Viitorul Santimbru-Surianu Sebes68Înainte de începerea returului Ligii a 4-a, Viitorul Sântimbru se afla pe prima poziție cu 37 de puncte, 7 puncte avans față de urmăritoarele Mureșul Vințu de Jos, ASC Pianu 2013 și Șurianu Sebeș. Diferența părea uriașă având în vedere că echipa lui Dan Comșa a avut un tur de campionat aproape perfect. La startul pregătirilor pentru retur, Sântimbru și Sebeș au anunțat clar că vor să promovozeze în Liga a 3-a, pe când Mureșul Vințu de Jos, prin Dan Mănăilă, a precizat că este aproape imposibil de recuperat această diferență și locul 1 este mult prea sus. Și cum fotbalul este întotdeauna imprevizibil, iar când doi se bat… al 3-lea are întotdeauna câștig de cauză, urmând ca Mureșul Vințu de Jos să reprezine Alba la barajul pentru promovarea în eșalonul terț.

Barajul este foarte aproape. Mureșul Vințu de Jos a demonstrat în returul de campionat că este cea mai bună echipă, bifând 14 victorii și un rezultat de egalitate, cu 61 de goluri marcate și doar 5 primite. Interesant este faptul că Dan Mănăilă a anunțat înainte de începerea celei de a 2-a părți a sezonului, că diferența de 7 puncte i se pare aproape imposibil de recuperat, evitând să se arunce cu declarații ”războinice”, iar pe urmă să nu poată să își îndeplinească obiectivele. Iată câteva dintre vorbele antrenorului Dan Mănăilă, înainte de începerea returului, într-un interviu acordat Absport.ro:

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

– Există posibilitatea să faceți un retur de campionat senzațional, cu victorii pe linie, însă fără să promovați. Ce se va întâmpla atunci?

– Mă bucur că ai intrebat asta. Eu îi felicit pe cei de la Sântimbru pentru omogenitate și pentru sârguința lor în a aduna puncte. Îi felicit foarte mult și chiar le doresc baftă. Faptul că noi am creat un pol de jucători de la nivel superior trebuie să îi ambiționeze, să îi pregătească pentru baraj. Ei degeaba vor câștiga seria, trebuie să fie pregătiți pentru baraj și sunt convins că aceste partide cu echipe puternice îi vor face să se pregătească și mai mult, iar atunci șansele la baraj vor fi peste 50 la sută și ăsta e un lucru extraordinar. Pe ei ar trebui să îi bucure această revitalizare a clubului din Vinț. Noi chiar îi apreciem pentru ce au făcut, pentru stabilitate, pentru liniște și mie… sincer chiar îmi place această competiție. Îi salut și îi respect pe oamenii din Sântimbru.

– Dar ce se întâmplă la Mureșul Vințu de Jos dacă se ratează promovarea? Pentru că există această posibilitate.

– E normal. Sunt 7 puncte diferență. Foarte, foarte mult! Nu vom renunța până la sfârșit, dar eu îmi doresc ca înainte de a se termina acest campionat toți jucători să facem prelungire la contracte, inlcusiv eu pentru că s-a creat o echipă foarte bună, un mix între jucătorii din Vinț și cu ceea ce a venit. Este un grup extraordinar. Crede-mă… Uite, antrenez de două luni și nu am avut niciun conflict. Mai sunt echipe în perioada de iarnă la care există astfel de lucruri. Te mai înjuri cu unu cu altu, te mai îmbrâncești, mai ai o ieșire nervoasă din cauza efortului pe care îl faci, nu neapărat că ai ceva de împărțit cu cineva. Mă bucură acest lucru! Mai au pic și nici nu mai au nevoie de mine (râde), o să poată să meargă singuri în continuare.

– Revin la problema cu promovarea pentru că acolo se învârt cele mai multe discuții. Ați preluat echipa la jumătatea campionatului. Ați crezut în acest proiect?

– Altfel nu eram aici! Nu vreau să crezi că sunt lipsit de profesionalism, dar nici nu știu câte puncte avem. Am intrat în acest lucru pentru că am văzut dorința celor care conduc, că vor să facă o echipă de care să fie mândri și acest lucru m-a interesat. Că vom câștiga toate meciurile, că nu le vom câștiga… echipa va avea o altă atitudine, o altă stare de spirit și acest lucru trebuie să fie baza unei temelii. Dar această bază nu trebuie să fie a unui proiect de 3-4 luni, ci de a unui proiect pentru următorii 10 ani. S-au schimbat multe în bază, în infrastructură și mă bucur că oamenii din Vințu nu își mai doresc pe cineva care să vină să facă antrenamente o dată la două zile. Își doresc antrenamente în fiecare zi! Spre exemplu, am vrut să le dau liber, dar jucătorii au spus că își doresc să se antreneze, chiar de două ori pe zi. Aceste lucruri trebuie să rămână indiferent dacă se reușeste sau nu promovarea. Important este să clădești ceva solid. Am un alt exemplu. La Cugir se exploatează foarte bine baza materială. Bravo lor, chiar apreciez acest lucru! Trebuie făcute cu mult calm, să nu vină căruța să omoare caii.

