paulJoi seara la Baia Mare, în „Dealul Florilor” a avut loc partida dintre FCM Baia Mare (liderul Ligii a II-a, Seria a II-a) și Steaua București, campioana României. Echipa pregătită de Mirel Rădoi s-a lovit de o nucă tare în Maramureș și s-a calificat la penalty-uri.

Partida de la Baia Mare a oferit printre titulari și trei albaiulieni, doi la gazde (Florin Ilie și Paul Păcurar) și unul la Steaua (Nicușor Stanciu). În vreme ce Ionuț Bratima nu a fost în lot deoarece e accidentat.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Debutul de partidă a fost favorabil lui Paul Păcurar, acesta a înscris după o centrare de pe partea stângă și a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, alături de stâlpul defensivei băimărene Florin Ilie.

În tabăra opusă, la Steaua, Nicușor Stanciu a fost unul dintre cei mai buni steliști, asta chiar dacă elevii lui Rădoi au fost modești la Baia Mare. Ex-uniristul a obținut penalty-ul din care Steaua a restabilit egalitatea în „Dealul Florilor”

La capătul celor 90 de minute scorul a fost 1-1, iar steliștii au avut nevoie de prelungiri și lovituri de departajare pentru a se califica.

Colegi la juniori, adversari în cupă

Cei trei jucători enumerați mai sus, au fost coechipieri atunci când își făceau junioratul. Nicușor Stanciu, Florin Ilie și Paul Păcurar au avut același antrenor, Alexandru Kalanyos, tehnician care în condiții precare a izbutit rezultate excepționale cu jucătorii albaiulieni.

„Eu ca antrenor când sunt copii mici, le-am zis că vine vremea când ajung fotbaliști și fotbaliștii sunt la televizor. Unii manancă semințe și unii chiar joacă. Nu mi s-a mai întâmplat așa ceva. Nu s-a întâmplat, am avut un sentiment de mândrie și ceea ce mi-am pus în cap, am și obținut, să devină fotbaliști”, a declarat Sandu Kalanyos, fostul antrenor al celor trei.

Pe vremea când erau juniori, cei trei albaiulieni se pregăteau în condiții precare pe terenul  din Micești, arenă ce nu oferea nici măcar condițiile minime pentru pregătirea sportivilor. Terenul era plin de denivelări, iar la finalul antrenamentului, dușul se făcea acasă, iar de multe ori revenirea la Alba Iulia se făcea în alergare ușoară.

„Cu siguranță pe terenul de la Micești se nasc campionii. Și eu și Neluțu Popa am jucat acolo, deci Gicu Grozav, Selagea, Dinu Moldovan, veneau și se pregăteau acolo”, a mai punctat Kalanyos, un antrenor care s-a declarat fericit la finele jocului de la Baia Mare.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.