Performanta Ighiu - Becicherecu53Chiar dacă a întâlnit un adversar puternic și motivat, Performanța Ighiu s-a impus cu 1-0 prin golul marcat de juniorul Weiner în deplasarea de la Nuova Mamma Mia Becicherecu Mic și a urcat pe locul secund în seria a 4-a din Liga a 3-a, la două puncte în spatele liderului ASU Poli. Oficialii echipei din Alba rămân cu picioarele pe pământ după acest succes și această realizare și precizează că fără o victorie în meciul de sâmbătă, cu Măgura Cisnădie, punctele nu au niciun efect în ierarhia finală.

Majoritatea antrenorilor țin să declare că cel mai greu meci este următorul. Pornind de la această idee, tehnicienii sunt nevoiți să lucreze cu mai multe tipuri de caracter pentru a menține atmosfera și concentrarea la echipă. Cum o victorie îți poate da aripi, tot un rezultat pozitiv te poate arunca în gropa leilor, însă Performanța Ighiu are un atu prin simplul fapt că beneficiază de jucători cu experiență, care știu să gestioneze fiecare situație și intră cu altă stare pe teren de la meci la meci.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Numele echipei din Ighiu este predestinat… Performanței, iar formația condusă de Adorian Himcinschi a devenit din ”victimă”… principal adversar pentru promovare, indiferent că vorbim de ASU Politehnica Timișoara sau de Metalurgistul Cugir, lupta pentru supremație se anunță una încinsă și extrem de disputată în C4. Victoria de la Becicherecu Mic a propulsat Ighiul pe treapta secundă în clasament cu 47 de puncte, două în spatele liderului Poli și două peste Metalurgistul Cugir, formație care a stat în intermediara de la mijlocul săptămânii.

Acest fapt aduce o oarecare stare de bine în rândul jucătorilor pregătiți de Himcinschi, însă antrenorul a precizat că punctele din Timiș nu au nicio valoare dacă nu vor fi dublate în meciul de sâmbătă, cu Măgura Cisnădie.

„Am întâlnit un adversar foarte motivat, am reușit să câștigăm un meci pe care l-am dominat și punctele dorite în ierarhia clasamentului, dar ele nu au nicio importanță dacă nu legăm o victorie cu Măgura Cisnădie. Meritul este al elevilor, care au luptat foarte intens, dar deja ne gândim la meciul cu Cisnădie. Nu facem nuntă după victoria de la Becicherecu chiar dacă am ajuns pe locul secund”, a sunat declarația calmă a lui Adorian Himcinschi.

Cu toate că au șanse mari în lupta pentru promovare și stau la mâna lor având în vedere că vor avea meciurile directe cu Poli Timișoara și Cugirul, oficialii din Ighiu nu se hazardează și conștientizează faptul că lupta nu este nici pe departe câștigată.

„Am ajuns pe locul al 2-lea, nu vrem să ne oprim aici pentru că acest loc nu se premiază. Nu putem vorbi încă despre prmovare, dar sperăm să câștigăm fiecare meci și să vedem unde ne situăm la final. Cel mai important meci este cel următor”, a declarat Himcinschi.

Fostul antrenor și jucător al Unirii Alba Iulia, Adorian Himcinschi a mutat de câteva ori inspirat în actualul sezon, apelând la schimbări care au adus puncte pentru Performanța Ighiu. La fel s-a întâmplat și în Timiș, când Weiner a fost introdus pe teren în min. 70, iar 4 minute mai târziu a punctat golul decisiv, reușită care a propulsat Ighiul pe treapta secundă a podiumului.

„Weiner se integrează așa încet, încet în grup și sperăm să își pună tot mai des în valoare calitățile pe care le are. El a mai primit șanse la fel ca toți ceilalți jucători pe care îi am sub comandă”, a conchis Adorian Himcinschi.

Cu cele mai puține înfrângeri suferite din serie, Performanța Ighiu va juca sâmbătă, de la ora 17.00, pe ”Cetate” contra formației Măgura Cinsădie, echipa care a adus al doilea eșec din actualul sezon Ighiului. Sibienii s-au impus cu 1-0 în toamna anului trecut pe teren propriu și au mai tăiat din elanul Performanței. Măgura vine la Alba Iulia de pe locul al 9-lea în clasament, cu 29 de puncte acumulate, însă duelul se anunță unul dificil pentru elevii lui Adorian Himcinschi, care vor să își ia revanșa pentru partida tur și să rămână în coasta liderului, echipă pe care o vor întâlni peste două săptămâni.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.