Performanta Ighiu-Metalurgistul Cugir42Pe lângă faptul că a urcat pe locul al 3-lea în clasament, nou-promovata Performanța Ighiu se mândrește și cu cea mai bună defensivă din Liga a 3-a, Seria a 4-a, încasând doar 6 goluri în 12 etape. Întreg axul defensiv al formației pregătite de Adorian Himcinschi a dat dovadă de experiență și maturitate, cu toate că benzile sunt apărate de juniori, Rodean și Cornea, dirijați de ”pilonii” principali Potopea și Ovidiu Turuș. Meritele acestei performanțe sunt preluate și de Roberto Bodea și întreg colectivul. Secretul acestei realizări îl puteți afla din rândurile următoare.

Pandurii Târgu-Jiu II, FC Hunedoara, Național Sebiș, Minerul Motru, CSU II Craiova și Măgura Cisnădie sunt echipele care au reușit să introducă balonul în poarta Performanței Ighiu. Echipa lui Adorian Himcinschi nu a primit în cele 12 etape mai mult de un gol, o altă realizare notabilă bifată de nou promovata din județul Alba. Pregătirea tactică făcută cu atenție, precum și curajul și experiența fundașilor centrali, dar și aportul defensiv considerabil adus de juniori, plus siguranța portarului Bodea și-au spus cuvântul, iar Performanța Ighiu se laudă după 12 etape că ocupă primul loc al clasamentului celor mai bune defensive din Seria a 4-a a Ligii a 3-a.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Ovidiu Turuș a avut un început mai greoi, fiind de înțeles după ce a fost la primul contact cu fotbalul profesionist. Acesta a alternat evoluțiile, iar cu toate că a avut și greșeli, ”Him” s-a bazat în continuare pe el și i-a acordat încredere, iar căpitanul nu a dezamăgit.

”Ne bucurăm foarte mult că avem cea mai bună defensivă din serie. Eforturile noastre sunt răsplătite. Am realizat această performanță pentru că eu și cu Adi (n.a., Adrian Potopea) ne înțelegem de minune, însă meritul este și al juniorilor Rodean și Cornea, precum și al lui Bodea. Împreună formăm o defensivă puternică. Nu ne-am impus un obiectiv de a nu primi goluri, cred că acest lucru se datorează că ne-am sudat ca echipă și formăm o apărare bună”, a declarat Ovidiu Turuș, căpitanul Performanței Ighiu.

Poreclit ”Ganea” de când era copil pentru că dădea goluri multe și semăna cu fostul internațional, Ovidiu a descris cum este să evolueze lângă Potopea și a vorbit și despre cum se împacă serviciul cu fotbalul, fundașul Ighiului achitându-se foarte de bine de ambele domenii.

”Adi Potopea este un jucător foarte bun, care are și o experiență destul de bogată. De asemenea posedă și calități bune, iar acest lucru mă ajută foarte mult și pe mine. Mă bucur că evoluez lângă el și sperăm să o ținem tot așa și pe viitor. Este puțin mai greu cu serviciul, dar rezist! Trag tare în fiecare zi, muncesc până la ora 17.00, iar apoi merg la antrenamente. Deși sunt ”Ganea” mă simt bine în apărare și sunt fericit că mi-am găsit un loc stabil în echipă”, a punctat Turuș.

Adrian Potopea: ”Am muncit mult pentru acest rezultat”

Celălalt stâlp al defensivei ighiene, Adrian Potopea consideră co toată echipa își are rolul în performanța de a primi doar 6 goluri în 12 meciuri.

”Suntem foarte bucuroși că am ajuns să încasăm foarte puține goluri, însă în spatele acestei realizări stau multe ore de muncă și pregătire tactică. Ascultăm și punem în practică ceea ce ne spune domn` profesor, iar acest lucru se vede. Pot să spun că experiența mea contează în centrul defensivei, dar meritele sunt și ale lui Turuș, Rodean, Cornea și Bodea, precum al întregii echipe, iar noi ne dorim să rămânem la acest număr de goluri și după ultimele două etape”, a afirmat Adrian Potopea.

Despre Ovidiu Turuș, Adi Potopea are numai cuvinte de laudă: ”Ovidiu este un fotbalist foarte ambițios, curajos și dârz, dar și un adevărat căpitan” și a mai adăugat faptul că ”Roberto Bodea este cel mai bun portar din serie”.

