Galda - Recea204Născut pe 29 octombrie 1989, goalkeeper-ul albaiulian a cunoscut o adevărată ascensiune în ultimii ani. Pentru cei care încă nu au ghicit, este vorba de unul dintre cei mai buni portari pe care Alba îi oferă la ora actuală, vorbim despre Cătălin Ștef, portarul formației Industria Galda de Jos. 

Și-a început timid cariera la Kozara Vințu de Jos, unde l-a avut ca antrenor pe Dobre Olteanu (Dobrică), formație alături de care a devenit campion județean și grupare care l-a ajutat să ajungă în vizorul formațiilor de Liga a IV-a.  Anii au trecut repede, iar acum Ștef apără buturile formației care ține steagul sus ridicat la nivelul Ligii a III-a, Industria Galda de Jos, grupare care se află pe cea mai bună poziție dintre toate reprezentantele județului în eșalonul terț.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Desființarea echipei Kozara Vințu de Jos l-a propulsat pe Cătălin Ștef la Unirea Alba Iulia, unde nu a stat foarte mult timp, transferându-se la AS Balomir Șibot, după care la Dalia Sport Daia Română, Europa, apoi iar Dalia Sport, iar de trei ani de zile Cătălin Ștef apără cu succces poarta formației „galben-albastre”.

IMG_2055De două ori la un pas de tragedie: „Nu mai am frică de nimic, în afară de Dumnezeu”

Soarta portarului albaiulian a fost serios pusă la încercare. Portarul de 26 de ani a fost de două ori la un pas de a-și pierde viața. Mai întâi la un meci de juniori dintre Kozara Vințu de Jos și FC Cugir, acesta a fost lovit în zona capului și și-a pierdut cunoștința fiind internat în spital, însă, la doar cinci zile după acel eveniment portarul Ștef a fost din nou între buturi la un meci de Cupa României, unde juniorii lui Dobrică erau trimiși să fie „carne de tun” pentru formația cugireană (FC Cugir), grupare ce câștigase Liga a IV-a, în acel sezon.

”Îmi amintesc perfect faza, de la meciul cu FC Cugir. La trei zile după externare deja eram în poartă, am avut o oarecare reținere după acel eveniment, dar nu mi-a fost frică niciodată să joc fotbal. Pot spune că acum nu mai am frică de nimic, în afară de Dumnezeu. Și acum cred că mai am o oarecare reținere la centrările la semi-înalțime”, a declarat Cătălin Ștef, portarul echipei Industria Galda de Jos.

A doua oară când destinul l-a adus pe marginea prăpastiei a fost într-un accident de mașină, unde Cătălin a evitat eroic un impact frontal, riscându-și viața, pentru a nu răni alte suflete nevinovate. „Am încercat să intru în depășire și pur și simplu nu am văzut că venea cineva din față. Ca să nu pățească ei ceva m-am aruncat în șant și m-am oprit într-un copac. Era păcat să pun în pericol viața unor oameni nevinovați”, a mai adăugat Ștef.

img_6382Din anonimatul ligii a IV-a, în bătaia promovării spre eșalonul secund

Trebuie specificat faptul că Ștef a debutat în Liga a III-a, alături de Industria Galda de Jos, grupare alături de care a și promovat în eșalonul terț.  Totuși goalkeeper-ul spune că are un singur regret în cariera lui. „Nu pot să spun că regret ceva,  poate regret că n-am ajuns mai sus, n-am avut șansă”, a mai punctat portarul Industriei Galda de Jos.

Fiind o echipă mică, Industria Galda de Jos, nu își permite să plătească serviciile unui antrenor cu portarii, astfel că Ștef se antrenează mereu alături de Podar și Boldi, coechipierii lui, însă acesta susține că nu simte că pregătirea pe care o face în acest moment îi este suficientă. ”Nu pot să zic că mă pregătesc suplimentar, în momentul de față cred că nu reușesc să mă pregătesc cât de mult aș vrea. Care sunt avantajele mele? Cred că am fost serios și am avut constanță, cred că asta m-a adus aici”, a mai adăugat „Jerry” cum îl alintă colegii.  

IMG_1992„Sincer nu mă văd jucând în Liga a II-a cu Galda”

Industria Galda de Jos are cel mai bun parcurs din istoria clubului. Deși se află la doar a doua participare în Liga a III-a, gruparea lui Paul Ciucă este de departe revelația județului. Fără o campanie de achiziții spectaculoasă, antrenorul Ciucă a reușit să construiască o echipă puternică, o formație care se poate lupta de la egal, la egal chiar și cu reprezentante din eșalonul secund, iar remiza 2-2 în amicalul cu Gaz Metan Mediaș stă drept mărturie a acestui fapt.  „E un parcurs extraordinar, peste așteptările tuturor, ce pot să zic că am ajuns aici pur și simplu datorită grupului unit, am învățat din greșelile din sezonul trecut, când pierdeam puncte pe final de meci. Pilonul principal e primarul, el ne ajută. Sincer nu mă văd jucând în Liga a II-a cu Galda, mi-aș dori enorm acest lucru, dar nu cred că se va întâmpla. Totuși cred că dacă o să fim acolo, domnul primar va mai face un mega efort să ne sprijine”, a mai spus Ștef.

Cătălin Ștef: „Eu nu pariez deloc”

La finalul discuției cu Cătălin Ștef, l-am întrebat daca-l afectează în vreun fel faptul că meciurile din Liga a III-a sunt în oferta caselor de pariuri.  „Sincer pe mine nu mă afectează deloc faptul că suntem puși la casele de pariuri pentru că eu nu pariez deloc. Nu am simțit niciodată o presiune suplimentară, pur și simplu nu țin cont de asta”,a încheiat Cătălin Ștef.

Portarul formației din Galda de Jos, s-a însurat în această vară, iar de puțin timp a devenit tatăl unei fetițe Anastasia Cătălina.

sursa foto: alba24.ro și arhivă

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.