Performanta Ighiu-Metalurgistul Cugir65Numele echipei din Ighiu este în concordanță cu parcursul din primul sezon de Liga a 3-a… Performanța căpătând cote înalte pentru trupa lui Himcinschi după 14 etape în eșalonul terț al țării. Jucătorii formației nou-promovate trag cu ochiul echipelor mai puternice, Ighiul este campioana deplasărilor, iar trupa lui Adorian Himcinschi va ierna cu siguranță în primele 4 echipe din Seria a 4-a a Ligii a 3-a, după ce la startul sezonului era văzută una dintre formațiile de pluton.

Performanța Ighiu a depășit toate așteptările, iar comuna de lângă municipiul reședință de județ este pe cai mari. Și cu acest parurs miraculos sunt voci care afirmă că se putea mai mult, printre care se numără Adorian Himcinschi, Gheorghe Dănilă și primarul Traian Rusu. Planurile echipei pentru retur, precum și cum a fost adus Adorian Himcinschi la Ighiu le aflați din rândurile următoare.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Cu denumirea schimbată din Performanța Alba Iulia în Performanța Ighiu, echipa din sezonul trecut a avut nevoie de votul Adunării Generale a Asociației Județene de Fotbal Alba pentru a putea continua în Liga a 4-a, eșalon care a fost dominat ani la rând de această echipă, ce s-a împotmolit la barajele pentru promovarea în fotbalul profesionist în alte două rânduri.

Performanța Ighiu a început sezonul 2014-2015 cu Paul Ciucă pe bancă, antrenor care se afla de un an și jumătate la cârma echipei. 5 etape a stat actualul antrenor al Industriei pe banca Ighiului, înfrângerea din etapa a 5-a, 1-2 suferită la Teiuș fiindu-i fatală, deși avea un egal și 3 victorii până la acel meci. Șefii echipei își doreau foarte mult să câștige campionatul și s-a trecut la căutarea unui tehnician care să poarte această cruce.

Traian Rusu: ”Nu ne-am gândit din prima la Himcinschi”

Arealul județului Alba deține o serie de antrenori care au o viziune și o percepție atractivă asupra fotbalului, iar rezultatele lor din trecut îi propulsa în pole-position pentru a lua locul pe banca Performanței. Adorian Himcinschi era un antrenor ”învechit” din punct de vedere al activității sale, ieșind în ultima perioadă din lumina reflectoarelor. Pentru a afla cum a ajuns ”Him” să conducă Ighiul am apelat la cea mai tare voce din club, Traian Rusu, primarul comunei Ighiu.

”Noi căutam antrenor din analiză în analiză. Ne-am gânfit prima dată la Fane Fogoroși, iar apoi la Mihai Manea. Nu îl cunoșteam pe Adorian Himcinchi, însă președintele echipei a venit cu propunerea și a insistat pentru aducerea sa. Am zis să încercăm și i-am dat credit, iar acum rezultatele se văd și echipa este pe val. Am făcut cea mai bună alegere, deși nu îl cunoșteam”, a precizat Traian Rusu.

Într-adevăr Adorian Himcinschi a demonstrat că vine cu o altă filozofie la un club din Liga a 4-a. Disciplina a fost coborâtă din pod, tactica nu mai era un detaliu, iar rezultatele nu s-au lăsat așteptate. Drept răsplată echipa din Ighiu a terminat campionatul cu 80 de puncte, 6 de victorii, două egaluri și două înfrângeri, precum și cel mai bun atac (120 de goluri) și cea mai bună defensivă (19 goluri primite). Au urmat meciurile de baraj cu Progresul Pecica, încheiate cu un ”set” pentru Ighieni după 1-1 pe teren propriu și 5-0 în Arad.

Obiectiv îndrăzneț – promovarea în Liga a 2-a!

Dintre șefii echipei, atât Gheorghe Dănilă, președintele Ighiului, cât și Traian Rusu, președintele de onoare al clubului au afirmat că Performanța are drept obiectiv promovarea în eșalonul secund. Nu știm dacă aceste declarații au fost pentru presă, pentru moral, sau doar pentru… fală, însă un lucru este sigur: Performanța Ighiu are șanse, lot și putere să facă mare pas. Mai rezervat a fost Adorian Himcinschi, însă și în ochii acestuia se vedea mirajul fotbalului ”mare”.

”Am avut un parcurs pripit la început, lipsit de încredere din cauza numelor cu care ne-am duelat. Omogenizarea echipei s-a simțit, iar tracul începutului de sezon a fost învins. Să nu uităm că ne-am luptat cu orașe care au o bogată tradiție în fotbal, precum Hunedoara, Timișoara, Cugirul. Când copiii au realizat că suntem valoroși rezultatele au început să apară. Îmi pare rău că nu suntem pe primul loc, la distanță de Poli. Acolo trebuia să fim dacă aveam mai multă atenție și determinare”, a precizat edilul Traian Rusu.

Totodată primarul Ighiului a mai adăugat că echipa va lupta pentru promovare, deoarece are un buget consistent, un lot valoros și un antrenor pe măsură.

”În primă fază, după promovare am dorit să păstrăm echipa care a reușit acest lucru. După ce am aflat seria în care am fost repartizați am schimbat strategia și am făcut mai multe transferuri. De exemplu, dacă eram în seria a 5-a nu aveam nevoie de jucători și banii erau la jumătate. Așa, vom cheltui aproximativ 600.000 de lei. Avem obiectiv locul 1”, a conchis Traian Rusu.