Calmul și răbdarea vorbelor antrenorului de la Vințu de Jos și-a uspus cuvântul în această luptă, iar când toată lumea aștepta de la etpă la etapă ca Mureșul să calce greșit, acest lucru nu s-a întâmplat, iar echipa pregătităde Mănăilă va intra de astăzi în focul pregătirilor pentru barajul de Liga a 3-a.

Adrian Hulea: ”Ne gândim doar la Liga a 3-a”

Faptul că era lider în clasament, cu 7 puncte avans, Adrian Hulea și-a permis să fie puțin mai agresiv în decalrații și să aducă un va lde siguranță la nivelul lotului său, declarând că doar Liga a 3-a este în mintea sa și a jucătorilor. Sântimbru a pierdut cele 7 puncte avans, iar mai târziu a pierdut și lupta pentru promovare. Iată câteva decalrații din tabăra Sântimbrului înainte de începerea returului:

„Pornim la drum cu gândul la Liga a 3-a. Ne dorim să ajungem acolo, pentru că este altcumva fotbalul acolo, sunt alte pretenții și altă atmosferă. Pe 18 iunie ne pregătim să jucăm barajul de accederea în Liga a 3-a. Ne luptăm cu Sebeșul și cu Vințu pentru câștigarea Ligii a 4-a, dar toate echipele vor avea un cuvânt greu de spus în economia campionatului”, a decalrat la vremea aceea Adrian Hulea, președintele echipei Viitorul Sântimbru.

Ultima frază s-a adeverit în totalitate, Sântimbru având ca principali parteneri de luptă pnetur trofeul Ligii a 4-a Mureșul Vințu de Jos și Șurianu Sebeș, însă echipa prezidată de Adrian Hulea a pierdut puncte importante cu ASC Pianu 2013, CS Ocna Mureș și Dalia Sport Daia Română, puncte care au costat enorm în economia campinatului și au retrogradat formația din Sântimbru pe locul al 3-lea la final de sezon.

Armando Popescu: ”Vom defila în Liga a 4-a”

Șurianu Sebeș a fost cea de a 3-a echipă care și-a anunțat intenția de a se lupta pentru locul fruntaș în Liga a 4-a. În iarnă au avut loc adevărate mișcări de trupe la gruparea din Arini, Mihai Manea a fost numit antrenor și echipa a bifat 10 transferuri. Finanațatorul echipei, Armando Popescu a declarat într-o conferință de presă că formația sa va defila în Liga a 4-a și va câștiga seria. Iată declarația:

„Vreau să știți de la bun început că, din punctul meu de vedere, nu am făcut o echipă să câștigăm Liga a 4-a, ci am creat o echipă să defilăm. Asta înseamnă că avem o echipă care să marcheze cel puțin trei goluri și să primească cel mult un gol. De ce am făcut-o așa? Pentru că sunt unii ”marcatori” în Liga a 4-a, gen Sergiu Popa și gen Mihai Domșa (n.a. – făcând trimitere la unele meciuri arbitrate de cei doi aiudeni)”, a precizat Armando Popescu înaitne de începerea returului.

Punctul de vedere al finanțatorului di nArini s-a dovedit a fi unul grești, Șurianu pierzând puncte importante tocmai cu Mureșul Vințu de Jos sau Unirea Alba Iulia și CS Ocna Mureș, în momente în care formația condusă de Mihai Manea nu își permitea să facă pași greșiți.

Una peste alta, cel mai rezervat și cumpătat în declarații, Dan Mănăilă, antrenorul Mureșului Vințu de Jos a demonstrat încă o dată că se pricepe de minune la sportul rege, iar formația sa a fost cea învingătoare în această luptă. Cu siguranță, tehnicianul campioanei Ligii a 4-a nu și-a luat niciodată gândul de la promovare, însă a încercat și reușit să mute presiunea de pe umerii elevilor săi, pe cea a adversarilor, lucru ce s-a dovedit a fi de bun augur în returul de campionat.

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.