Tensiunile din ultimele zile dintre conducerea administrativă şi staff-ul tehnic de la Soda Ocna Mureş au dus la deciziile lui Sorin Corpodean (preşedintele secţiei de fotbal) şi Marius Stîncel (directorul clubului) de a-şi înceta implicarea în activitatea sportivă din Ocna Mureş. 

“Eu plec cu sufletul împăcat că mi-am încheiat misiunea în Stadionul Dragostei și la echipa de suflet! Am lăsat în urmă toată baza sportivă (trei terenuri funcţionale) la un nivel pe care alte echipe de Liga a 2-a nu-l au! … administrată bine va forma generaţiile viitoare de fotbaliști, crescuți în curtea proprie!
Am format începând din 2016 toate grupele de copii (născuţi din anul 2005 și mai mici) și acum sunt cu toții participanți în competiții la fiecare categorie de vârstă in parte (câte doi ani de naştere consecutivi la fiecare echipă)
A fost înscrisă și echipa a doua în Liga a V-a din sezonul 2016-2017, echipă unde erau rulaţi și jucătorii tineri, dar și cei care nu jucau titulari la echipa de Liga a IV-a in etapa respectivă.
Am creat din 2016 o agendă anuală a evenimentelor, repetate ca ediții în aceeaşi data sau perioadă a anului! … vezi: Ziua Familiei Soda (ianuarie), Cupa Dexter pt copii (februarie-martie), Săptămâna porților deschise (aprilie), Trofeul “Gicu Domşa” pentru cluburi, respectiv copii din şcoli (septembrie-octombrie), Trofeul “Ilie Stanciu” pentru echipe Old Boys (septembrie-octombrie), Al nostru colind (decembrie).
Marea realizare consider că a fost în partea de infrastructură a bazei sportive (instalația automată de irigaţie și aspersoare, porți noi fixe și mobile de toate dimensiunile, bănci noi de rezervă pe toate terenurile, instalația de sonorizare din Tribuna “Gicu Domşa”, condițiile noi oferite după renovarea zonei vestiarelor și condițiile de refacere, saună, etc) și pe partea sportivă de asemenea funcționarea piramidei fotbalului de la copii de 7-8 ani până la seniori și chiar Old Boys și fotbal feminin.
Clubul era pregătit deja pentru a trece la un alt nivel de performanță și asta după doar doi ani și jumătate, de când m-am întors acasă alături de Marius Stîncel!
Am reușit ÎMPREUNĂ cu Marius, având sprijinul autorităților locale, dar mai ales și al unor oameni cu suflet mare pentru echipa SODA, să facem în doi ani și jumătate ceea ce alţii nu fac în toată viața lor! RESPECT tuturor celor care au contribuit, într-un fel sau altul, la reconstrucția unui stadion istoric (care a găzduit primul joc din România disputat in nocturnă, pe data de 30.08.1936), dar mai ales la revitalizarea activității clubului de fotbal! Viața îmi e călăuzită de reclama mea de suflet lansată în 1990 de către ADIDAS TORSION: “Dacă vrei cu adevărat, POȚI!””, a trnsmis Sorin Corpodean.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

“Întors acasă în 2010, am plecat, cu încredere, într-un drum lung, în luna iunie 2013. Un drum cu multe necunoscute și cu multe provocări. Cea mai mare a fost să îmi demonstrez mie însumi că acasă la Ocna Mureş (“nimeni nu e profet in tara lui”) sunt capabil să pun în practică ce am învăţat in ultimii 22 de ani si că pot să izbândesc, cu cinste și demnitate, în tot ceea ce mi-am propus. Nu pot să fac, aici și acum, o relatare a întregii mele experiențe – una extraordinară, cronologic însă, trebuie să amintesc, rezumând, că am intrat in viaţa echipei de fotbal “din cauza” celor doi buni prieteni ai mei – Gicu Domşa (Dumnezeu să-l odihnească în pace!) şi Mihai Bucur (Grasu), că am întâlnit oameni minunaţi de la care am avut de învățat şi că am câştigat un mare şi adevărat prieten pentru tot restul vieţii – Sorin Corpodean.

Mândria de a fi făcut parte din FAMILIA SODA şi sportul ocnamureşean este, într-un cuvânt, ceea ce simt astăzi.

La plecare, dupa aproape 5 ani, îmi doresc trei lucruri.
– Primul: să am înțelepciunea de a lua cu mine doar faptele și amintirea persoanelor care mi-au adus atâtea momente de satisfacţie.
– Al doilea: Să pot să mă despart, mulțumind, de locul pe care l-am considerat “acasă” în aceşti 5 ani. Să am puterea de a-mi lua rămas bun, cu recunoștință, de la echipă, colegi, prieteni, autorităţile locale, oameni care m-au ajutat necondiţionat în tot acest timp, care mi-au fost alături în această frumoasă perioadă, fără colaborarea cărora n-aș fi putut realiza ceea ce mi-am propus, fără ajutorul cărora nu m-aș fi simțit parte a unei mari familii care este SODA.
– Al treilea lucru pe care mi-l doresc este să ne dea Dumnezeu tuturor speranța și încrederea că vom păstra amintirile neprețuite ale acestei experiențe, pe care noi le-am generat, noi, cei ce ne-am întâlnit (întâmplător sau nu) în acest loc, în acest timp…

Vreau să le mulţumesc din tot sufletul tuturor celor care m-au spijinit în această perioada – grupului “ SODA ULTRAS”, antrenorilor de la echipele de juniori si părintilor, dar mai ales celor care au trecut peste multe, văzând pasiunea şi implicarea mea si pe care “i-am vitregit” de prezenşa mea, şi mă refer aici la familie – soţiei mele şi celor două fiice ale noastre, surorilor şi fratelui meu împreună cu familiile lor şi bunului meu prieten Mircea Gatea, pentru aceşti 5 ani care mi-au influenţat viaţa.

Îmi iau rămas bun, așadar, încredințat că şi la Ocna Mureş se poate face performanţă, daca ai incredere în Dumnezeu, pui mult suflet, răbdare şi pasiune şi că fiecare avem şansa noastră de a deveni “puțin nemuritori” – cât timp vom dura în amintirea celorlalţi. “Dăruind, vei dobândi!”

La revedere SODA Ocna Mureş! Mulţumesc SODA Ocna Mureş!”, a transmis, la rândul său, Marius Stîncel.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.