Gheroghe Dănilă: ”Avem obiectiv promovarea”

Dacă până în prezent jucătorii echipei din Ighiu au jucat fără niciun fel de presiune, lucrurile par să se schimbe din retur. Șefii visează la primul loc, iar acest lucru va apăsa pe umerii fotbaliștilor.

Parcursul echipei a fost foarte bun, mă așteptam la aceste rezultate. Avem ca obiectiv promovarea în Liga a 2-a. Ne-am propus acest lucru pentru că avem mare încredere în fotbaliști. Din iarnă vor mai veni 2-3 jucători și cu acest lot vrem să ne atingem obiectivele. Dacă vom rata promovarea o vom lua de la capăt în sezonul următor. Sincer nu mă gândeam că putem să ajungem unde suntem acum, însă am avut mare încredere în echipă. Rezultatele sunt cele care ne-au determinat să ne gândim la promovare, precum și seriozitatea jucătorilor. Avem 5-6 jucători de mare valoare, iar pe lângă ei au venit și ceilalți care au întărit Ighiul, creându-se o echipă de mare valoare. În momentul de față nu au venit oferte pentru jucătorii noștri, dar dacă vor sosi și vor fi bune pentru fotbaliști și pentru club nu ne vom da la o parte de la negocieri”, a declarat Gheorghe Dănilă, președintele Performanței Ighiu.

De asemenea, numărul 1 din clubul Ighian a vorbit și despre posibilitatea ca Performanța Ighiu să își dispute meciurile din retur considerate pe teren propriu în comuna de lângă Alba Iulia.

”Nu avem nicio șansă să ne întoarcem pe terenul din Ighiu până în vară. Sunt bani puțini și peste noapte nu se pot face minuni. Domnul primar trage tare să finalizeze lucrările de la bază”, a afirmat Gheorghe Dănilă.

Puțin mai rezervat a fost Adorian Himcinschi, un om de fotbal, care conștientizează că accederea în liga secundă este greu de realizat, cel puțin în aceste momente. Cu toate acestea, fostul unirist a precizat că Performanța nu se va da la o parte și va încerca să câștige toate meciurile și din retur. Înainte de debutul Ligii a 3-a, antrenorul Ighiului declara mai în glumă, mai în serios că s-ar mulțumi să fie o echipă sub Performanța Ighiu, mai exact să se salveze de la retrogradare. Acest obiectiv a fost deja îndeplinit, iar viitorul sună bine pentru echipa din Alba.

”Obiectivul echipei înainte de startul acestui sezon era și este o clasare în primele 10. Cunoscând potențialul jucătorilor și urmând o pregătire foarte bună, găsind un grup de jucători pe care am reușit să îi motivez și i-am convins că merită mai multă și pot să viseze la mai mult, demonstrându-le că valoarea și caracterul lor le dă dreptul la aceste lucruri, am stabilit împreună să câștigăm fiecare meci și să venim pe o poziție cât mai înaltă. Dacă rezultatele bune și victoriile ne vor duce într-o poziție din care putem visa, nu va exista niciun fel de problemă”, a precizat Adorian Himcinschi.

Întrebat despre obiectivul conducerii, Himcinschi a căzut pe gânduri și a căutat un răspuns care să mulțumească pe toată lumea.

”Este o noutate! Se știe foarte bine că pe mine mă bucură orice ideal și nimic nu este de neatins. Putem cel puțin să visăm pentru că în momentul ăsta avem și o bază reală a acelui vis. Avem un buget modest vis-a-vis de alte forțe din Liga a 3-a. Încercăm să facem față cu acești bani și căutăm să atragem noi oameni, iubitori de fotbal care să creadă în noi. Dar până atunci mai avem de demonstrat mai multe lucruri”, a mai adăugat Adorian Himcinschi.

Managerul echipei din Alba trăiește pe banca Ighiului ceea ce a simțit pe propria piele din postura de jucător al Unirii Alba Iulia. La primul sezon pe prima scenă a fotbalului românesc, Unirea Alba Iulia a fost declarată – campioana deplasărilor. Acest lucru se întâmplă acum și la Performanța Ighiu, formație care a adunat 16 puncte pe teren străin din 21 posibile, având 5 victorii, un egal și o înfrângere.

”Am trăit așa ceva ca jucător. Este foarte important să reușești să câștigi acasă, iar suporterii să plece fericiți spre casele lor, dar este o satisfacție incredibil de mare atunci când reușești să te desfășori, să evoluezi bine și să câștigi pe terenurile adversarilor”, a afirmat Adorian Himcinschi.

Felicitările pentru parcursul echipei din acest sezon sunt împărțite pe toate fronturile, însă Adorian Himcinschi are marele merit că susține constant efortul elevilor săi, atât din punct de vedere fizic cât și tactic. Iarna va fi un sfeșnic bun pentru șefii Performanței, iar dacă obiectivul promovării va fi bătut în cuie, Adorian Himcinschi va trebui să gestioneze și presiunea, precum și aducerea la echipă a câtorva jucători obișnuiți cu rigorile fotbalului de pe scena a doua.

 

 

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

  1. Mda,sa terminam pe primul loc la sfarsit si apoi sa renuntam din cauza bugetului nu este o optiune,doar asa mai castiga si baietii niste banuti binemeritati.Parerea mea si mi-o mentin,am mai scris si in alt comment,Timisoara va merge mai departe,butoanele sunt deja apasate de cine trebuie,desi puteam termina turul pe primul loc,numai din acele lovituri de pedeapsa pe care le-am ratat la meciurile in care nu am castigat.

    P.S.Domnule Stan,aveti cateva greseli in acest articol,poate o sa le corectati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.