Roberto Bodea: ”Ne mândrim cu această performanță”

Meritul Performanței Ighiu – acela de a se afla pe primul loc al defensivelor din serie este și al goalkeeper-ului Roberto Bodea, unul dintre cei mai apreciați portari din Liga a 3-a.

”Este un lucru îmbucurător, care ne onorează. la început nu ne așteptam la această realizare, dar pe parcurs apărarea a funcționat foarte bine, însă meritul este al întregii echipe. Înainte să ajung la Ighiu nu îi cunoșteam pe Ovidiu Turuș și Adi Potopea, însă am observat că sunt doi fundași centrali foarte buni. Adrian Potopea este un fotbalist foarte bun și se vede experiența sa pe teren. Calitățile sale îl recomandă să se întoarcă în ligile superioare. Ovidiu Turuș este foarte ambițios și tipul de fotbalist care nu cedează nicidată, dă totul până la ultima suflare. Să nu uităm de juniori care s-au achitat foarte bine de sarcini, deși sunt la primul an de Liga a 3-a”, a declarat Roberto Bodea, portarul Performanței Ighiu. 

Adorian Himcinschi: ”Toată echipa practică un joc defensiv bun”

Un alt actor principal al performanței reușite de Ighiu, este antrenorul Adorian Himcinschi, care pe lângă pregătirea tactică le-a ”vândut” fotbaliștilor săi și mici secrete, deprinse de el de pe vremea când activa. Himcinschi a avut numai cuvinte de laudă la adresa fundașilor săi despre care ne-a vorbit la superlativ.

”Jucătorii din defensiva echipele mele au făcut partide bune, iar prestațiile lor sunt urmare a unei munci intens depuse. Sunt jucători cu calități foarte bune și sunt convins că dacă vor continua pe același trend vor primi oferte de la echipe din eșaloanele superioare. Meritul celor doar 6 goluri primite este al întregii defensive, pentru că și cei din zonele laterale au un aport foarte bun. În echipa noastră inclusiv atacanții se apără, însă meritul principal este al defensivei și al portarului”, a concluzionat Adorian Himcinschi. 

Adorian Himcinschi despre:

Adrian Potopea: ”Lucrez cu ”Poto” încă de pe vremea în care eram antrenor la Unirea. Este un fundaș central cu calități certe pe acest post, dovadă că a adunat mai multe multe meciuri în eșaloanele superioare. Am mare încredere în el, este un băiat serios și un exemplu de atitudine atât pe teren cât și în afara lui. În momentul de fată Adrian Potopea ajută Performanța Ighiu, iar Performanța Ighiu îl ajută pe el”.

Ovidiu Turuș: ”În urmă cu aproximativ un an, pe Ovidiu Turuș l-am găsit în grupul de la Ighiu. De la început am sesizat calitățile sale și am descoperit un om de o modestie incredibilă. Este un jucător care la fiecare antrenament și joc dă maximum și poartă pe merit banderola de căpitan”.

Paul Rodean: ”L-am dorit foarte mult la echipă și am reușit să îl aduc de la Unirea pentru că este un băiat serios, care își dorește să ajungă foarte sus. A avut prestații reușite, dar cum întotdeauna este loc de mai bine trebuie să muncească mai mult, pentru că are un potențial uriaș”.

Robert Cornea: ”A fost ultimul transfer al echipei. Am avut recomandări bune în ceea ce îl privește și a fost o muncă intensă pentru a reuși să îl aducem la Ighiu. A avut mici probleme cu pregătirea fizică, însă a tras tare și a ajuns la un nivel bun. Are potențial și sper ca la fiecare meci să îl găsesc mai puternic, mai bun și mai concentrat”.

Un alt lucru demn de apreciat la echipa condusă de Adorian Himcinschi este faptul că niciun jucător nu a fost eliminat în primele 12 etape, fotbaliștii ferindu-se de cartonașe gratuite, fiind aprobat un regulament de ordine interioara în cadru clubului. De asemenea, Himcinschi este recunoscut pentru disciplina pe care o instalează la echipele la care lucrează, iar acest lucru constituie un aspect important în acest sens.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.