăgan, fostul său coleg de la Olimpia. Atuul lui Coltor este viteza, aportul său fiind unul decisiv pentru traseul Viitorului Sântimbru în acest tur. Se înțelege foarte bine pe teren cu Ionuț Biro, combinațiile dintre cei doi fiind de mai multe ori letale pentru defensivele adverse.

III. Claudiu Oara – Mureșul Vințu de Jos. Probabil unul dintre cei mai buni fotbaliști din județul Alba, având și o experiență bogată în spate cu meciuri la Unirea Alba Iulia au UTA Arad în Liga a 2-a. Oara este periculos de fiecare dată când are mingea la picior și de foarte multe creează pații pentru colegii săi prin felul în care joacă cu spatele la poarta adversă. Deși nu impresionează la înălțime, Claudiu lovește foarte bine mingea cu capul având o detentă de admirat. În unele momente își pierde concentrarea și nu mai găsește cadrul porții adverse.

Notă: Materialul de mai sus reprezintă strict opinia personală a autorului. Diversitatea fotbaliștilor talentați din arealul județului Alba putea extinde această opinie!

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.