Fotbalul din Alba suferă! Una dintre formațiile reprezentative ale ”fotbalului mic” și-a închis porțile, după 16 ani de activitate. Viitorul Unirea a anunțat oficial Asociațiea Județeană de Fotbal Alba că se va retrage din Liga a 5-a, Seria a 2-a. Andrei Vincze, fostul președinte al Viitorul Unirea, cel care a întemeiat echipa, a structurat-o și a dus-o în Liga a 4-a, unde a stat 9 sezoane, a precizat că lipsa de interes a tineretului față de sport și a administrației locale a împins spre acest pas.

Situată la granița cu județul Cluj, comuna Unirea a fost promovată la nivel de județ, într-o bună măsură, prin principalul ambasador – fotbalul. În anul 2001 s-a pus prima cărămidă a sportului rege în comună, în mod organizat, iar Viitorul Unirea s-a înscris în Liga a 5-a.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Soda Ocna Mureș era un izvor de fotbaliști pentru formațiile din zonă, aici ajungând mai mulți jucători de la ”Soda dragă”. După două sezoane petrecute în ultimul eșalon, Unirea a promovat în Liga a 4-a, devenind una dintre cele mai bune formații ale fotbalului județean.

A rămas pe prima scenă a ”fotbalului mic” timp de 9 ani, și culmea, nu a retrogradat, retrăgându-se din campionat în anul 2012, când i-a lăsat locul în L 4 tocmai echipei Soda Ocna Mureș, aflată în derivă la acea vreme.

Acum, la 16 ani distanță de la prima minge pe terenul din ”curbă”, s-a pus lacătul, nu pe întreg fotbalul, având în vedere că a rămas Inter Unirea, un ”surogat” al fenomenului sportiv din localitate, aflat la al 2-lea an de activitate, ci pe poarta unei echipe de tradiție.

„S-a ajuns aici din lipsă de interes din partea comunității locale, a tinerilor, care nu mai sunt interesați de sport, mai ales de fotbal, din lipsa susținerii materiale. Însă principalul aspect este cel sportiv, tinerii respingând ideea să mai vină pe terenul te fotbal”, a precizat Andrei Vincze, președintele echipei Inter Unirea.


  • Vincze: ”Cârcotașii să tacă din gură!”

Andrei Vincze, cel care a tras echipa după el atâția ani, fiind ajutat și de funcșia de viceprimar pe care a deținut-o, a precizat că și-ar dori ca performanțele sale ca și conducător de fotbal să fie egalate de o altă persoană din comună.

„Am un sentiment de regret, dar am făcut tot ce am putut. O să ridic pălăria în fața celui care va reuși să egaleze aceste performanțe cu o echipă din comuna noastră, să promoveze în Liga a 4-a, să stea atâția ani acolo, să termine pe locul al 5-lea. Sunt tot felul de voci pe care le aud, care mă condamnă, dar le spun să țină gura închisă!”, a mai adăugat Andrei Vincze.

Este un moment negru pentru fotbalul județean, care mai pierde o echipă de tradiție, după ce în vara anului trecut Del Dodo Alba Iulia a renunțat și ea la activitatea sportivă. Lipsa interesului local și al tinerilor, precum și o lege bine definită a sportului duc la acest deznodământ… iar Viitorul nu sună tocmai bine în perioada următoare.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.