Viitorul Santimbru-Surianu Sebes35Cu un campionat tărăgănat, ”tras de păr”, Liga a 4-a a debutat în cele din urmă, la o săptămână distanță față de data programată inițial. Erau 16 echipe, Șpringul s-a retras, Industria Galda de Jos II a abandonat eșalonul superiori după mai multe conflicte interne, iar Teiușul s-a prezentat la meci deși nimeni nu se aștepta. Cu toate astea, prima etapă a Ligii a 4-a a fost cea mai tare din ultimii 7 ani, cu 7 victorii din atâtea meciuri și 30 de goluri marcate. Drept este că mai bine de jumătate din aceste reușite au fost punctate în doar două partide, Ciugudul și Șugagul impunându-se categoric în fața echipelor Gaz Metan Valea Lungă și Transalpina Șugag.

Așteptarea a luat sfârșit, iar Liga a 4-a programează un nou sezon incendiar, cu multe necunoscute și meciuri de foc, având în vedere că echipele s-au echilibrat, cel puțin în partea de sus a clasamentului!

  • Cel mai tare debut – în 2009
Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În urmă cu 7 ani, Liga a 4-a pleca la fel de furtunos, cu 16 echipe la sstart și 8 victorii pe linie, plus 39 de goluri marcate. Acesta a fost sezonul care anunța creștere nivelului în fotbalul județean, echipele echilibrând balanța semnificativ în următorii ani.

În 2010, în 8 meciuri s-au consemnat tot atâtea victorii și 37 de goluri marcate.

Anul 2011 a avut la start 16 echipe, iar în prima etapă s-au înregistrat 6 victorii și două egaluri, plus 25 de goluri marcate.

Anul 2012 a fost cel care a dat semnalul de ”Campionat nebun”, în 7 meciuri consemnându-se 5 victorii și două egaluri. În prima etapă s-au înscris 15 goluri.

În 2013, prima etapă a fost cea mai ”sărăcăcioasă”, cu 6 meciuri disputate, 4 succese și 2 egaluri, și doar 10 goluri înscrise la debut.

În sezonul 2014, la debut s-au contabilizat 5 victorii și 3 egaluri, plus 30 de goluri marcate, la fel ca în 2016, însă cu un meci în plus și alte echipe în întrecerea înternă.

Anul trecut, în 2015 s-a plecat din trombă, cele 16 echipe fiind prinse într-un carusel de îceput cu 6 victorii și două egaluri și 22 de goluri marcate.

  • 7 meciuri și 30 de goluri în startul lui 2016

Aul acesta s-a contabilizat cel mai bun început de campionat din ultimii 7 ani, în cele 7 meciuri contabilizându-se 7 victorii, din care două categorice – Inter Ciugud – Gaz Metan Valea Lungă 8-0 și FC Transalpina Șugag – Fortuna Lunca Mureșului 7-1. În aceste două dueluri s-au înscris 16 goluri din totalul de 30.

  • Șurianu se lasă așteptată!

Văzută drept candidată principală la promovarea în Liga a 3-a în actualul sezon, Șurianu Sebeș nu a convins în prima etapă, când a trecut la limită, scor 2-1 de Viitorul Sântimbru cu un gol marcat în ultimele 5 minute ale partidei. Chiar dacă nu a excelat, Sebeșul a controlat jocul, și-a creat câteva ocazii, însă a dominat sterit, angrenajul echipei nefiind încă rodat!

  • Se cunosc codașele?!

Rapid CFR Teiuș a reușit în ultima clipă să se adune pentru debutul în Liga a 4-a și chiar dacă a avut o formație formată doar don juniori cu excepția a doi jucători, aceștia s-au ținut bine în fața nou promovatei Sportul Petrești și au cedat doar cu 0-2. Cu toate astea Teiușul nu are șanse foarte mari în actualul sezon și poate căpăta statutul de ”Cenușăreasă” în cazul în care lucruile nu intră pe făgașul normal.

Gaz Metan Valea Lungă a revenit în Liga a 4-a odată cu retragerea Șpringului, însă își va continua proiectul, care se bazează doar pe jucători locali. Acest lucru s-a văzut în duelul de la Inter Ciugud, unde formația de pe Târnava Mică a pierdut cu 0-8.

O altă echipă care încă nu s-a acomodat cu pulsul competiției pare a fi Fortuna Lunca Mureșului, ce a pierdut la debut cu 1-7 în deplasarea de la FC Transalpina Șugag.

Nici Energia Săsciori nu pare să își fi rezolvat problemele, săsciorenii păstrându-se în Liga a 4-a pentru a 3-a oară consecutiv în urma promovării liderului la barajul eșalonului terț. Formația din Săsciori, condusă de Ioan Faur a fost învinsă pe teren propriu cu 0-3 de CIL Baj.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.