Industria Sarmei Campia Turzii-Perfomanta Ighiu 72După 2-2 la Lugoj în prima etapă, Performanța Ighiu va încerca să câștige toate cele 3 puncte, sâmbătă de la ora 17.00, contra echipei Ripensia Timișoara, într-un duel programat pe Stadionul ”Cetate” din Alba Iulia. Va fi un duel istoric, contra unei foste multiple campioane a României, Ripensia Timișoara încercând să revină definitv în fotbalul mare, după 68 de ani petrecuți în ”exilul” fotbalului județean. Ambele echipe vor să șteargă cu buretele rezultatele din prima etapă, Ighiul remizând 2-2 la Lugoj și ”Ripi” pierzând cu 0-3 întâlnirea cu Național Sebiș.

Performanța Ighiu și-a trasat clar obiectivul în acest sezon, urmând să lupte pentru accederea în Liga a 2-a, însă debutul a fost unul cu frâna de mână trasă, obținând un singur punct în prima etapă, în deplasare la CSM Lugoj. Ambele goluri ale formației din Alba au fost reușite de Fabian Himcinschi, fiul antrenorului Performanței Ighiu.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Cu toate astea, Adorian Himcinschi a precizat că meciul precedent a devenit deja istorie la echipă, iar toată concetrarea a fost focalizată pentru duelul de mâine, cu Ripensia Timișoara.

„Din punctul nostru de vedere nu este un joc ușor, niciunul nu este ușor, pentru că este nivelul ridicat în această seriei și echipele sunt echilibrate. Ripensia și-a anunțat dorința de a câștiga seria, avem destule date despre ei, sunt buni, organizați, și cu siguranță vor dori să ia puncte pe ”Cetate” după înfrângerea din prima etapă cu Sebișul. Ne-am pregătit bine, suntem optimiști și sperăm să câștigăm toate punctele puse în joc. Ripensia a fost una dintre echipele bune ale României, acum cred că încearcă să revină în fotbalul mare să își regăsească locul pierdut”, a declarat Adorian Himcinschi, antrenorul Performanței Ighiu.

Tehnicianul grupării din Alba n use va putea baza la duelul de sâmbătă, pe Boldea – suspendat și S. Turuș – accidentat.

 • Ripensia – în căutarea gloriei de altă dată!

Ripensia Timișoara însemnă de fapt un nume important al fotbalului românesc, echipă care a dominat ani la rând sportul rege din țara noastră, dar în perioada interbelică. ”Ripi” a câștigat 4 titluri naționale, de două ori Cupa României și a avut inclusiv dueluri internaționale. Iată un scurt istoric al formației:

 • de patru ori campioană națională a României: 1932/1933; 1934/1935; 1935/1936; 1937/1938.
 • de două ori câștigătoare a ˝Cupei României˝: 1934, 1936.
 • de două ori finalistă a ˝Cupei României˝: 1937, 1938.
 • participantă în ˝Cupa Europei Centrale˝ în anul 1938: F.C. Ripensia – A.C. Milan 3-0; A.C. Milan – F.C. Ripensia 3-1; F.C. Ripensia – Ferenczvaros 4-5; Ferenczvaros – F.C. Ripensia 4-1.
 • Stefan Dobay a fost de 4 ori golgheter al Diviziei ˝A˝: 1932-1933 – 15 goluri; 1933-1934 – 20 de goluri; 1934-1935 – 22 de goluri; 1936-1937 – 22 de goluri.
 • Adalbert Marcu a fost o dată golgheterul României, în sezonul 1938-1939, marcând de 19 ori.
 • campioană a României la juniori: 1948.
 • prima echipă profesionistă din România.
 • prima câștigătoare a campionatului național în sistem divizionar: 1932/1933.
 • prima echipă câștigătoare a ˝Cupei României: 1934, după o dublă victorie 3-2 la Tmișoara și 5-0 la București, în urma rejucării partidei după contestația clujenilor privind necesitatea disputării finalei pe un teren neutru.
 • prima echipă din România care realizează eventul: 1935/1936.
 • participarea la numeroase turnee peste hotare: 1932 – două turnee în Franța; 1933- turnee în Iugoslavia și Olanda; 1934 – turnee în Franța, Ungaria și Italia.

După 68 de ani, Ripensia Timișoara a revenit în fotbalul mare, însă a pășit cu dreptul în Liga a 3-a, pierzând meciul de debut, pe teren propriu, 0-3 cu Național Sebiș.

Antrenorul Remus Steop a folosit următoarea formulă: Rădulescu – Luca, Apro, Hecsko, Popescu – Semeniuc, Francescu, Zaluschi, Nanu – Mediop, Golda. Rezerve: Gakos, Luca, Popa, Olărescu, Ungureanu, Briciu, Grunță.

Astfel, duelul dintre Performanța Ighiu și Ripensia Timișoara se anunță unul extrem de atractiv, cu două formații puternic întărite în pauza competițională, dar și cu obiective îndrăznețe atât într-o parte, cât și în alta.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.