ASC Pianu - Muresul Vintu de Jos14Premieră în Liga a IV-a din județul Alba. Vineri de la ora 20:00, la Zlatna, se va juca primul meci oficial în nocturnă.  ASC Pianu va evolua pe stadionul „Minaur” din Zlatna, sub lumina reflectoarelor, fiind o premieră pentru județul Alba., cel puțin de la înfințarea AJF-ului, până în prezent. 

Practic, partida de la Zlatna va constitui o premieră în județul nostru din epoca „fotbalului modern”, adică de la înființarea Asociației Juețene de Fotbal (din 1991 până în prezent).

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

ASC Pianu 2013 este la a doua partidă desfășurată „acasă” pe un teren străin. Dacă terenul de la Vințu de Jos le-a purtat ghinion (0-1, cu Viitorul Sântimbru), acum pienarii speră ca arena din Zlatna să fie una băftoasă pentru formația lui Adrian Fușle-Țana.

ASC Pianu 2013, încearcă prin acest meci disputat la Zlatna, să ofere șansa jucătorilor de a evolua pe un teren bun, în condiții inedite de joc, majoritatea fotbaliștilor din lotul grupării lui Fușle nu au mai jucat în nocturnă, eventual doar la „sintetic”.

Partida dintre ASC Pianu 2013 și Cuprirom Abrud va avea loc vineri de la ora 20:00, iar în deschidere vor juca juniorii C ai grupării pregătite de Ionel Danciar, CS Zlatna, contra celor de la CS Ocna Mureș.

Stadionul din Ocna Mureș primul cu nocturnă!

Prima nocturnă din județul Alba a fost inaugurată în 1936 la Ocna Mureș, fiind primul stadion cu instalație de nocturnă din România.

Conform site-ului adevărul.ro, ultima dată nocturna din Ocna Mureș a fost folosită în 1985, la un meci oficial cu Universitatea Cluj, în vreme ce în anul 2000 a fost reaprinsă pentru un meci amical cu Unirea Alba Iulia.

Nocturna a fost folosită în Liga a III-a, cu Corona Brașov

Stadionul „Minaur” a găzduit o partidă oficială în Liga a III-a, când CS Zlatna a cedat 0-2, cu Corona Brașov. Tot aceași arenă a mai găzduit câteva amicale la lumina reflectoarelor, cu adversare de calibru cum ar fi Gaz Metan Mediaș (Liga 1, scor 1-2) și Unirea Alba Iulia (meci în care Trandafir Croitoru s-a retras, 0-8).

„Nocturna” o practică uzuală în județul Alba

Omologate sau nu, mai multe arene din județul Alba beneficiază de instalații de nocturnă. Majoritatea acestora servesc la pregătirea echipelor și nu la meciurile oficiale, însă reprezintă o alternativă convenabilă pentru pregătirea sportivilor.

De exemplu, în acest moment pe lângă arena din Zlatna, de nocturnă mai beneficiază și următoarele arene: „Mureșul” din Drâmbar, Micești, Pianu de Jos, „Mureșul” Vințu de Jos, „Pielarul”, Ighiu, Sântimbru, dar și alte grupări din județul nostru, însă un meci oficial în nocturnă necesită o capacitate ridicată a instalației de iluminat.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

3 COMENTARII

  1. Ultimul meci cu nocturna de pe stadionul “Soda” din Ocna Mures a fost dupa anul 2000, un meci amical cu Unirea Alba Iulia. Partida adunand in tribunele stadionului peste 5000 de spectatori!!

  2. Defapt a fost un amical al Unirii Alba Iulia…imediat dupa ce a promovat in Divizia A…pentru a se acomoda cu nocturna…echipa urmand sa joace in meciurile din deplasare in nocturna!!…;-)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.